Când vine vorba de renovarea locuinței, mulți dintre noi își fac griji cu privire la costurile pe care aceasta le implică. Veste bună este că pentru reîmprospătarea aspectului căminului nu este nevoie de investiții uriașe care să te lase fără economii. Îți prezentăm în continuare 6 ponturi pentru a-ți renova casa chiar dacă ai la dispoziție un buget redus.
1. Aplică gresie nouă într-o încăpere
Pentru a crea o atmosferă nouă în locuință, alege o încăpere în care să aplici un model deosebit de gresie (găsești adezivi pentru gresie pe macostore.ro). În acest fel, nu vei mai avea nevoie de decorațiuni interioare sau alte artificii care să transforme camera dintr-un spațiu banal într-unul cu adevărat special, singurele cheltuieli fiind cele pentru achiziționarea materialelor și a manoperei.
2. Vopseste un singur perete
Puține lucrări au același impact precum schimbarea culorii pereților. Când nu dispui de un buget generos, optează pentru vopsirea unui singur perete, ceea ce va fi de ajuns pentru a obține un design diferit în orice încăpere din casă. Acest proiect nu necesită nici mulți bani, nici mult efort, singurul lucru la care trebuie să fii foarte atent fiind alegerea unei culori potrivite pentru spațiul pe care vrei să-l reinventezi.
3. Optează pentru plantele de interior
Adu în locuință câteva plante mici, ce vor adăuga o pată de culoare și prospețime căminului. Redecorarea cu plante reprezintă una dintre cele mai economice metode pe care le poți include în proiectul de renovare. La mare căutare în prezent sunt cactușii și suculentele, însă poți alege orice plante pentru a-ți decora polițele bibliotecilor sau alte spații din casă.
4. Înlocuiește electrocasnicele
O altă modalitate inedită de a renova cu buget redus este înlocuirea electrocasnicelor vechi cu unele noi, mult mai performante. Acest pas nu va contribui doar la aspectul modern al locuinței, ci și la economii semnificative de bani datorită consumului energetic redus.
5. Acordă atenție corpurilor de iluminat
Iluminatul locuinței este foarte important în faza de amenajare a locuinței. Corpurile pe care le alegi pot transforma considerabil orice spațiu, motiv pentru care trebuie selectate cu mare grijă. În living și bucătărie, ai putea opta pentru corpuri de iluminat suspendate, iar pentru dormitor, baie și holul de la intrare pentru corpuri de iluminat de tavan. Pe de altă parte, te poți îndrepta spre spoturile cu lumină rece pentru baie.
6. Caută piese de mobilier de efect
Câteva obiecte de mobilier deosebite sunt un fotoliu comod așezat în colțul dormitorului sau măsuța de cafea din sufragerie. Acestea sunt extrem de frumoase, punând în evidență camera în care sunt așezate. În plus, găsești modele speciale la prețuri accesibile. Alte piese de mobilier apreciate de pasionații de frumos sunt canapeaua și biblioteca.
Prin urmare, renovarea locuinței în cel mai scurt timp și fără sume colosale de bani este posibilă atât timp cât îți folosești imaginația. Punând în aplicare ponturile din acest articol, vei reuși să îți transformi casa în căminul mult visat. Succes!
Ultima modificare octombrie 31, 2020 10:06 pm