Câte tipuri de miere naturală există și cum se produc. Care sunt și asemănările?

.

Specialiștii de la Mieva.ro ne explică astăzi câte tipuri de miere există și cum se produc. Orice consumator trebuie să știe care sunt diferențele și asemănările dintre aceste categorii.

Asociația Mieva este formată din apicultori din județul Vaslui care produc local miere naturală de calitate. Pe Mieva.ro găsești noul lor magazin online unde oamenii care iubesc mierea își cumpără cea mai bună și gustoasă miere naturală. 

Mierea naturală este foarte bună pentru organism, indiferent de sursa polenului. Dacă ai anumite preferințe sau îți dorești să încerci ceva nou, ai nevoie să cunoști caracteristicile tipurilor de miere. Ce au în comun și ce le diferențiază?

Tipuri de miere naturală 

Fiecare tip are o altă sursă a polenului. O miere polifloră este produsă de albine cu polenul provenind din mai multe plante, amestecate, de obicei flori de câmp. În schimb, mierea de tei, salcâm, rapiță, coriandru sau de floarea-soarelui sunt realizate cu polen provenind din plantele și copacii cu același nume.

Alte diferențe sunt reprezentate de densitate, culoare și gust. Mierea de salcâm rămâne fluidă o perioadă mai mare de timp și este mai transparentă. Mierea de tei rămâne și ea fluidă timp de mai multă vreme, dar are o culoare galben aurie și un gust pronunțat de floare de tei.

Mierea polifloră are o textură mai solidă, se cristalizează mult mai rapid, are o culoare galben închis și un gust pronunțat de amestec de flori. Aceste trei sortimente au totuși ceva în comun. E indicat să fie consumate în stare crudă.  În cafea, ceai sau alte băuturi se pun doar când acestea sunt reci, nu fierbinți, pentru că unele proprietăți benefice ale mierii se pot pierde.

De asemenea, nu se recomandă să fie consumate seara, deoarece îți dau prea multă energie și nu te vei mai putea odihni corespunzător.

Alte feluri de a categorisi mierea 

În funcție de proveniență există mierea de flori – făcută de albine din nectarul și polenul extras din florile plantelor și ale copacilor – și mierea de mană, mult mai închisă la culoare – produsă din alte surse, precum seva de pe frunzele arborilor din pădure.

Dacă ne uităm la modul de extragere, atunci există cinci tipuri de miere. Cea obținută prin extragerea bucăților de fagure, cea scursă liber prin fagure, cea obținută prin centrifugare, cea obținută prin presarea fagurilor și cea obținută prin presarea fagurilor.

Miere naturală de calitate direct de la apicultori români

Dacă își dorește să obțină un produs de cea mai înaltă calitate, un apicultor adevărat trebuie să aibă grijă la mai multe aspecte ale procesului de prelucrare al mierii. 

În primul rând, cultura din care albinele extrag polenul și nectarul nu trebuie să fie tratată cu substanțe chimice. Apicultorii de la Mieva, care produc mierea naturală, fac tot ce pot pentru a-și proteja albinele de pesticide pentru că le sunt fatale. În timpul sezonului de recoltare, le supraveghează și le protejează de potențiali dăunători.

Este multă muncă la mijloc, dar apicultorii Mieva vor să se asigure că oferă clienților o miere de cea mai bună calitate și reușesc asta cu succes, an de an.

Pe site-ul Mieva.ro găsești mai multe tipuri de produse apicole: miere, faguri de miere, polen și propolis. Acestea provin din cea mai bună sursă: apicultorii din județul Vaslui, care fac parte din asociația Mieva. Astfel ai garanția calității și cumperi produse 100% naturale, în timp ce plătești în siguranță, cu cardul.

În plus, beneficiezi și de transport oriunde în țară, într-un interval de 1-3 zile lucrătoare. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton