(P) Te-ai săturat să fii angajat? Participă la aceste de cursuri HTML practice pentru începători în București și fă primul pas spre cariera de freelancer

.

Există oameni care se integrează ușor în orice colectiv și au performanțe excelente atunci când lucrează sub îndrumarea cuiva. Ei sunt născuți pentru a fi angajați și nici nu-și pot imagina un alt mod de a-și câștiga existența. Pe de altă parte există și oameni care fără un motiv clar schimbă locurile de muncă unul după altul și nu reușesc să se simtă confortabil știind că tot ceea ce fac le este în permanență verificat de un superior. Ei sunt material de liber profesioniști și au mai multe șanse de succes muncind pe cont propriu.

De ce să devii un programator liber profesionist?

Dacă nici tu nu-ți găsești locul indiferent de cine te angajează, s-ar putea să fii mai împlinit muncind doar pentru tine și IT-ul este unul din domeniile căruia îi poți acorda o șansă.

#1 IT-ul este o meserie de viitor

Cât timp există internetul, va fi nevoie și de programatori. De aceea, dacă acest domeniu te atrage câtuși de puțin, merită să-ți încerci norocul. Pentru început, experiența nu este obligatorie, iar curiozitatea și pofta de a învăța te pot purta departe dacă investești în cursuri din care să înveți bazele programării.

#2 Vei uita semnificația cuvântului rutină

Ca liber profesionist, rutina este un cuvânt pe care ți-l vei scoate rapid din vocabular. Fiecare client va veni la tine cu noi pretenții și pentru a-i satisface nevoile va trebui să găsești mereu metode autentice de îndeplinire a task-urilor.

#3 Îți vei alimenta spiritul de competiție

Orice nou contract este o luptă câștigată. El înseamnă că ai fost mai bun decât alți liberi profesioniști care oferă servicii similare cu ale tale și poți să te feliciți pentru acest lucru. În același timp, câștigul unui nou client îl poți transforma în motivația necesară pentru a merge mai departe și a-ți alimenta spiritul de competiție.

#4 Vei munci când vrei tu, de unde vrei tu

La un site poți să lucrezi eficient în intervalul 09:00 ~ 17:00 exact ca un angajat obișnuit, dar și la ore neconvenționale. Dacă ești o pasăre de noapte și diminețile îți place să le petreci în pat, cine te oprește să lucrezi până la crăpatul zorilor de ziuă și apoi să te cufunzi în vise? De asemenea, site-ul tău va arăta la fel de profesional și dacă îi scrii codul stând la birou cu o ceașcă de cafea alături, și legănându-te într-un hamac, cu pina colada în mănă, pe o plajă exotică.

#5 Vei fi motivat să tragi mai tare

Când știi că fiecare minut petrecut în fața calculatorului înseamnă un venit suplimentar, vei fi mai motivat să petreci mai mult timp muncind decât dacă știi că salariul nu crește în funcție de performanțe.

#6 Vei munci doar atunci când ai de lucru

Ca angajat ești obligat să stai la serviciu până la terminarea programului chiar dacă task-urile pentru ziua respectivă le-ai încheiat cu mult înainte de ora prânzului. În plus, nici nu ești lăsat să citești o carte sau să dezvolți un proiect personal pentru că… ei nu te plătesc pentru asta. Și uite așa, prețiosul timp dintr-o scurtă viață de om se duce pe apa sâmbetei doar pentru că trebuie. Dar ca freelancer ai posibilitatea să muncești doar când ai de lucru, iar restul timpului să-l folosești în alte scopuri productive.

#7 Îți vei schimba opinia despre critică

Ca angajat nimic nu este mai stresant decât un superior veșnic nemulțumit de performanțele tale. Pentru unii oameni nimic nu este destul și de multe ori critica primită la locul de muncă nu este justă. Însă vei ajunge să-ți schimbi opinia față de critică atunci când aceasta va veni direct de la un client sau un partener de afaceri și acceptul ei îți va influența performanțele ca specialist. 

#8 Vei face unele economii

Toate aptitudinile dobândite ca liber profesionist le vei putea folosi și pentru tine, nu doar pentru clienți. Învățând programare îți vei putea realiza propriul site de prezentare a serviciilor pe care le oferi economisind astfel banii pe care altfel i-ai fi cheltuit angajând un profesionist.

#9 Vei putea să te reprofilezi

Există și posibilitatea ca la un moment dat să-ți dorești și altceva, iar IT-ul este un domeniu bun din care să pornești o nouă carieră. Învățând programare nu înseamnă că trebuie să realizezi site-uri tot restul vieții, ci te poți îndrepta spre marketing, vânzări, profesorat, sau orice alt domeniu adiacent.

Cum te ajută o serie de cursuri HTML practice pentru începători în București?

Dintr-un curs HTML și CSS marca Evolve Center poți învăța tot ce trebuie să știi pentru a începe o carieră de liber profesionist în domeniul IT-ului. Câteva din aptitudinile pe care le vei câștiga și subiectele în care te vei specializa sunt următoarele:

  • Înțelegerea diferenței dintre limbajul HTML și CSS;
  • Alcătuirea unei pagini web în limbaj HTML;
  • Stilizarea paginii cu ajutorul elementelor CSS;
  • Crearea variantei de mobil a unei pagini web;
  • Etc.

După absolvirea cursului vei fi capabil de a realiza o pagină web originală conform indicațiilor primite de la clienții tăi. Un site unicat construit astfel încât să reflecte trăsăturile și valorile companiei pe care o reprezintă este un atu pentru orice afacere. Iar tu, fiind apt să creezi un astfel de site cu siguranță vei avea o carieră strălucită, asigurată.

În ce alte domenii mai poți deveni un liber profesionist?

Există nenumărate domenii în care îți poți clădi o carieră ca liber profesionist. Cu puțină îndrumare, cam orice pasiune se poate transforma într-o sursă de venit.

Pentru cei pasionați de industria frumuseții de exemplu, o carieră de make-up artist poate deveni realitate cu un curs make-up din care să înveți toate secretele machiajului.

Dacă îți place să comunici, o carieră de interpret sau traducător este și ea o variantă, iar primul pas către ea poate fi un curs engleză începători.

Nu există alegeri corecte sau greșite când vine vorba de a face ceea ce îți place. IT-ul, traducerile sau arta machiajului pot fi toate la fel de satisfăcătoare atâta timp cât faci ceea ce îți place.

    
Vedete din Romania Vedete internationale