Toamna vine la Itsy Bitsy FM cu emisiuni noi, care conectează românii de pretutindeni

.

În grila de toamnă Itsy Bitsy FM, pe lângă cunoscutele emisiuni ItsyBitsyNeața, Școala de SuperEroi cu SuperZăpă, Spinner și Spark, Happy Music, Enciclopedia Zimitot, Îndrăgostit de România și Povestea de seară puteți asculta două emisuni noi: „Mândru că sunt român!” cu Leon Magdan și „Ora Diasporei” cu Marius Constantinescu. 

Emisiunile sunt gândite și create special să vină în sprijinul românilor de pretutindeni, pentru ca aceștia să se conecteze cu rădăcinile și valorile românești și să creeze o punte de comunicare atât între generații, cât și între românii care locuiesc în țară și în diaspora.  

Programele Itsy Bitsy FM sunt dedicate familiilor cu copii până în 12 ani și se pot auzi în eter în România, dar ajung în întreaga lume prin intermediul aplicației gratuite Itsy Bitsy FM. Din ce în ce mai multe familii de români aflate în străinătate, în țări precum Italia, Spania, Germania sau Marea Britanie ascultă live programele radioului sau podcasturile pentru copii și părinți, în format video sau audio, care sunt disponibile în aplicație și libere la ascultare. 

Încă din perioada pandemiei, din 2020, noi am realizat la Itsy Bitsy FM emisiuni și programe dedicate românilor de pretutindeni. Acum însă ne propunem să ducem această conectare între români la nivelul următor, să le prezentăm România cu valorile și frumusețile ei în mod constant la radio și să îi facem pe copii și pe părinți mândri de naționalitatea lor. Cunoașterea și conectarea cu rădăcinile românești ajută la afirmarea identității, la păstrarea echilibrului și a stabilității în fața schimbărilor și provocărilor vieții, indiferent de țara în care trăiesc acum românii din diaspora.” spune Nadia Tătaru, director Itsy Bitsy FM.

Emisiunile audio „Mândru că sunt român!” sunt create de Leon Magdan și vor putea fi ascultate la radio și în aplicația Itsy Bitsy FM. Prin intermediul acestor emisiuni, copiii vor afla despre personalitățile de top mondial ale României, vor descoperi tradițiile și obiceiurile populare, vor explora patrimoniul cultural și natural al țării noastre, își vor îmbunătăți abilitățile lingvistice în limba română și vor primi inspirație în a vizita țara noastră. Adesea, copiii crescuți în afara țării învață greu limba română sau deloc. Efectele pot include pierderea identității culturale, scăderea legăturilor cu comunitatea de origine și dificultăți în adaptarea sau integrarea în societatea țării de reședință.

Programul „Ora Diasporei” oferă o platformă de comunicare și conectare între comunitățile românești din diasporă și cele din țară. Prin intermediul acestui program, copiii și părinții din diaspora românească au ocazia să cunoască și să interacționeze cu personalități marcante ale românilor din afara granițelor, care împărtășesc povești de succes și experiențe care inspiră. 

Emisiunea „Ora Diasporei” va fi realizată în direct în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 11:00 – 12:00, și îi va avea invitați pe liderii comunităților românești din Diasporă, care dezvoltă proiecte în beneficiul românilor. Vom scoate la lumină și vom arăta lucrurile frumoase care se fac peste tot în lume, în comunitățile românești, și vom descoperi că românii sunt plini de inițiativă și umanitate în contextele potrivite. Modelele pozitive și de succes din diasporă vor promova solidaritatea și coeziunea în comunitate și vor iniția dialogul și schimbul de idei între comunitățile românești din întreaga lume. Prin aceste inițiative, proiectul își propune să întărească identitatea culturală românească, să sprijine integrarea și adaptarea copiilor și părinților români în diaspora și să creeze noi oportunități pentru promovarea și celebrarea culturii românești în întreaga lume. Aceste comunitati românești vor fi prezentate și pe site-ul itsybitsy.ro, pentru a fi descoperite de românii de pretutindeni. 

Fiecare proiect și lider de comunitate din diaspora românească, care aduce un plus de bine în viața românilor plecați departe de țară, merită să fie cunoscut, susținut și valorizat atât de cei care îi împart soarta pe meleaguri străine, cât și de cei de acasă, de publicul larg, dar și de organizații care au puterea să pună umărul pentru ca inițiativele bune să crească. 

Dezvoltarea secțiunii „Diaspora” a site-ului Itsy Bitsy oferă o platformă online care promovează informații relevante pentru comunitățile românești din întreaga lume. Prin intermediul acestei secțiuni, părinții români de pretutindeni vor avea acces la articole și povestiri despre comunitățile românești din diaspora și la interviuri cu liderii acestora. De asemenea, secțiunea „Diaspora” va oferi oportunități de conectare între părinții români din diaspora, facilitând schimbul de experiențe și sprijinul reciproc în cadrul comunității.

Pentru că una dintre problemele românilor din Diasporă este dificultatea de a menține legătura cu cultura și valorile românești, cu țara, cu tradițiile, cu limba română, precum și legătura cu alți români din țările în care trăiesc, aceștia vor avea acum acces mai facil la resurse românești de valoare prin intermediul Radio Itsy Bitsy FM, aplicației și site-ului itsybitsy.ro.  

Noile emisiuni din grila radio Itsy Bitsy FM fac parte din proiectul „Mândru că sunt român! by Itsy Bitsy FM”, menit să asigure păstrarea și afirmarea identității culturale a românilor de pretutindeni, promovarea României și a valorilor comunităților românești în Diasporă, prin radio și prin aplicația gratuită Itsy Bitsy FM. Proiectul este finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (august – octombrie 2024).

Mai multe informații pe itsybitsy.ro.

Proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Date beneficiar: ON AIR STUDIO SRL (ITSY BITSY FM)

Adresă, telefon contact, e-mail contact: Str. Leonida, Nr. 19, Sector 2, București, 0745.753.915 , [email protected]

Persoană de contact: Daniel Paramanov

Data și orașul/țara: 3 septembrie 2024, București

Parteneri: REPATRIOT

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton