În ciuda eforturilor noastre de a diminua efectele, trecerea timpului își pune amprenta și asupra trăsăturilor chipului nostru. Discret și sigur, fiecare rid începe să se adâncească și să fie tot mai vizibil, asta dacă nu luam măsurile necesare și potrivite încă de la primele semne. Factorii genetici, obiceiurile noastre de viață, viciile și o îngrijire necorespunzătoare au și ele un cuvânt greu de spus.
Pentru o vreme micile probleme pot fi ameliorate și estompate folosind tratamente și creme convenționale. Este cert că folosirea acestora are un rol esențial în amânarea efectelor. Însă, după o anumită vârstă, oricât am vrea sa negăm, semnele de îmbătrânire devin tot mai clare și mai evidente.
În funcție de exigențele personale, de imaginea de care avem nevoie în societate și de starea noastră de spirit, putem alege să apelăm la o intervenție estetică de întinerire a apectului feței. Se poate începe cu proceduri simple de injectare cu botox, se poate trece prin lifting cu microfibre elastice cu suspensie și, dacă este necesar, se poate ajunge și la o intervenție de lifting facial chirurgical.
Când este cazul să ne gândim la un tratament de lifting facial?
Geneticienii spun că procesul de îmbătrânire începe chiar din clipa în care ne-am născut, așa că, pentru a recurge la o metodă de lifting facial nu trebuie să așteptăm ca semnele să fie foarte evidente. Cu cât acordăm o atenție mai din timp procesului de îngrijire a tenului, cu atât va fi nevoie să recurgem mai târziu la intervenții chirurgicale mai costisitoare și de mai mare amploare.
Pentru a întârzia cât mai mult nevoia de a realiza un lifting facial este recomandat :
să curățăm și să ingrijim zilnic tenul cât mai adecvat tipului de care dispunem;
să nu fumăm;
să nu pierdem nopți;
să nu consumăm prea mult alcool;
să nu ne expunem prea des la razele solare;
să folosim creme de protecție în funciție de sezon;
să ne alimentăm cât mai sănătos;
să evităm un mediu foarte poluat.
Dacă vom ține seama de aceste aspecte, efectele îmbătânirii se vor instala mult mai târziu și vom avea parte de un chip cu aspect tineresc mult mai mult timp.
Care sunt cele mai eficiente tratamente de lifting facial disponibile la ora actuală?
În primul rând, pentru a apela la un astfel de tratament va trebui să vă prezentați la o clinică estetică unde să beneficiați de o consultație din partea unui medic specialist. În urma celor constatate cu această ocazie, dacă va fi cazul, se va recurge la o intervenție estetică de lifting facial. Sau se va apela la o metodă minim invazivă în cazul în care, deși nu există probleme evidente, se dorește o mică corectare și îmbunătățire a aspectului feței.
În cele mai multe cazuri este nevoie de o intervenție de lifting facial dacă este afectată vizibil una dintre următoarele zone ale feței:
zona mediană a fetei
nivelul liniei maxilarului
zona gurii si a nasului
zona buzelor și a barbiei
atunci când in zona gâtului se formează gușa
atunci când în zona gâtului pielea este căzută.
În funcție de gravitatea ridurilor și de recomandările venite ca urmare a consultației medicale, se poate recurge la unul dintr tipurile următoare de lifting facial:
Liftingul facial cu Botox sau Dysport. Este vorba despre o procedură minim invazivă, prin folosirea unei injecții cu una dintre substanțele anterior menționate, care va opri sau bloca anumite semnale nervoase. Ca urmare a acestei intervenții, mușchii nu se vor ma contracta, ridurile vor fi netezite și fata va căpăta un aspect uniform și întinerit. Folosirea acesei metode este recomandată în zona sprancenelor, în jurul ochilor, pe frunte, în zona nasului sau a buzelor. Fiind o procedură simplă, care se aplică pe loc, în cazul acestui tip de intervenție nu este nevoie de o perioada de recuperare medicală.
Liftingul facial cu microfibre sauliftingul facial cu microfibre elastice de suspensie este un tip de intervenție prin care se pot ridica sprancenele, fruntea, colțul ochilor, pomeții, regiunile medii-faciale, bărbia și se poate întinde conturul mandibulei. Acest tratament este chirurgical, însă nu cu aceleași implicații ca ale unuia de mare anvergura. Procedura se face cu anestezie locală, durerea și timpul de recuperare sunt minime, respectiv de la 2-3 zile până la maxim 2 săptămani în cazuri mai dificile.
Liftingul facial chirurgical este cea mai coplicată și mai invazivă metodă de întinerire. Acest gen de lifting se face sub anestezie generală sau totală și decurge ca orice altă intervenție chirurgicală. Și în acest caz tehnicile au evoluat în ultimii ani, iar cicatricile ce vor rămân după operație sunt foarte greu sesizabile.
În Clinica dr. Gad Renert puteți beneficia de oricare dintre aceste tipuri de intervenții. Grație experienței acumulate în cei peste 12 ani de activitate în acest domeniu orice tratament de lifting facil se va finaliza cu super rezultate.
Pentru mai multe detalii și o programare accesați site-ul Dr. Renert.com!