Ești gurmand și îți plac produsele din pește? Atunci trebuie să știi că ai la dispoziție foarte multe variante interesante, pe care le poți încerca de-a lungul timpului. Dacă unele sunt potrivite pentru micul dejun, pe altele poți să le tăi frumos și să le așezi pe platouri, pe care să le împărți cu cei dragi!
De la icre de stiuca, până la batogul de pește, rondelele marinate sau rapanele în ulei vegetal sau în suc propriu, toate sunt excelente și realizate după rețete tradiționale, care au fost transmise din generație în generație. Nici măcar nu trebuie să le pregătești singur acasă, întrucât le poți comandă online, pentru că atunci când îți este poftă de pește să le ai la îndemână!
Icre de știucă
Salata realizată din icre este extrem de sățioasă și poate fi savurată în diferite momente ale zilei. Aceasta este pregătită cu grijă după rețete străvechi, respectând totodată normele europene de producție. Principalele ingrediente care sunt folosite pentru icre sunt: icrele de pește, uleiul de calitate de floarea soarelui, apă carbogazoasă și sucul de lămâie.
În general, icrele de pește au o valabilitate cuprinsă între 12 și 16 zile, însă la cât sunt de gustoase, cu siguranță nu vor rezista la tine în frigider mai mult de 2 – 3 zile, întrucât le vei savura cu poftă!
O altă alegere inspirată în materie de pește este reprezentată de sardeluțele marinate în vin. Acestea sunt pregătite după o rețetă moștenită de la pescarii lipoveni, pe care negustorii greci din zona Dobrogei au adaptat-o în timp la ingredientele pe care la aveau la dispoziție pe teritoriul României. Astfel, sardeluțele se obțin din șprotul care se pescuiește din Marea Neagră, iar în loc de zeamă de lămâie, peștele este marinat cu vinuri albe seci, combinate cu oțet din vin.
Scrumbie de Dunăre
Rondelele de scrumbie sunt extrem de sănătoase, fiind pregătite cu oțet din vin, zahăr, sare, piper negru boabe, foi de dafin, coriandru și ienibahar. Indicat este să le consumi în cel mult 48 de ore din momentul în care ai deschis ambalajul, pentru că apoi peștele începe să-și piardă din proprietăți.
Rapane marinate în ulei și zeamă de lămâie
Rapanele fără cochilie se spală foarte bine înainte de a fi marinate cu ulei vegetal de floarea soarelui și zeamă de lămâie, fiind apoi amestecate cu oțet din vin, zahăr, sare și condiment. Le poți savura simple sau împreună cu o garnitură alături, în funcție de cum îți plac cel mai mult!
Pastramă de crap sălbatic
Despre pastrama de crap sălbatic trebuie să știi ca este formată din fileuri de pește proaspăt, care sunt petrecute printr-un mix de mirodenii și plante aromatice, care au rolul de a evidenția gustul de usturoi temperat. Peștele este capturat la setca și năvod, iar apoi pregătit în condiții de top, pentru că tu să te poți bucura de produse de calitate!
Batog de crap sălbatic
Dacă nu ai încerca niciodată până acum batogul de pește, atunci a venit momentul! Realizat prin afumare la rece cu ajutorul unui lemn de esență tare, batogul este condimentat cu piper verde, acest ingredient aducându-i un plus de savoare!
Fie că îți e poftă de salată de icre, de produse marinate sau afumate, pe toate le poți comanda online extrem de ușor. În acest sens, Deltaica.ro îți vine în ajutor, oferindu-ți o gamă variată de produse de calitate, gustoase și aromate, care sunt pregătite cu atenție după rețete de odinioară!