(P) TOP 5 ceaiuri care te ajută să dormi mai bine

.

Ziua bună se cunoaște după somnul din noaptea trecută. Iar dacă vrei să te bucuri de un somn odihnitor, sunt câteva secrete pe care trebuie să le cunoști. În primul rând, temperatura din cameră nu trebuie să fie prea ridicată, telefoanele, tabletele sau televizoarele închise măcar cu jumătate de oră înainte de a te băga în pat, iar lumina din casă să fie difuză. Studiile mai arată că și o baie caldă ajută la un somn mai bun, dar și anumite plante. Pentru o stare de liniște și relaxare, îți recomandăm să consumi seara ceaiuri care conțin valeriană, tei, lavandă, verbină sau melisă. Iată de ce.

Ceaiul de valeriană

Valeriana este o plantă cu origini din Asia și Europa, ale cărei flori sunt utilizate de foarte mult timp pentru realizarea parfumurilor. Pentru tratarea insomniilor, stărilor nervoase, durerilor de cap și a palpitațiilor, rădăcina plantei este folosită de cel puțin 2000 de ani. Spre deosebire de parfumul delicat al florilor, rădăcina plantei are un miros puternic datorită uleiurilor volatile și celorlalte componente responsabile pentru efectele sedative pe care valeriana le are. Chiar și numele plantei pare predestinat, valerian fiind derivat din verbul latin valere, care înseamnă a fi sănătos/puternic

Potrivit studiilor, consumul de valeriană te ajută să adormi mai repede, să te odihnești mai bine și să reduci stările de anxietate. Partea bună este că ceaiul de valeriană nu îți va da stări de somnolență pe timpul zilei, ci doar te va ajuta să te relaxezi. Dacă și tu cauți un moment de liniște într-o ceașcă de ceai, pe HelloBio.ro găsești ceaiul Calm Down din colecția Herbal, o combinație minunată de valeriană, fenicul și melisă. Pentru seri plăcute și nopți odihnitoare. 

Ceaiul de mușețel

De foarte mulți ani, mușețelul este folosit ca un remediu natural de a reduce inflamațiile, anxietatea și de a trata insomnia. A apărut pentru prima oară în Egiptul Antic, fiind considerat o plantă magică, iar grecii au scos în evidență multiplele beneficii pe care le aduce organismului. 

Efectele calmante ale mușețelului sunt atribuite componentei sale numite apigenină. Potrivit unui studiu publicat în Molecular Medicine Report, apigenina influențează activitatea anumitor receptori din creier, care favorizează reducerea stării de anxietate și un somn mai profund și odihnitor. Un alt studiu care a vizat mai multe proaspete mămici a demonstrat ca persoanele care au baut ceai de musetel timp de două săptămâni s-au bucurat de un somn mai bun decât cele care nu au consumat ceai.

Iar arma ta secretă pentru un somn profund și revigorant stă într-o combinație inedită dintre mușețel și… frunze de cânepă! Pe HelloBio.ro, magazinul tău online de produse bio, poți descoperi Hemp Chamomile Taste, un ceai preparat special pentru cei care se luptă cu insomniile. 

Ceai de melisă/roiniță

Roiniţa, numită şi melisă, este considerată plantă calmantă și a fost folosită încă din Evul Mediu pentru a reduce stresul, anxietatea, pentru a îmbunătăți somnul, pofta de mâncare şi pentru a uşura durerile de stomac. Este o plantă care are un efect sedativ asupra sistemului nervos, indicată când experimentăm tensiuni de ordin psihic și emoțional. 

Iar în cazul în care te confrunți cu un somn agitat, poți încerca o combinație de melisă, moringă, valeriană și urzici. Ceaiul Night din colecția GreenTox este fix ceea ce organismul tău are nevoia seara. 

Ceaiul de tei

Teiul apare în tradiția popoarelor europene încă din Antichitate, fiind asociat cu zeița iubirii și a adevărului. Datorită calităților sale relaxante, ceaiul de tei este recomandat persoanelor care au tulburări de somn. Pe lângă efectele benefice pe care le oferă sistemului nervos și în tratarea insomniilor, este indicat și în ameliorarea simptomelor răcelii și gripei dar și pentru durerile musculare. 

Iar dacă seara te răsfeți cu o combinație de tei cu lavandă, oferi organismului tău licoarea magică perfectă pentru un somn odihnitor. Amour Provence este ceaiul care reușește să îți ofere parfum și sănătate într-o singură cană de ceai. 

Ceai de verbină

Verbina a fost prețuită încă din Antichitate, atât ca plantă medicinală, cât și ca plantă magică. Potrivit tradițiilor, ca să aibă eficiență maximă, verbina se culege numai în nopți de sărbătoare, precum de Sânziene sau de Sfântul Petru și Pavel iar persanii, egiptenii și romanii o numeau “iarba sacră”. 

Dar verbina nu doar că se punea pe camp, pentru o recoltă bogată, ci se folosește astăzi pentru că ameliorează nenumărate boli ce țin de sistemul nervos. Minunata băutură te poate ajuta să scapi de insomnie, stări de agitație sau dureri de cap. Îți recomandăm să încerci Evening Herbal Tea, un ceai cu verbină și melisă și îți garantăm că te vei bucura de o seară liniștită.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton