Rețetă Lava Cake cu înghețată și fructe

.

Ce spuneți, ne răsfățăm zilele acesta cu ceva bun? Poate în ultimul timp lucrurile ne-au mers bine, și atunci vrem să ne răsplătim, sau nu au mers prea bine și avem nevoie de o încurajare. Oricum ar fi, noi îți recomandăm astăzi o rețetă atât de bună de lava cake cu înghețată, încât o să te abții cu greu să nu mănânci toate porțiile. Poate ar fi mai bine să te gândești dinainte cu cine ai vrea să le împarți, ca să fii sigur că nu exagerezi.

Mai întâi, este nevoie de o mică excursie la cel mai apropiat magazin, LaDoiPași, ca să te aprovizionezi cu: ciocolată neagră (sau ciocolată albă), unt Fine Life (la ofertă în luna aprilie! 200 g – 9.99 lei), zahăr pudră, ouă, făină, pudră de cacao Fine Life cu conținut redus de grăsime (și ea e la ofertă: pliculețul de 20 g – 2.09 lei), înghețata preferată și câteva fructe. Recomandăm următoarele combinații de înghețată și fructe:

●   Înghețată de fistic și piersici (poți asorta și un cocktail Bellini cu ele)

●   Înghețată de vanilie și căpșuni

●   Înghețată de fructe de pădure și zmeură

●   Înghețată cu nuci/alune și pere

●   Înghețată cu unt de arahide și mere verzi

●   Înghețată de mentă și pepene galben

Originea desertului lava cake nu este bine cunoscută, însă el este asociat de obicei cu bucătăria franțuzească, unde poartă numele de „fondant au chocolat” sau „moelleux au chocolat”. Legenda spune că el a fost descoperit din greșeală când chefii unui restaurant din Paris au scos prea repede un lot de prăjituri din cuptor, iar interiorul lor nu s-a copt complet.

Cu toate acestea, când au gustat rezultatul, au fost plăcut surprinși de textura unică și de gustul delicios, de aspectul interesant cu interiorul care se topește, astfel încât au decis să îl servească în restaurantul lor și au constatat apoi că are mare succes. Ulterior a fost popularizat în întreaga lume și a primit numele de “vulcan de ciocolată”, fiindcă seamănă foarte mult cu unul.

Rețetă Lava Cake cu înghețată și fructe

Ingrediente lava cake (pentru șase porții – șase vulcani de ciocolată):

●   200g ciocolată neagră (cel mai simplu este să folosiți fulgii / ciocolata care este deja în formă de pastiluțe mici, fiindcă se topește mai ușor)

●   120g unt Fine Life

●   100g zahăr pudră

●   6 ouă (4 întregi și 2 gălbenușuri)

●   60g făină

●   esență de vanilie

●   unt și cacao Fine Life pentru ungerea și tapetarea formelor de copt

●   puțină sare

Aveți nevoie de o tavă cu forme de brioșe – poate fi de metal sau de silicon, sau puteți avea forme de brioșe individuale, din aluminiu. Oricum ar fi, este important să le pregătim prin a le spăla bine, șterge cu un prosop de hârtie și apoi unge cu unt și tapeta cu cacao.

Modul de preparare:

1.  Preîncălzim cuptorul la 200°C (foc mediu).

2.  Într-un bol de sticlă rezistent la căldură, pus peste o crăticioară cu apă care fierbe (adică la bain-marie) topim ciocolata și untul, amestecându-le bine.

3.  Batem cu un tel, într-un alt bol, zahărul și ouăle (atât ouăle întregi, cât și gălbenușurile).

4.  Adăugăm treptat, peste zahăr și ouă, amestecând în continuare cu telul, ciocolata și untul topite și făina, puțin câte puțin. Adăugăm și sarea și gata – avem compoziția pregătită!

5.  Umplem cu ea formele de brioșe – cam jumătate/ trei sferturi (fiindcă vor crește).

6.  Le punem la cuptor și le lăsăm foarte puțin – doar 10-11 minute, la 200 grade – până vedem că s-au închegat, dar partea de sus este puțin moale. Este foarte important să nu depășim acest timp, fiindcă altfel interiorul nu va mai curge și veți obține doar niște brioșe obișnuite.7.  Desertul acesta este unul care se servește imediat, așa că după ce le scoateți din cuptor, lăsați-le 1 minut să se răcească și apoi scoateți-le cu grijă și serviți-le alături de 1-2 cupe de înghețată și fructe tăiate cubulețe. În plus, dacă vă place mult ciocolata, puteți decora înghețata sau fructele și cu un topping de nutella!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton