Reguli pentru utilizarea aparatelor de aer condiționat în camerele bebelușilor și copiilor

.

Cu venirea verii și creșterea temperaturilor, utilizarea aparatelor de aer condiționat în camerele destinate bebelușilor și copiilor devine o preocupare importantă pentru părinți și îngrijitori. Totodată căutăm soluții pentru a menține confortul și siguranța celor mici în timpul zilelor caniculare, și este esențial să nu uităm că utilizarea corespunzătoare a aparatelor de aer condiționat poate avea beneficii semnificative.
Pentru a maximiza eficacitatea și a minimiza riscurile, este esențial să respectăm anumite reguli de bază. În acest articol, vom explora aceste reguli esențiale pentru a utiliza cu încredere și în siguranță aparatele de aer condiționat în încăperile unde se află bebelușii și copiii, asigurând astfel un mediu confortabil și protejat în timpul zilelor caniculare.

Reguli pentru utilizarea aparatelor de aer condiționat în camerele bebelușilor și copiilor

Despre temperaturile caniculare

Copiii mici sunt vulnerabili în fața temperaturilor caniculare și umidității din timpul verii, iar medicii spun că ideal ar fi ca temperatura camerei în care aceștia stau să fie între 22-26°C.

Bebelușii au o capacitate mică de adaptare la temperaturi, astfel încât bebelușul se poate supraîncălzi mai repede decât o persoană adultă.

În urma acestei supraîncălziri intervine automat și deshidratarea, bebe devine agitat, nu se alimentează bine și situațiile pot deveni și mai tensionate sau chiar critice.

Pe de altă parte, un aparat de aer condiționat, doar dacă încalcă reguli stricte, poate acționa asupra bebelușului în sens negativ, putând genera rinite, sinuzite, faringoamigdalite, otite, răceli, etc.

Ce spun specialiștii despre utilizarea aerului condiționat

Specialiștii susțin însă că acesta nu este periculos pentru copii, dacă este utilizat în anumite condiții și luând câteva măsuri de precauție. În special, aparatele de aer condiționat cu funcții noi de filtrare, chiar bio-filtre, care filtrează microbii, bacteriile, virusurile.

Reguli pentru utilizarea aparatelor de aer condiționat în camerele bebelușilor și copiilor

Biofiltre la aparatul de aer condiționat

Spre exemplu, bio-filtrele compuse din enzime biologice speciale și filtre ecologice care captează praful, neutralizează și distrug bacteriile, ciupercile, microbii, sunt esențiale atunci când alegem un aparat de aer condiționat.

Pentru siguranța bebelușului și a copiilor, puteți combina această funcție de bio-filtre cu funcția de ionizare sau ionizator, care eliberează particule de ioni negativi pentru a asigura un aer proaspăt și sănătos, și care totodată combate mirosurile neplăcute, fumul și particulele de polen.

Mai multe studii au demonstrat că aparatele de aer condiționat pot fi un factor declanșator de alergii și infecții respiratorii, dacă nu sunt luate câteva măsuri minime de precauție în utilizarea aparatelor de aer condiționat.

Reguli pentru utilizarea aparatelor de aer condiționat în camerele bebelușilor și copiilor


Măsuri ce trebuie respectate.

Pe cat posibil nu montați aparatul de aer condiționat în camera bebelușilor sau copiilor. Copiii, dar și adulții, nu trebuie să stea în calea fluxului de aer rece care vine din aparatul de aer condiționat. Utilizați aparate de aer condiționat cu tehnologie Flux de aer 3D, unde gura de refulare a aerului este direcționată automat orizontal și vertical, distribuind fluxul de aer pentru a umple fiecare colț al camerei. Pentru montarea aerului condiționat și punerea în funcțiune, apelați la echipe de specialiști și în niciun caz nu apelați la prieteni, cunoștințe sau alte persoane neautorizate.

Dacă este cazul, se poate folosi un dezumidificator, acesta reducând umiditatea și, odată cu aceasta, nivelul de suportabilitate al tuturor celor din casă.

Chiar dacă aveți aer condiționat, din când în când deschideți geamurile să puteți înnoi aerul din camere, aer care deja este super-filtrat de către filtrele din aparat.

Atenție la starea filtrelor aparatului de aer condiționat.

Atenție deosebită la starea filtrelor aparatului, dacă aparatul nu este nou și a trecut iarna peste el. Aceste filtre trebuie curățate sau înlocuite pentru a beneficia de avantajele pe care le oferă.

Dacă aveți un aparat de aer condiționat vechi sau unul care nu a fost bine întreținut, acesta poate fi contaminat cu microorganisme, care odată inhalate pot fi daunătoare.

Înlocuiți aparatele de aer condiționat vechi cu cele cu tehnologie nouă de filtrare și de control/monitorizare de la distanță. Spre exemplu, studii efectuate în SUA estimează că un număr de 35 de milioane de americani suferă de simptome ale tractului respirator superior care sunt de fapt reacții la diverse polenuri din aer. Utilizând un aparat de aer condiționat cu bio-filtre și ionizator, această problemă de filtrare a polenurilor se poate rezolva.

Schimbarea tardivă sau neschimbarea la timp a filtrelor poate să fie daunătoare, și de aceea pentru această acțiune se recomandă o echipă de specialiști pe care, o dată la trei luni, trebuie să o chemați pentru a verifica și curăța filtrele.

Aparate de aer condiționat cu protecție împotriva agenților patogeni.

Aparatele noi au bio-filtre și sisteme de protecție împotriva microorganismelor, bacteriilor etc., astfel că schimbarea aparatului de aer condiționat este o condiție de luat în calcul pentru un confort termic atât de dorit în verile călduroase și caniculare.

Atenție la organizarea camerelor pe care doriți să le răciți! Dacă aveți jaluzele sau draperii, este bine să le închideți pentru a bloca razele soarelui să intre în casă, astfel puteți avea și conserva, într-un timp și mai redus, temperatura dorită pentru confortul termic dorit.

Reguli pentru utilizarea aparatelor de aer condiționat în camerele bebelușilor și copiilor

Zgomotul aparatelor de aer condiționat

O altă problemă este cea a zgomotului aparatului de aer condiționat, care poate influența negativ perioadele de odihnă ale copiilor. Copilul mic, bebelușii, se exprimă prin plâns când ceva îi deranjează, astfel puteți auzi bebelușul plângând, trezit din somn de zgomotul pe care aerul condiționat îl face. Noile aparate, însă, țin cont de acest lucru și având un mod de funcționare silențios. Această funcționare silențioasă a aparatului de aer condiționat, foarte importantă pentru un somn confortabil și odihnitor, este asigurată de un nivel scăzut de zgomot, de numai 20 dB, echivalent cu volumul de șoapte sau sunetul frunzelor.

Astfel, copiii nu mai sunt treziți din somn de funcționarea aparatului de aer condiționat, iar acesta poate funcționa pentru a oferi 22-25 grade Celsius, temperatura optimă pentru verile caniculare.

Reguli pentru utilizarea aparatelor de aer condiționat în camerele bebelușilor și copiilor

Atenție la variațiile de temperatură.

Copiii nu trebuie să simtă prea des variațiile de temperatură, tocmai din acest motiv variația 23-26 grade Celsius este cea mai bună pentru confortul lor termic.

Nu lăsați copilul să doarmă direct în fluxul de aer care vine de la aparatul de aer condiționat. Copilul trebuie să fie îmbrăcat în haine confortabile, pantaloni sau rochițe lungi, și acoperit cu o pătură, astfel încât să prevină intrarea aerului rece în corpul copilului. Este de preferat o pătură subțire, dar aveți grijă să nu acopere fața.

După ce copiii se trezesc, nu faceți greșeala să-i duceți direct afară la joacă. Diferența mare de temperatură le poate provoca un șoc termic. Creșteți constant temperatura în camera respectivă sau mutați copilul într-o cameră în care temperatura este mai ridicată. Astfel, acomodați copilul cu temperatura de afară și doar atunci copilul este gata pentru mers afară.

Concluzie

Putem afirma că și în cazul când aveți bebeluși sau copii mici, aparatul de aer condiționat poate fi extrem de util pe timpul unei veri caniculare, doar dacă nu uităm să respectăm câteva reguli de bază.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton