Reguli de păstrare a alimentelor pe care nu le știai până acum – Cum păstrezi mâncarea proaspătă mai mult timp!

Românii au tendința de a cumpăra mai multă mâncare decât ar avea nevoie, iar acesta este un aspect pe care îl cunoaște deja toată lumea. Asta nu ar fi neapărat o problemă, mai ales pentru că toată lumea are acces acum la un congelator sau la un frigider. Problema apare atunci când mâncarea cumpărată ajunge ulterior în coșul de gunoi.

         Acest lucru se întâmplă în special pentru că alimentele nu sunt depozitate corect. În ziua de astăzi, când toată lumea își face griji pentru scumpiri, Doar să arunci mâncare nu mai vrei. Acum poți descoperi și tu câteva reguli de păstrare a alimentelor pe care nu le știai până acum și care îți vor fi extrem de utile pentru a păstra mâncarea proaspătă mai mult timp.

Iată cum păstrezi mâncarea proaspătă mai mult timp cu ajutorul unor reguli de păstrare a alimentelor pe care nu le știai până acum:

Temperatura ideală

         Pentru început, trebuie să știi că temperatura ideală pentru păstrarea alimentelor este de 4-5° în frigider, dar și în cămară. Dacă vrei să păstrezi alimentele sau preparatele proaspete mult mai mult timp, poți recurge la congelare. Un congelator de pe Altex.ro te poate ajuta să îți faci rezerve optime de mâncare pe timp îndelungat. Regula este să le congelezi cât sunt încă proaspete și să nu le consumi în termen de 3-4 luni.

Păstrarea ouălor

         Chiar dacă pe ușa frigiderului tău este așezat un suport pentru ouă, nu este cazul să îl folosești. Pentru a păstra ouăle proaspete până la termenul de valabilitate, acestea trebuie depozitate pe raftul frigiderului, în cutia de carton în care le cumperi. Aceea are rolul de a absorbi umezeala și a proteja produsul.

Păstrarea produselor lactate

         Lactatele și mai ales brânzeturile se vor menține proaspete dacă le așezi într-un spațiu cu temperatură scăzută și constantă. Cel mai potrivit loc pentru acestea este pe rafrul de sus al frigiderului, cât mai în spate. Dacă este vorba despre brânzeturi cu mucegai, este indicat ca acestea să fie depozitate într-o caserolă ce se închide ermetic. În felul acesta vei proteja produsele de răspândirea unui miros neplăcut în timp.

Păstrarea cărnii

         Pentru carne este recomandată păstrarea în congelator. Pe de altă parte, dacă este vorba de produse despre care știi că vor fi consumate curând, este necesară păstrarea lor pe raftul de jos al frigiderului. Un aspect foarte important este să le păstrezi fie în ambalajul original, fie în pungi vidate. Acestea vor contribui la păstrarea cărnii ceva mai mult timp.

Păstrarea fructelor și legumelor

         O regulă esențială atunci când vine vorba despre păstrarea fructelor și a legumelor este să elimini ambalajul. Orice tip de ambalaj, în special cel de plastic, va favoriza un mediu umed. În acest mediu, legumele și fructele se vor strica mult mai repede în frigider. Când vine vorba de depozitarea cepei, a usturoiului sau a cartofilor, regula de bază este să fie așezate în spații uscate și cât mai departe unele de celelalte. Toată lumea știe că ceapa și cartofii se înțeleg ca pisica și câinele. Dacă îi pui în același loc, se vor strica mult mai repede.

         În consecință, doar regulile corecte de păstrare a alimentelor te vor ajuta să ai mereu acces la mâncare proaspătă. Evită să ajungi în punctul în care să arunci mâncarea pentru că s-a stricat în frigider sau în alte spații, depozitând-o corect.

Sursa foto: unsplash.com

Ultima modificare decembrie 22, 2022 3:07 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale