Pregătirea locuinței înainte de concediu: 5 trucuri utile pentru liniștea ta

.

Atunci când pleci în concediu atenția ta este concentrată pe activități precum pregătirea bagajului și a documentelor de călătorie, dar și pe planificarea traseului. În plus, îți calculezi riguros bugetul și te documentezi despre cultura locală. Pe lângă toate acestea, este de ajutor să-ți pregătești locuința. Cum vei lipsi ceva timp de acasă, să știi că ai lăsat totul în ordine îți va aduce un sentiment de liniște și siguranță. Acest lucru implică doar câțiva pași, însă rezultatul o să fie unul satisfăcător. Mai departe, am pregătit 5 trucuri utile pe care să le pui ușor în practică, înainte de vacanță.

  1. Ia în considerare siguranța locuinței

Un prim pas este să te ocupi de siguranța locuinței tale, chiar și atunci când ești la mare distanță de casă. Pentru aceasta, ia măsuri suplimentare și instalează unul dintre sistemele de alarma Paradox

În alegerea modelului potrivit de alarmă ține cont de locul în care vrei să fie pus, zonele pe care vrei să le supraveghezi și posibilitățile de configurare. Montează senzori de mișcare pe toate ușile și ferestrele și investește și într-o cameră video de supraveghere. Pentru o protecție suplimentară poți pune și alți senzori utili, așa cum sunt cei pentru gaze și fum.

  1. Scoate electrocasnicele din priză

Este indicat să scoți din priză toate aparatele, de la electrocasnicele mici (precum laptopul sau espressorul), la cele mari (mașina de spălat, aragazul electric sau televizorul). În schimb, frigiderul va rămâne conectat, iar centrala termică poate fi setată la o temperatură de aproximativ 15 grade Celsius. Astfel, vei putea să economisești energie fără a fi foarte frig în locuință. Totodată, în cazul în care ai un concediu mai lung, poți ruga pe cineva de încredere să verifice periodic casa și să se asigure că totul funcționează normal.

  1. Congelează produsele perisabile

Verifică atent termenul de valabilitate, în special în cazul produselor perisabile. Consumă cât mai repede brânzeturile moi, carnea și ouăle. Dacă ai mai multe fructe rămase, le poți folosi într-o prăjitură rapidă sau le poți congela, pentru a face înghețată sau smoothie. În ceea ce privește legumele, integrează-le într-o tocană delicioasă sau congelează-le rapid. 

În paralel, cumpără câteva produse alimentare pentru primele zile de după vacanță. Împreună cu fructele și legumele congelate vei putea să pregătești câteva mese rapide și gustoase. Astfel, gătitul devine mai ușor atunci când ai totul la îndemână.

  1. Planifică o curățenie rapidă

Pentru a face cât mai repede curățenie ai nevoie de doar câțiva pași. Asigură-te că suprafețele din baie și din bucătărie sunt uscate, pentru a evita apariția mucegaiului. După ce ai golit toate coșurile, pune în ele o cutiuță cu bicarbonat. Spală toate farfuriile și vasele în care ai gătit și curăță cuptorul și aragazul. 

În ceea ce privește dormitorul, scoate așternutul și husa de saltea și aerisește bine patul. Asigură-te că toate prosoapele din baie sunt bine întinse, pentru ca ele să se usuce complet. Iar dacă ai un balcon deschis, protejează lucrurile de praf cu ajutorul unei huse.

  1. Ai grijă de plantele tale

Mută ghivecele la lumină, dar într-o zonă fără soare direct sau la umbră, în funcție de nevoile plantelor tale. Pentru a te asigura că sunt udate corespunzător, pune o sticlă cu apă sau un picurător special în ghivecele cu flori. 

Dacă pleci iarna în concediu, lasă termostatul în camera în care se află ghivecele și setează-l corespunzător. Astfel vei evita o temperatură prea scăzută, care poate dăuna florilor și plantelor.

Atunci când știi că locuința ta este în siguranță, vei pleca liniștit și relaxat în concediu. Iar dacă lași lucrurile ordonate, o să fie mai ușor să te organizezi după ce te vei întoarce la activitățile de zi cu zi. Tu cum obișnuiești să-ți pregătești casa înainte de a pleca în vacanță?

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton