Fiecare decizie financiară pe care o luăm zilnic ne poate afecta într-o măsură mai mare sau mai mică viitorul economic personal sau chiar familial. Cu toții ne dorim să găsim un echilibru în bugetul personal care să ne permită să ne îndeplinim orice dorință, dar și să punem o sumă de bani de-o parte pentru eventualele situații de urgență. Acest deziderat nu este greu de îndeplinit, mai ales atunci când apelăm și la câteva „trucuri” care să ne facă treaba mai ușoară:
- Găsește strategia de budgeting potrivită pentru personalitatea ta – fie că folosești metoda borcanelor, fie pe cea a plicurilor, fie o aplicație specială pe mobil, trebuie ca aceasta să se potrivească personalității tale și să reușească să te motiveze să o folosești lună de lună. De cele mai multe ori începutul este promițător, dar după 2-3 luni entuziasmul trece și, fără o strategie bună care să ne motiveze în continuare, cei mai mulți renunță.
- Fă un „meeting” lunar cu tine însuți – cel puțin o dată pe lună încearcă să găsești câteva momente de liniște în care să verifici balanța venituri-cheltuieli și economiile pe care le ai la momentul respectiv. Nu doar că vei reuși să ții sub control cheltuielile, dar te vei motiva să continui cu planul stabilit chiar și atunci când te simți copleșit de tentații.
- Seteaza ținte financiare – un scop clar definit va fi un motivator foarte bun pentru îndeplinirea planului economic pe care ni-l dorim. Cel mai bine este să luați o foaie de hârtie pe care să notați suma la care doriți să ajungeți și să o puneți undeva foarte vizibil, cum ar fi pe frigider sau pe interiorul ușii de la intrare. Astfel, vă veți aminti des unde vă doriți să ajungeți și vă va fi mult mai ușor să ajungeți la ținta propusă.
- Folosește metode alternative atunci când ai nevoie de un influx de bani rapid – cu toții ne aflăm uneori în impas financiar. Din fericire, există multe instrumente financiare disponibile pe piață care ne pot ajuta să trecem cu brio peste orice problemă. Poate cel mai facil de accesat este un împrumut rapid, cum ar fi cele de pe site-ul https://banksecrets.dk/, datorită ușurinței cu care se obține suma de bani dorită.
- Mergi întotdeauna la cumpărături cu o listă pregătită de acasă – cele mai mari cheltuieli inutile se întâmplă atunci când ne așteptăm mai puțin. Strategia supermarketurilor este să ne facă să cheltuim cât mai mulți bani pe lucruri de care poate nu avem nevoie în acel moment, facându-ne astfel să pierdem bani fără să realizăm. Atunci când avem o listă de la care nu ne abatem, tentațiile vor fi evitate iar în buzunar ne rămân mai mulți bani la sfârșitul lunii.
Vremurile incerte în care trăim ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru oricine. Cheile unui management financiar de succes sunt organizarea și evitarea tentațiilor. Din fericire, există o multitudine de trucuri la care putem apela pentru a ne păstra concentrați asupra țelurilor propuse chiar și atunci când motivația dispare și realitatea ne copleșește.
Ultima modificare octombrie 12, 2020 11:05 pm