Află totul despre artroză. 10 metode de tratament inspirate din farmacia verde a bunicii

.

Suferi de artroză? Descoperă în continuare 10 metode de tratament inspirate din farmacia verde a bunicii care te vor ajuta să ameliorezi treptat efectele acestei boli.
 
Artroza este o afecţiune articulară cronică, ce se caracterizează prin deteriorarea cartilajului articular. În general, sunt afectate articulaţiile membrelor inferioare şi coloana vertebrală. Cele mai predispuse la artroză sunt persoanele vârstnice, însă nu este exclusă apariţia acestei boli şi în cazul tinerilor.

Cine o cauzează?

Există mai mulţi factori de risc care pot duce la declanşarea artrozei. Aceştia sunt:
supraponderabilitatea
fracturile anterioare
luxaţiile congenitale
diferitele afecţiuni ale genunchiului
moştenirea genetică

Cum te poţi trata

Există mai multe metode naturiste cu efect pozitiv împotriva artrozei. Alege-o pe cea care ţi se potriveşte cel mai bine!

1. Aplică pe locul cu dureri frunze proaspete de varză. Tratamentul durează 2-3 zile, iar frunzele de varză se schimbă o dată la 8 ore.

2. Fă-ţi o cataplasmă din 50 g hrean ras amestecat cu puţină apă fierbinte, atât cât să se formeze o pastă, apoi tamponează un tifon cu acest amestec şi înveleşte-ţi locul dureros timp de 1-2 ore, după care îndepărtează tifonul.

3. Masează-ţi locul bolnav cu tinctură de gălbenele (se găseşte la pla-far) de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

4. Amestecă 50 g de pedicuţă (se găseşte la plafar, fiind o plantă de leac care conţine radiu) cu puţină apă caldă, atât cât să se umezească planta, după care aplică pe un tifon care se aşază pe locul în care te doare. De preferat este ca acest tratament să fie urmat pe perioada nopţii, când te odihneşti.

5. Împotriva durerilor provocate de artroză este foarte eficient şi biterul suedez. Pune-ţi o compresă cu acest lichid timp de patru ore pe zona afectată.

6. Fă-ţi o infuzie din două linguri de frunze uscate de urzică la 250 ml apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10 minute după care poţi să bei lichidul treptat, cu înghiţituri mici. Se bea de trei ori pe zi, la o jumătate de oră după mesele principale.

7. Prepară-ţi o infuzie din 1-2 linguriţe de cătină la 250 ml apă clocotită şi lasă la infuzat, timp de 10 minute. Acest preparat se bea de 2-3 ori pe zi, după mesele principale.

8. Pentru că este vară, poţi apela la băile fierbinţi cu infuzie de paie uscate de ovăz. Aceasta se prepară din 10 g de paie uscate de ovăz la 5 litri de apă. Lichidul se strecoară şi se toarnă apoi în apa de baie. Tratamentul trebuie urmat cel puţin 21 de zile.

9. Împotriva artrozei poţi practica şi mersul desculţă prin rouă sau la plajă, pe nisip sau prin apa mării. De asemenea, poţi apela cu încredere şi la gimnastica medicală sau la înot.

10. Un alt tratament constă în splălarea picioarelor cu apă rece şi oţet, în fiecare seară, timp de o lună.

ALIMENTAŢIA este foarte importantă!

În cazul artrozei trebuie să fii foarte atentă la ceea ce mănânci pentru a-ţi menţine nivelul greutăţii în limitele normale, deoarece o greutate mai mare a corpului înseamnă şi o presiune mai mare exercitată asupra articulaţiilor.
În primul rând, dacă suferi de artroză este bine să eviţi consumul de carne, deoarece aceasta provoacă inflamarea articulaţiilor. Alte alimente la care este bine să renunţi sunt cele pe bază de grâu, porumb, sare, cafeină, cartofi şi vinete.
Totodată, este indicat să apelezi cu încredere la vitamine. Dintre acestea, vitaminele C şi E sunt foarte utile pentru cartilajele articulaţiilor.
Consumul de vitamina C este foarte important deoarece aceasta este o componentă a colagenului, care la rândul lui constituie o parte din cartilajul protector al articulaţiilor. Vitamina E se găseşte în soia, alune, nuci şi spanac. În ceea ce priveşte fructele, sunt recomandate cireşele, fragii, zmeura, merele, perele şi strugurii.
 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton