Un desert fin și foarte revigorant, tiramisu cu căpșuni îmbină perfect gustul cremei de mascarpone cu aromele fructate și pișcoturile însiropate în cafea. Este prăjitura bună de savurat oricând, fie că o prepari pentru sărbători, petreceri sau alte ocazii.
Pentru a ne bucura de cele mai dulci clipe de Ziua Îndrăgostiților, am creat un delicios tiramisu cu căpșuni, mascarpone și Pișcoturi Pupici cu Sclipici Boromir cu fulgi de ciocolată. Servit alături de persoana iubită, acest deliciu irezistibil te ridică la cer, completând într-un mod fermecător atmosfera romantică.
Tiramisu cu fructe în diferite variante
Pornind de la rețeta noastră, poți face mai multe combinații de arome ademenitoare. În afară de căpșuni, merge să folosești fructe dulci-acrișoare precum mure, coacăze roșii sau negre, afine, vișine sau cireșe. Contrastul dintre gustul dulce și cel ușor acrișor îi conferă prăjiturii o prospețime deosebită.
Poți integra în rețetă și alte fructe după cum îți place: mango, portocale, kiwi, ananas sau banane. Pentru ca desertul să fie în ton cu sărbătoarea iubirii, este musai să predomine fructele de culoare roșie și roz. Astfel prăjitura ta se va transforma într-o invitație dulce la romantism și savoare.
Cum obții cel mai gustos tiramisu cu căpșuni?
Cel mai bine ar fi să prepari tiramisu cu căpșuni proaspete ca să obții un gust fresh. Desigur că poți folosi și fructe congelate sau din compot în funcție de ce ai la îndemână. De asemenea, poți completa tiramisu și cu un sos de căpșuni pe care să îl întinzi peste pișcoturi.
Aroma prăjiturii va fi mult mai bogată în savoare. Cât despre pișcoturi, chiar dacă le poți însiropa și cu suc de fructe, noi te sfătuim să folosești cafea pentru a savura din plin gustul autentic de tiramisu.
Pentru un plus de savoare, am aromatizat crema de mascarpone cu puțin vin de Marsala, un soi italian cu buchet bogat și catifelat. În locul lui poți folosi și rom negru ca să îi conferi prăjiturii o aromă intensă și parfumată. Atât crema, cât și siropul de cafea merg aromatizate cu alcool.
Pișcoturile Boromir, perfecte pentru deserturi
Din Pișcoturile Pupici cu Sclipici cu unt prepari ușor și rapid deserturi de neuitat. Aroma delicată de unt, fulgii de ciocolată și textura lor fragedă se armonizează minunat cu prospețimea căpșunilor, gustul de cafea și crema de mascarpone.
Pe blogul nostru ți-am pregătit și rețeta clasică de tiramisu pe care o faci în cel mai scurt timp. Tot de pe blog afli cum prepari un cheesecake cu ciocolată albă, pișcoturi și zmeură, un alt desert ideal de împărțit cu persoana iubită la o cină romantică.
Comandă online Pișcoturile Pupici cu Sclipici de pe boromirmarket.ro, magazinul plin de bunătăți pe gustul tău. Le găsești în două variante delicioase: cu fulgi de ciocolată sau cu bucățele de arahide. Pentru a-ți răsfăța jumătatea cu o surpriză frumoasă de Valentines Day, oferă-i Pralinele Boromir, deliciile învelite în cea mai fină ciocolată belgiană. Găsești la un click-distanță două selecții inedite: praline cu umpluturi de afine, cireșe amare și zmeură, sau praline cu umpluturi de caramel sărat, unt de arahide și crema Alunetta.
Ingrediente tiramisu cu căpșuni
• 500 g Pișcoturi Pupici cu Sclipici Boromir cu fulgi de ciocolată
Pentru cremă:
• 480 ml lapte
• 150 g zahăr
• 35 g Făină Boromir
• 6 gălbenușuri mari
• 60 ml vin Marsala sau rom negru
• 2 lingurițe de esență de vanilie
• 57 g unt nesărat
• 230g brânză mascarpone la temperatura camerei
Pentru siropul de cafea:
• 360 ml cafea tare sau expresso
• 65 g zahăr, opțional
• 60 ml rom negru sau Marsala
Pentru topping:
• Pudră de cacao sau 30 g ciocolată neagră rasă
• căpșuni fresh
Pentru sosul de căpșuni, opțional:
• 300g căpșuni
• 3 linguri de zahăr
• amidon de porumb
• 2 linguri apă
Mod de preparare tiramisu
PASUL 1
Mai întâi te vei ocupa de crema pentru tiramisu cu căpșuni. Într-o oală medie, combină 420ml de lapte cu 100g zahăr. Lasă laptele la foc mediu până când începe să fiarbă. Amestecă din când în când în el ca să nu se prindă de oală.
PASUL 2
Cât timp lași la încălzit laptele, combină într-un vas termorezistent gălbenușurile cu făina, zahărul rămas și restul de lapte. După ce a fiert laptele îndulcit, toarnă-l treptat peste acest amestec. Apoi lasă crema la gătit la foc mediu până când fierbe. Las-o pe foc timp de 1 minut pentru a se îngroșa.
Când vezi că s-a îngroșat îndeajuns de mult, ia-o de pe foc și adaugă untul, vinul de Marsala sau romul negru, și esența de vanilie. Acoperă crema cu folie alimentară și las-o la răcit la temperatura camerei, iar apoi în frigider timp de câteva ore.
PASUL 3
Într-un vas separat, bate brânza de mascarpone până devine cremoasă și amestec-o după aceea cu crema rece.
PASUL 4
Prepară o cafea tare și combin-o cu puțin de vin Marsala sau rom negru. Poți îndulci siropul cu zahăr dacă vrei ca prăjitura să fie mai dulce.
PASUL 5
Înmoaie în cafea o parte din Pișcoturile Pupici cu Sclipici pe-o parte și pe alta, apoi așază-le pe o tavă acoperită cu folie alimentară. Deasupra întinde un strat uniform de cremă de mascarpone, apoi însiropează celelalte pișcoturi și pune-le peste cremă. Pune crema rămasă și niveleaz-o bine folosind o spatulă.
Peste pișcoturile însiropate poți întinde și un sos de căpșuni dacă vrei ca gustul prăjiturii să fie mai bogat. Ca să obții sosul de fructe, nu trebuie decât să gătești la foc mic căpșunile cu câteva linguri de zahăr, apă și puțin amidon de porumb.
PASUL 6
Spre sfârșit decorează tiramisu cu căpșuni proaspete sau alte fructe roșii. Acoperă prăjitura cu folie alimentară și las-o în frigider peste noapte pentru ca aromele să se întrepătrundă bine și savoarea ei să te revigoreze complet.
Poftă bună!
Ultima modificare februarie 22, 2022 4:45 pm