Home > Advertorial > (P) Ritualul corect de îngrijire pentru părul cu mătreață: ce produse trebuie să folosești?
(P) Ritualul corect de îngrijire pentru părul cu mătreață: ce produse trebuie să folosești?
.
Actualizat 11.03.2021, 22:49
Părul cu mătreață produce multe simptome neplăcute, maiales atunci când este în stadiu sever. Pe lângă aspectul inestetic alpărului, careconține scuame vizibile de culoare alb-gălbui, mătreațăsaudermatitaseboreică produce mâncărimișiroșeațăla nivelul scalpului. În stadiile severe, acestea pot fi extrem de supărătoare, iar scuamele pot avea dimensiunimari, sub formă de fulgi.
Deoarece scalpul cu mătreață este sensibil, acesta are nevoie de o îngrijirespecială. Un ritual incorect de îngrijire poate agravamătreațășimâncărimile, întimp ce un ritual corect te poate scăpa de mătreață.
Iată ce ai de făcutdacăteconfrunți cu aceastăproblema:
Hrănire peste noapte
Primul pas al ritualului de îngrijire a părului cu mătreață este îngrijirea părului peste noapte. Atunci când sunt aplicate produsele potrivite și sunt lăsate să acționeze peste noapte, acestea ajută părul și scalpul să se regenereze.
În cazul părului cu mătreață, trebuie să aplici un ulei vegetal, cum ar fi uleiul de jojoba, uleiul de cocoș extravirgin sau ulei esențial de arbore de ceai, diluat într-un ulei vegetal. Aplicarea acestor uleiuri cu o searăînainte de spălareapăruluiajutăla hidratarea în profunzime a scalpului și a părului.
Aplică uleiul pe scalp și păr șiacoperă–ți capul cu un prosop, înainte de culcare. Nu teîngrijora cu privire la faptul căpărul ar putearămâne gras șidupăspălare, deoarece aceste uleiuri ajutăși la echilibrarea producției de sebum.
Ziua următoare, spală-ți părul și scalpul foarte bine cu ajutorul unui șampon antimatreata de calitate. Poți apela la produse naturiste special concepute pentru părul cu mătreață sau la dermatocosmetice disponibile în farmacii.
Dermatocosmeticele sunt produse hipoalergenice, special concepute pentru tratarea sau îngrijirea anumitor afecțiuni dermatologice, printre care și dermatita seboreică sau mătreață.
În general, șampoanele antimătreață trebuie lăsatesăacționezetimp de câtevaminute, înainte de clătire. Evită folosirea sampoanelorobișnuite, deoarece acesteaconținsubstanțe chimice care pot agresa scalpul, îl pot deshidratași pot agrava simptomele dermatitei seboreice.
3. Hidratare cu balsam
După ce ai curățat părul eficient, cu un șampon antimatreata, asigură-te că utilizezi un balsam antimatreata. Balsamul are rolul de a redă hidratarea și catifelarea părului și de a-l face ușor de pieptănat.
Această etapă a ritualului de îngrijire este foarte importantă, deoarece după utilizarea șampoanelor antimatreata, părul poate rămâne foarte uscat și greu de pieptănat. Aplică balsamul și lasă-l să acționeze pentru câteva minute, apoi clătește din abundență.
4. Hrănireîn profunzime cu o mascăsăptămânală
În ceea ce privește părul cu mătreață, este recomandat să aplici o mască pentru păr o dată pe săptămâna. Astfel, hrănești și hidratezi părul și scalpul în profunzime.
De asemenea, aplicarea măștii săptămânale ajută la controlul producției de sebum la nivelul scalpului. Atât excesul de sebum, cât și scalpul prea uscat pot fi cauze ale mătreții.
Pe de altă parte, un scalp prea uscat agravează apariția și desprinderea scuamelor. Optează pentru o mască de păr pentru regenerare sau pentru păr deteriorat.
5. Protecțiezilnică
Un ultim pas al ritualului de îngrijire este protecția zilnică a părului. Este important să îți protejezi scalpul de factorii de mediu dăunători (praf, poluare, impurități, temperaturi extreme, vânt), care pot agrava uscăciunea sau pot dezechilibra producția de sebum.
Prin urmare, ai grijă să îți acoperi tot timpul capul cu o pălărie, o șapcă, un fes sau o eșarfă.
În concluzie, părul cu mătreațăsaudermatitaseboreica trebuie îngrijitcorespunzător, folosind produsele potrivite acestor afecțiuni. Mergi la medic pentru un tratament adecvat, dacă simptomele nu seameliorează sau dacăsuntsevere.