Ridichea neagră este remediul natural ideal pentru sistemul imunitar slăbit, pentru o răceală în gât şi pentru pietrele la vezica biliară. Vezi cum să prepari ridichea neagră pentru sănătatea ta, în 3 reţete delicioase.
Ridiche neagră pentru imunitate
Salată de ridiche neagră cu cartofi
Ai nevoie de: 225 grame de cartofi albi, un măr roşu ionatan, o ridiche neagră medie, şase fire de chives sau două fire de ceapă verde, 2 linguri de oţet de vin, 2 frunze de salată, sare şi piper.
Curăţă cartofii şi taie-i cubuleţe, apoi fierbe totul în apă cu sare ca pentru piure. Scurge apa şi lasă cubuleţele de cartofi să se răcească. Taie mărul în cubuleţe foarte mici, fără să cureţi coaja. Toacă ceapa verde sau chives.
Amestecă toate ingredientele de mai sus, apoi rade ridichea neagră pe răzătoarea fină (de morcovi), adaugă ulei de măsline, sare, piper, oţet şi serveşte pe frunzele de salată, cu şi mai multă ridiche neagră rasă deasupra.
Ridiche neagră pentru roşu în gât
Suc de ridiche neagră cu miere şi ghimbir
Ai nevoie de o ridiche neagră mică, câteva linguri de miere şi o bucată mică de maxim un cm de ghimbir proaspăt.
Se taie în jumătate şi se scobeşte ridichea neagră în mijloc, se pune mierea înauntrul scobiturii şi se rade puţin ghimbir proaspăt deasupra.
Se lasă câteva ore la cald sau în cuptorul dat la foc mic cu uşa deschisă.
După ce a lăsat destulă zeamă ridichea, se scurge siropul cu miere şi ghimbir şi se bea. Restul de ridiche se rade şi se mănâncă în salată de crudităţi, cu morcov, ţelină, măr şi felii de portocală.
Ridiche neagră pentru pietre la vezică
Suc de ridiche neagră cu fenicul
Ai nevoie de jumătate de ridiche neagră curăţată, un fenicul mic, 6 fire de ţelină apio (celery), frunze de ţelină, 1 castravete mare, 2 portocale.
Se amestecă toate legumele şi fructele curăţate şi tăiate într-un robot de bucătărie sau storcător de fructe. Se strecoară, dacă este cazul, sucul şi se consumă proaspăt, dimineaţa, la micul dejun.
Sursa foto ridiche neagră rasă: Shutterstock