A alege cum să-ți educi copilul este una dintre cele mai importante alegeri pe care le poate face un părinte. Este o alegere de bază, mai ales că în ziua de azi poți alege dintre școală de stat și cea privată, precum scoala Teddybar. Desigur, există multe școli publice care fac o treabă excelentă în educarea elevilor. Dar, deși este adevărat că școlile publice nu au costuri de școlarizare, beneficiile unei educații private pot să ofere ceva în plus, o educație pentru care toate costurile aferente vor fi făcute cu folos.
Astfel, elevii care frecventează școlile private pot fi provocați mai mult din punct de vedere academic, expuși la sisteme mai clare de valori, pot interacționa mai mult cu profesorii aleși prin cele mai stricte criterii și, pur și simplu, se pot simți mai în siguranță decât în multe școli publice locale. Totuși, intrarea la școlile private poate fi competitivă și găsirea unei școli care să se potrivească perfect copilului tău poate dura ceva timp. Noi îți recomandăm Teddybar, una din cele mai bune școli private din București, unde ai inclusiv creșă, grădiniță, after și before school. Această școală se înscrie în categoria celor mai bune din capitală. Să vedem totuși de ce să alegi o școală privată precum Teddybar:
1.Un standard ridicat
Un avantaj major pentru educația privată este reprezentat de faptul că copilul va fi expus unui standard academic superior. Școlile private pot fi mai riguroase din punct de vedere academic decât școlile publice, iar elevii din școlile private ar trebui să îndeplinească mai multe criterii pentru a-și menține media. Există mai multe așteptări de la elevii din școlile private în ceea ce privește calitatea muncii, volumul de lucru și cerințele speciale, cum ar fi participarea la activități extracurriculare precum artele. Impulsul pentru a îndeplini acest standard duce adesea la un nivel mai ridicat de performanță a elevilor. Elevii din școlile private obțin medii semnificativ mai mari peste media națională în clasele de generala și gimnaziu. Așa că, școala privată va atinge cel mai probabil un nivel mai înalt de realizare academică.
2.Raportul elev-profesor
Școlile private tind, de asemenea, să se concentreze asupra controlului dimensiunilor claselor. Școlile private au clase cu un număr de elevi limitat, pe jumătate față de clasele din școlile publice. Elevii școlilor private pot avea mai multe oportunități de a stabili relații cu profesorii lor, ceea ce îi poate conduce la un succes academic mai mare. În astfel de cazuri, unui elev i se oferă ajutor pentru problemele sale academice specifice, ceea ce poate permite rezolvarea rapidă și corectă a problemei. Odată ce au fost abordate problemele de orice tip care inhibă progresul unui elev, copilul poate continua să atingă cel mai înalt nivel de educație. S-a constatat faptul că plasarea elevilor în grupuri mici tinde să încurajeze relații de lucru strânse între profesori și elevi, îmbunătățind astfel învățarea, în special în rândul elevilor cu probleme de învățare și al celor din clasele mici. De asemenea, clasele mici permit profesorilor să aibă o relație mai profundă cu fiecare elev în parte, să îl cunoască și să știe care sunt punctele sale forte și punctele sale slabe. Copilul. va avea, de asemenea, mai multe oportunități de a vorbi și de a participa la discuțiile din clasă. În plus, elevilor li se pot oferi ore suplimentare în care profesorul va fi disponibil pentru a-i explica ceea ce nu a înțeles. Elevii care au lucrat îndeaproape cu profesorii lor sunt mai puțin susceptibili să se simtă intimidați pentru a căuta în mod activ ajutorul profesorilor lor în mod direct.
3.Expunerea la artă
Școlile private au capacitatea de a-și crea propria curricula. Deși trebuie să pregătească elevii cu același curs de bază, că orice altă școală, școlile private au, de asemenea, opțiunea de a adăuga diferite elemente la programele lor, așa cum vei vedea la Teddybar. Administratorii școlilor private dezvoltă adesea programe care pun accentul pe artă, mai mult decât o fac școlile publice locale. Școlile private pot oferi elevilor oportunități unice de a-și explora talentele și de a se exprimă. Școlile private nu sunt supuse acelorași reglementări ca și școlile publice și au mai multă libertate de a dezvolta și extinde aceste programe după cum doresc.
4.Potențial mai multe fonduri
Taxele de școlarizare pe care tu și ceilalți părinți ai unei școli private le plătiți reprezintă și o parte din banii care se vor îndrepta spre dezvoltarea și finanțarea programelor speciale. Școala poate să ofere alte activități, cum ar fi excursii speciale care să întărească programa școlii. Astfel de călătorii îi pot oferi copilului tău oportunități de a-și formă prietenii strânse și de a-și construi independența. Școala privată poate crea, de asemenea, programe care leagă mai bine artele sau științele de curricula generală.
- Simțul valorilor
Școlile private pun adesea un accent major pe valorile personale. Atunci când alegi o școală privată pentru copilul tău, este posibil să găsești o școală, precum Teddybar, care să încorporeze multe din propriile valori în programa sa de zi cu zi. Școlile private au adesea coduri de onoare și standarde comportamentale mai stricte, care îi ajută pe elevi să se transforme în adulți maturi.
- Disciplină și siguranță
Dincolo de faptul că sălile de clasă mai mici sunt prin natura lor mai ușor de controlat, majoritatea școlilor private pun un accent deosebit pe disciplină. Chiar dacă copilul tău nu are probleme de disciplină, colegii perturbatori ar putea să îi distragă și să le ia, pur și simplu, din timpul de învățare valoros al copilului tău. Impulsul pentru disciplină în școlile private îi învață pe copii să se autocontroleze. De asemenea, politici disciplinare mai stricte înseamnă că orice probleme majore vor fi tratate și eradicate rapid.
- Un cuvânt despre profesori
Școlile private precum Teddybar trebuie să-și mențină reputația. În acest scop, școlile private sunt, în general, foarte selective cu privire la cine va sta în fața elevilor lor și aleg educatori cu formare specifică pe subiectul pe care îl vor preda.
Ultima modificare octombrie 27, 2020 11:58 pm