(P) Vopsirea casei la exterior – 4 lucruri pe care să le știi înainte de a trece la treabă

.

Specialiștii în domeniu recomandă vopsirea casei la exterior odată la câțiva ani – această acțiune nu are doar scopuri estetice, ci contribuie la protejarea casei și la durabilitatea acesteia. Dacă ai ales să îți vopsești singur casa, acest lucru presupune unele pregătiri anterioare pentru ca totul să decurgă în mod corespunzător, iar rezultatul să fie de calitate și reușit din punct de vedere estetic.

De asemenea, înainte de a începe să vopsești casa la exterior trebuie să ai în vedere faptul că acțiunea este destul de migăloasă, de durată și necesită multă răbdare, atenție și implicare din partea ta. Din acest motiv, faza pregătitoare ar trebui pusă la punct destul de bine, de la alegerea materialelor și culorilor de exemplu, până la cea mai potrivită perioadă din an în care este recomandat să vopsești exteriorul casei. 

Dacă nu ai mai făcut acest lucru singur până acum, iată patru lucruri importante cărora ar trebui să le acorzi prioritate înainte de a trece la treabă:

  • Curățarea pereților exteriori

Acesta este probabil cel mai important lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare înainte de a vopsi casa la exterior. Aceștia înfruntă de-a lungul timpului toate intemperiile vremii, iar asta face ca praful să se impregneze în vopsea, motiv pentru care este recomandat să-i cureți cu o perie uscată și ulterior să-i clătești cu un jet de apă, înainte de a reîmprospăta sau schimba vopseaua.

Este dovedit faptul că vopsitul pereților exteriori fără curățarea acestora în prealabil poate conduce la un rezultat final nedorit – vopseaua nu se va prinde așa cum trebuie, iar culoarea poate avea un aspect fad.

  • Repararea eventualelor fisuri

Cu siguranță nu este bine să începi să vopsești casa la exterior înainte de a verifica și repara eventuale fisuri ale pereților. Dacă alegi să amâni acest lucru și să dai cu vopsea peste porțiunile cu crăpături din pereți, există riscul ca aceasta să înceapă să se crape și chiar să cadă destul de repede după finalizarea lucrării.

Specialiștii în domeniu recomandă cu insistență verificarea și repararea prealabilă a pereților, în special dacă este vorba despre cei exteriori, astfel încât vopseaua să reziste în timp pe suprafața acestora.

  • Alegerea unor materiale de calitate

Este unul dintre cele mai importante aspecte și nu este recomandat să faci rabat de la calitate când vine vorba despre materialele folosite pentru vopsirea casei la exterior – acestea ar trebui să fie rezistente în timp și de calitate superioară. 

Dacă vrei să încerci ceva diferit, de la mathaus poți cumpăra tencuială decorativă de exemplu, care poate schimba complet aspectul casei la exterior, întrucât există numeroase variante de modele și culori disponibile. Tencuiala decorativă este din ce în ce mai populară în rândul proprietarilor de case pentru că oferă pereților un aspect deosebit, dar indiferent de modelul pe care îl alegi este indicat să nu scapi din vedere calitatea.

  • Alegerea perioadei din an pentru vopsirea exterioară a casei

Vremea de afară poate influența extrem de mult reușita lucrării, motiv pentru care nu sunt recomandate perioadele cu umiditate crescută sau caniculă. Umiditatea împiedică vopseaua să se prindă bine de suprafața pereților, în timp ce canicula o poate usca mult prea repede, deteriorând astfel estetica finală.

Specialiștii în domeniu consideră că temperatura perfectă pentru vopsitul exterior este de 23 de grade Celsius, cu un grad scăzut de umiditate în aer – altfel spus, primăvara sau la începutul toamnei.

În concluzie, ar fi bine să ții cont de lucrurile pe care le-ai aflat citind acest articol, dacă vrei ca vopsirea casei la exterior să fie un real succes din toate punctele de vedere. O astfel de lucrare făcută „ca la carte” de la pregătirea pereților, până la alegerea culorilor potrivite și a materialelor de calitate, va fi cu siguranță de durată, rezistentă și reușită din punct de vedere estetic.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton