(P) Cum îți faci viața mai ușoară atunci când petreci mult timp acasă – modificări necesare într-o locuință

.

Evoluția pandemiei constrânge multe companii și pe angajații acestora să continue lucrul de acasă. În plus, studiile arată că multe business-uri vor apela în continuare la telemuncă, date fiind costurile mai avantajoase pentru angajatori și productivitatea generală ridicată a celor care își îndeplinesc responsabilitățile profesionale remote. Dacă ai trecut de curând la statutul de freelancer sau job-ul te obligă să lucrezi de acasă, probabil că întâlnești anumite provocări în viața de zi cu zi pe care nu le aveai înainte. Cu toate acestea, există soluții pentru o mare parte dintre aceste probleme.

Află ce modificări poți face în casă pentru a-ți ușura existența în această perioadă

  1. Ușurează-ți procesul de curățenie.

Dacă în trecut te aflai timp de 9 ore pe zi la birou, în prezent petreci mult mai mult timp acasă. Prin urmare, este nevoie să faci curățenie mult mai des. Există câteva metode de a te asigura că această sarcină este una mai ușoară. Poți începe prin a te orienta către suprafețe care nu necesită eforturi mari de igienizare. Pe Hornbach.ro, poți găsi cele mai avantajoase prețuri pentru parchet laminat și, de asemenea, poți lua în considerare îndepărtarea obiectelor greu de curățat, precum covoarele groase de mari dimensiuni. Astfel, vei putea curăța murdăria și praful mult mai rapid.

  1. Separă spațiile de lucru de cele în care petreci timpul liber.

Un truc ce te va ajuta pe plan psihologic este asignarea spațiilor în funcție de scopul în care le folosești. Îți poți organiza biroul într-un colț din sufragerie sau pe balcon, iar atunci când termini programul de lucru, îți vei petrece orele rămase în restul spațiului din casă. Astfel, îți vei îndepărta gândurile de la sarcinile pe care le ai de îndeplinit în fiecare zi.

  1. Asigură-te că încăperile sunt corect iluminate.

Un factor esențial în asigurarea bunăstării tale mentale este iluminarea de calitate în spațiile în care îți petreci timpul. Optează pentru lumină caldă și montează suficiente surse, astfel încât să nu depui efort în a distinge detalii din mediul înconjurător. De obicei, un singur corp de iluminat nu este suficient, așa că adaugă și becuri sau spoturi adiacente. 

  1. Apelează la plante de apartament.

Poate părea un detaliu insignifiant, însă orice plantă adăugată în camera de zi sau în dormitor va ajuta la crearea unei atmosfere mai optimiste și mai relaxante. În plus, acestea contribuie la purificarea aerului din interior care, adesea, este mai poluat decât cel exterior. Atunci când alegi plantele, ai grijă să le eviți pe cele care pun copiii în pericol și să selectezi unele inofensive.

  1. Organizează-ți bucătăria.

Nu în ultimul rând, vei observa că un spațiu de gătit bine organizat te va ajuta să faci față cu brio sarcinilor zilnice. De la începutul pandemiei, tot mai multe persoane aleg să-și prepare singure mâncarea pentru ele și familia lor. De aceea, o organizare eficientă a bucătăriei îți va da mai puține bătăi de cap, iar pregătirea mesei va dura semnificativ mai puțin.

Prin urmare, investește în aceste schimbări esențiale și vei putea vedea efectele benefice imediat! Timpul petrecut acasă va fi mai plăcut, iar sarcinile, mai ușor de îndeplinit!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton