Platouri aperitive – răsfăț de vară cu iz franțuzesc

.

Platourile aperitive reprezintă o alegere elegantă și versatilă pentru orice eveniment pe care îl organizezi. Oferind o selecție de gusturi și texturi într-o prezentare rafinată, ele rămân în memoria celor care se delectează cu aceste preparate drept o experiență culinară deosebită. 

În timpul verii, este cu atât mai indicat să alegi pentru evenimentele tale și pentru întâlnirile cu prietenii sau cu familia platourile aperitive. Iar dacă te pasionează bucătăria franțuzească, ai și mai multe motive să încerci un platou în care vei regăsi  ingrediente specifice, precum: brânza camembert sau brânza brie, croissante sau pate brisse. 

De ce să optezi pentru platouri aperitive pe timp de vară

Platourile aperitive te pot scoate din orice impas. Fie că îți vin prietenii în vizită pe nepusă masă, fie că organizezi o întâlnire de afaceri sau o prezentare, opțiunea unor platouri reci este una inteligentă, care te scutește de timp și efort pentru prepararea unor mâncăruri sofisticate și care te ajută să te prezinți impecabil în fața musafirilor. 

Preparatele proaspete și delicioase sunt un adevărat răsfăț pentru cei care le consumă. În plus, platourile aperitive reci sunt o alegere inspirată pe timp de vară, fiind ușoare și aducând o binevenită senzație de prospețime. 

Un platou reprezintă totodată o selecție de produse, cu care poți satisface toate poftele invitaților. De la platouri vegetariene, excelente în zilele de post sau pentru persoanele care nu consumă carne, ouă și lactate, până la selecțiile gourmet cu brânzeturi fine sau patiserie mediteraneană, există o varietate de platouri Delicatera din care poți alege, în funcție de eveniment, dar și de gusturi.

Unde se potrivesc platourile aperitive cu iz franțuzesc

Un platou cu iz franțuzesc este o idee excelentă pentru mai multe ocazii. Poți comanda platouri reci cu preparate specifice din Franța pentru un brunch în grădină sau pe terasă, la serate speciale sau aniversări, la evenimente corporate sau recepții, la o întâlnire cu prietenii, la micul dejun sau în pauzele de cafea de la job.

Poți opta pentru platouri aperitive reci și într-un cadru relaxat, cum sunt picnicurile sau petrecerile de duminică, în grădină, dar și într-un cadru oficial, cum este cazul evenimentelor corporate, lansărilor, vernisajelor, recepțiilor, cocktail-urilor, conferințelor și seminariilor, întâlnirilor de networking.

Răsfață-te cu platourile aperitive Delicatera!

Dacă vrei să te delectezi cu preparate din Franța, contactează acum Delicatera și comandă platouri aperitive reci cu specific franțuzesc. Te vor cuceri bogăția de arome și texturi, aspectul rafinat, prospețimea ingredientelor, creativitatea preparatelor și versatilitatea combinațiilor. Pentru o experiență autentic franțuzească, poți încerca următoarele platouri reci:

Platourile Bienvenue – o fărâmă din tradiția culinară franțuzească

În aceste platouri vei regăsi elemente specifice bucătăriei franțuzești, de la bruschetele cu camembert, piersici și cireșe maraschino, cu un gust echilibrat între dulce și sărat, la lingurițele cu cremă de unt și somon, o combinație clasică și rafinată, pentru o senzație de prospețime și un gust subtil.

Platourile Charcuterie – o experiență completă de gusturi rafinate

Platourile Charcuterie sunt un aranjament variat de mezeluri și alte produse din carne, însoțite de brânzeturi, crackers, fructe, nuci. Acest tip de platou este foarte popular în Franța, unde este adesea servit ca aperitiv sau ca parte a unui bufet, în cadrul evenimentelor. Platoul conține camembert, o brânză moale și cremoasă originară din Normandia, precum și brie, o brânză care își are originile în regiunea Brie din Franța.

Platourile Fleur de Lys Amuse Bouche – un răsfăț pentru simțuri

Aceste platouri aperitive reci trimit instantaneu cu gândul la Turnul Eiffel. Termenul „amuse bouche” provine din franceză și se traduce prin „ceva care desfată gura”, adică mici gustări servite înainte de felurile principale pentru a stimula apetitul. Aceste platouri conțin: mousse de somon și icre negre, brioșe cu chorizo, mousse de morcovi și germeni, pate brisse cu creveți, șofran, pudră de sfeclă și baby mazăre, precum și alte ingrediente rafinate și cu un gust desăvârșit.

Platourile cu croissante sărate

Croissantele sunt un simbol culinar al Franței, fiind excelente alături de o cafea sau un cappucino, în fiecare dimineață. Acest platou cu minicroissante sărate reprezintă o selecție de gusturi și texturi, pentru momentul tău de răsfăț, indiferent de ora din zi. Minicroissantele cu rucolla, prosciutto și mozzarella sunt excelente pentru petreceri elegante și cocktailuri, în timp ce minicroissantele cu chorizo, cheddar și castravete murat sunt potrivite pentru evenimente în aer liber sau întâlniri, datorită gusturilor intense și savuroase.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton