(P) Femeie de afaceri: Punctele cheie ale începerii unei afaceri

.

Este incredibil să fii propriul tău șef, să-ți crești veniturile, să înveți să fii o persoană independentă din punct de vedere financiar. Atunci când decizi să-ți creezi propria afacere există numeroase oportunități, dar care este cea mai bună pentru tine?

Ca antreprenoare, în momentul în care îți creezi o afacere, devii responsabilă de administrarea și dezvoltarea ei. Trebuie să știi în mod concret cu ce activitate economică te identifici ca și consumator, femeie, profesionistă sau antreprenoare. Interesant este să realizezi un proiect de afaceri care să facă parte din viața ta, să te motiveze, să-ți placă, în care să te implici 100%. Poți pune bazele unei afaceri în acord cu interesele personale, experiența și evoluția profesională.

Începe o afacere de succes, descoperind abilitățile competitive

În fiecare zi, din momentul în care te trezești până când îți închei activitatea zilnică, folosește-ți abilitățile, descoperă cum poți soluționa problemele. Acest lucru te va ajuta să îți dai seama cum să creezi o afacere în acord cu abilitățile și talentele tale.

Întocmește  o listă cu activitățile tale și cu timpul pe care îl dedici fiecărei activități.

Stabilește-ți obiectivele și maniera în care vei acționa pentru a le atinge.

Reflectează asupra a ceea ce te împiedică să obții rezultatele dorite; astfel, îți vei da seama de abilitățile tale, ceea ce te va ajuta să găsești forța necesară pentru eliminarea obstacolelor.

Sunt o antreprenoare ambițioasă, îmi place să evoluez, sunt perseverentă, am încredere în mine, îmi place să-mi asum riscuri, îmi place să administrez o afacere, îmi place să îmi exprim ideile în fața celorlalți, îmi place să-i ascult pe ceilalți, sunt un lider înnăscut, sunt o persoană plină de entuziasm, îmi place să-i ajut pe ceilalți…toate acestea sunt afirmații pe care le poți face pentru a prinde curaj și a spune cu hotărâre că ești capabilă să pui bazele unei afaceri rentabile.

Identifică-ți pasiunea dând valoare clientului prin intermediul produsului sau serviciului, făcând  afaceri profitabile

Identifică-ți pasiunea prin intermediul activității care îți place cel mai mult. În felul acesta munca depusă va fi plină de satisfacție și, prin urmare, mai productivă.

Ce tip de afacere vrei să începi? Ce îi vei oferi clientului? Ești creativă, îți plac schimbările de imagine? Ai nevoie de un spațiu fizic pentru serviciul sau produsul tău? Definește timpul pe care îl vei dedica afacerii tale, ore sau zile pe săptămână. Există afaceri în care cel mai mari câștiguri se înregistrează la final de săptămână. Urmărind și observând vei identifica aceste puncte cheie ale afacerii. Nimeni nu va cunoaște mai bine ca tine bunul mers al afacerii.

Începe o afacere, schițează planul tău financiar

Înainte de a începe o afacere, fă o listă cu toate cheltuielile zilnice, o săptămână, de luni până duminică. Notează tot: revista pe care ai cumpărat-o duminică, banii destinați pentru achiziționarea de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru petrecerea celei mai bune prietene, banii destinați vizitei la salonul de frumusețe etc. Ținând cont de aceste cheltuieli zilnice îți vei crea bugetul.

Cum să începi o afacere proprie cu o investiție inițială

Un alt factor important este investiția inițială: echipament, existența stocurilor, cheltuieli de marketing, închiriere spațiu, materie primă, resurse umane etc.

Este necesar să stabilești ce tip de afacere vei începe (multilevel, franciză, comerț, vânzare cu catalogul etc.)

Trebuie să analizezi costurile și cheltuielile fixe din primele luni; trebuie să iei în considerare reinvestirea banilor în mai multe produse sau pentru un proiect de extindere.

Dacă, de exemplu, vrei să-ți deschizi un magazin, trebuie să ai în vedere achiziționarea de mobilier comercial. Rafturile joacă un rol esențial în organizarea în mod eficient a unui spațiu. Se știe foarte bine că cei aflați în căutarea de produse diverse, vor fi întotdeauna atrași de magazinele cu aspect îngrijit.

Așadar, îți recomandăm să intri pe rafturionline.ro, pentru a achiziționa rafturi metalice pentru magazin, de cea mai bună calitate. Studiile au demonstrat că rafturile metalice sunt foarte apreciate din punct de vedere estetic, iar impactul vizual este unul mare.

Când începi o afacere nu uita că nu poți cheltui mai mult decât poți plăti. Trebuie să te gândești la viitor, să reinvestești pentru a continua să crești, să ai în vedere schimbarea prețurilor.

Pentru realizarea unei afaceri rentabile, este important să fii expertă în vânzări

-Realizează o analiză a pieței.

-Trebuie să știi în mod precis cum să-ți identifici clienții, prin intermediul un proces de vânzare.

-Aspecte de bază de luat în considerare: Trebuie să cunoști necesitățile clienților tăi și cum le vei prezenta produsul sau serviciul, condițiile de vânzare, tehnicile de negociere pe care le vei aplica potrivit personalității tale.

-Cererea de produs sau serviciu.

-Identificarea concurenței.

-Nu uita teme precum brand, cum să folosesc rețelele de socializare în avantajul afacerii, prețurile, cum să-mi promovez cât mai bine afacerea etc.

Dezvoltă-ți afacerea intrând pe BIGG.ro

În momentul în care îți începi afacerea este esențial să beneficiezi de un canal de distribuţie şi promovare a produselor. Din momentul în care îți vei face cont pe platforma BIGG.ro, o platformă de tip B2B (Business to Business) și vei stabili relații de afaceri, va urma integrarea şi dezvoltarea pentru creşterea vȃnzărilor.

Platforma BIGG te va ajuta să pornești afacerea mult dorită și să devii independentă financiar, un lucru extraordinar în această perioadă atât de dificilă din punct de vedere economic.

Secretul unei afaceri este cunoașterea punctelor cheie și formarea unei echipe care să te ajute să o dezvolți. Amintește-ți că niciodată nu este târziu să te gândești la tine și să profiți de oportunitățile pe care viața ți le oferă. Succes!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton