Pentru a fi sigur că obții cel mai bun rezultat la Evaluarea Națională la matematică, este importantă o cât mai bună stăpânire a formulelor matematice. Atât în clasa a 7-a, cât și în clasa a 8-a, elevii învață concepte fundamentale, iar formulele pe care le stăpânesc devin cheia pentru succesul lor la examenele de la final de gimnaziu.
Aceste formule sunt folosite în algebra, dar și în geometrie, ele fiind necesare pentru rezolvarea problemelor din cadrul testului, de aceea multe persoane sunt interesate de anunturi de meditatii.
Dacă elevii înțeleg mai clar formulele matematice din clasa a 7-a și a 8-a, aceștia pot câștiga încredere, rezolvând cu succes o varietate de resurse educaționale, dar și posibilități de a avea parte de meditații pentru Evaluarea Națională cu niște profesori competenți, astfel încât să se poată sprijini procesul de pregătire eficientă.
Cele mai importante formule matematice din clasele 7-8
Matematica de gimnaziu este bazată pe două domenii principale și anume: algebra și geometria pentru gimnaziu.
Geometrie
Geometria este o secțiune fundamentală în cadrul Evaluării Naționale. Există, așadar, o serie de formule esențiale pe care elevii trebuie să le învețe, astfel încât să le aplice corect.
Aria și volumul corpurilor solide
Elevii trebuie să cunoască, așadar, volumul unui cilindru, a unui con, precum și al unei sfere.
Perimetrul și aria poligoanelor și formelor compuse
Aceste formule sunt și ele esențiale pentru a rezolva diverse probleme care implică anumite figuri geometrice.
Elevul trebuie să cunoască, în acest caz, cum să afle aria unui triunghi, dar și perimetrul unui dreptunghi. Aceste formule sunt de bază, ele fiind frecvent întâlnite în problemele de geometrie pentru Evaluarea Națională.
Algebra
Un alt domeniu important pe care elevii trebuie să-l stăpânească îl reprezintă algebra. Aceștia trebuie să se familiarizeze cu ecuatiile de gradul al II-lea.
De asemenea, ei trebuie să mai stăpânească și identitățile polinomiale, precum formula pătratului unei sume. Această formulă este importantă pentru că ajută la descompunerea unei expresii polinomiale complexe.
Elevii trebuie să se mai familiarizeze și cu sistemele de ecuații liniare.
În ceea ce privește soluționarea acestora, metodele de substituție sau egalare sunt cel mai des folosite în acest caz.
Trigonometrie
Trigonometria este un subiect de dificultate medie, dar esențial în examenele de matematică.
Elevii trebuie să cunoască, așadar, în acest caz, raporturile trigonometrice fundamentale. Ei trebuie să cunoască informații despre Sinus, Cosinus și Tangente.
- Sinusul unui unghi este raportul dintre latura opusă și ipotenuză.
- Cosinusul este raportul dintre latura adiacentă și ipotenuză.
- Tangenta este raportul dintre sinus și cosinus.
Toate aceste formule sunt utile în probleme care implică triunghiuri dreptunghice.
Tehnici de memorare a formulelor matematice
Este importantă învățarea formulelor matematice din clasele a 7-a și a 8-a într-un mod cât mai eficient. În acest fel, se pot aplica cunoștințele în orice tip de problemă. Iată câteva tehnici utile de memorare a acestor formule.
Crearea de materiale vizuale
Graficele, posterele, precum și flashcardurile sunt utile din acest punct de vedere, ele ajutându-vă în ceea ce privește procesul de învățare al formulelor. Acestea pot fi plasate într-un loc vizibil, astfel încât să le puteți revizui constant.
Exerciții variate
Rezolvarea unui număr cât mai mare de exerciții de algebra și geometrie pentru gimnaziu ajută mult în ceea ce privește o mai bună consolidare a cunoștințelor. În acest fel, veți ajunge să aplicați fiecare formulă în diverse contexte.
Utilizarea aplicațiilor digitale
Există o mulțime de platforme educaționale care vă ajută în ceea ce privește o mai bună învățare a formulelor, astfel încât procesul să fie captivant, dar și interactiv în același timp.
Pregătirea pentru Evaluarea Națională
Pregătirea pentru Evaluarea Națională presupune o pregătire matematică, dar și o înțelegere profundă a formulelor, alături de aplicarea lor.
Ideal ar fi să începeți să învățați formulele cele mai utilizate și să împărțiți sesiunea de studiu în blocuri de timp dedicate fiecărei secțiuni.
Concluzie
Pregătirea pentru Evaluarea Națională presupune o abordare sistematică a învățării formulelor matematice si poate chiar si meditatii matematica. Având răbdare, veți reuși să învățați toate aceste formule și să le aplicați, iar succesul va veni din combinarea studiului individual cu resursele suplimentare disponibile.
Ultima modificare decembrie 2, 2024 3:21 pm