(P) Fii responsabilă pentru sănătatea ta și a familiei tale!

.

Sănătatea și boala sunt strâns legate de alegerile pe care facem în fiecare zi. Cu alte cuvinte, chiar dacă ai o alimentație variată, dar nu dormi suficient și simți presiunea stresului continuu, predispoziția pentru dezvoltarea problemelor de sănătate este mare.    

Caută echilibrul în toate activitățile pe care le desfășori, fără a face din aceasta o nevoie pe care trebuie să o bifezi zilnic.  

Balanța va înclina într-o parte sau alta în funcție de zile și nu trebuie să te învinovățești pentru acest lucru. Fie că uneori trebuie să dedici mai mult timp responsabilităților de la job, iar în altele familiei sau prietenilor, asigură-te că acorzi atenție tuturor aspectelor importante din viața ta. Unul dintre principalele motive pentru care este indicat să urmărești acest echilibru se referă la sănătatea văzută ca un sistem interconectat între minte, corp și suflet. Cu toate că avem tendința de a ignora legătura dintre cele 3 elemente, dezechilibrul dintre acestea poate duce la apariția afecțiunilor medicale

Conștientizarea cât mai timpurie a importanței celor 3 aspecte te va ajuta în menținerea unui stil de viață sănătos, pe tot parcursul vieții. Fie că te afli în acea perioadă din viață în care te pregătești să fii mamă sau fie că ai alte priorități în prezent, dar lași opțiunea deschisă, ai responsabilitatea, în primul rând față de tine, de a fi sănătoasă și a-ți îndeplini toate obiectivele.    

Ai responsabilitatea de a fi sănătoasă

Cercetările arată faptul că femeile sunt predispuse la anumite boli precum cancerul mamar sau colorectal, motiv pentru care este importantă informarea acestora asupra alegerilor pe care le pot face pentru a identifica la timp și pentru a preveni posibilele probleme de sănătate. În acest sens, se recomandă un stil de viață echilibrat și investigații de rutină pe care o asigurare de sănătate privată le poate acoperi. Specialiștii încurajează controale periodice și analize anuale, întrucât acestea relevă boli aflate în stadiu incipient, ușor de vindecat și care, netratate la timp, se pot transforma în probleme grave de sănătate.

Lista beneficiilor unei asigurări de sănătate este, de asemenea, compusă și din alte avantaje, precum: gestionarea eficientă a cheltuielilor medicale, certitudinea acoperirii în cazul problemelor de sănătate, timp de așteptare redus, libertatea de a schimba doctorul sau frecventarea aceluiași specialist care să cunoască istoricul pacientului. Mai mult decât atât, flexibilitatea garantată de o astfel de asigurare medicală permite personalizarea serviciilor standard cu diverse clauze, astfel încât asiguratul să aibă certitudinea unor avantaje speciale în caz de spitalizare sau de intervenţie chirurgicală, investind pe termen lung și economisind în momente de criză.

Sarcina, o perioadă delicată pentru părinți

Sarcina este o perioadă emoționantă pentru toate persoanele implicate, iar problemele care pot apărea pe parcursul celor nouă luni sau la naștere trebuie anticipate pentru a putea fi rezolvate înainte de a fi prea târziu sau pentru a pregăti cursul de vindecare, dar și părinții și familia.

Ziua nașterii poate fi considerată cea mai sensibilă zi pentru mame și pentru copii, ambii fiind extrem de vulnerabili. S-au înregistrat reduceri semnificative ale mortalității neonatale în ultimele două decenii datorită măsurilor de prevenție de înaltă calitate, a serviciilor medicale, tehnologiei și descoperirilor avansate efectuate înaintea și în timpul sarcinii, în perioada travaliului și în primele ore cruciale de la naștere.

Bolile care se dezvoltă înaintea sau în timpul sarcinii pot fi legate de condițiile precedente de sănătate ale mamei, dar și de condițiile independente ale fătului. Asistența medicală adecvată poate ajuta la prevenirea și diagnosticarea multor probleme cu ajutorul unei asigurări de sănătate private care protejează atât mama, cât și copilul, chiar și înainte ca acesta să se nască.

Probleme de sănătate care pot apărea la bebeluși

Nou născuții au un sistem imunitar care încă se dezvoltă, motiv pentru care orice afecțiune minoră poate duce la complicații grave. Informarea cu privire la bolile comune care pot apărea și la simptomele acestora reprezintă unul dintre primii pași pe care o mamă trebuie să îi facă în protejarea copilului ei. Dintre cele mai comune probleme de sănătate, se amintesc următoarele:

  • Icter
  • Colici
  • Distensie abdominală
  • Apnee
  • Vărsături
  • Tuse
  • Dificultăți respiratorii
  • Anemie
  • Febră
  • Probleme de piele
  • Infecții ale urechii
  • Afulația orală (o infecție în zona gurii și a gâtului)
  • Răceală și gripă
  • Diaree

În cazul celor mai multe boli infantile, corpul reacționează pozitiv, în special dacă este ajutat de recomandările doctorului pediatru. Vizitele regulate și discuțiile cu doctorul în cazul apariției unor simptome sunt indicate, însă este important să ne amintim că nu orice tuse indică o boală.

În concluzie, sănătatea mamei și a copilului este constituită din echilibrul dintre activitățile zilnice, alegerile gastronomice, investigații medicale de rutină și de liniștea oferită de o asigurare medicală.

    
Vedete din Romania Vedete internationale