Ales în funcție de preparatele pe care le savurezi alături de cei dragi, vinul corect învăluie în și mai multă savoare întregul festin. Unde mai pui că la o cină cu adevărat specială, servită în compania celor dragi, vinul potrivit aduce la masă doza de voie bună pe care v-o doriți cu toții. Tu știi cum se alege corect un vin, în funcție de preparate pe care le pregătești?
Tipurile de vin și compatibilitatea cu mâncarea
Știm cu toate că un anumit tip de vin merge de minune doar cu un preparat anume, scoțându-i în evidență texturile și puterea aromelor pe care le oferă în farfurie. Îți dezvăluim mai jos secretele din spatele unei alegeri inspirate, pornind de la carnea pe care o prepari:
Vinuri potrivite pentru carnea pui sau curcan
În cazul în care te-ai gândit să îi surprinzi pe cei dragi cu preparat din carne de pasăre, cele mai potrivite vinuri pentru carnea albă despre care vorbim sunt Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Pinot Gris.
Vinuri potrivite pentru carnea de rață sau gâscă
În cazul acestor cărnuri, pe baza cărora se pot realiza unele dintre cele mai savuroase delicatese ale bucătăriei franțuzești, recomandăm vinuri roșii, așa cum este Pinot Noir.
Regula este simplă: La carne roșie, întotdeauna un vin roșu. Doar că în cazul fripturilor din carne de porc, se preferă vinurile roșii, însă mai ușoare. Îți recomandăm să pui în coșul de cumpărături vinuri precum Feteasca Neagră sau Pinot Noir.
Vinuri potrivite pentru carnea de vită
Lângă fripturile de vită se potrivesc de minune vinurile roșii seci, la o temperatură ușor sub pragul de consum optim. Așadar, iată câteva sugestii potrivite, în acest sens: Merlot, Feteasca Neagră, Cabernet.
Fiind o carne grasă, carnea de miel este compatibilă cu un vin roșu. Ideal este să găsești un sortiment de vin roșu cu o aromă cât mai fructată, dar cât se poate de ușor. Îți recomandăm un produs din categoria Pinot Noir.
Vinuri potrivite pentru carnea de vânat
Pentru un preparat atât de pretențios precum este vânatul, se recomandă vinuri alese cu grijă, medii și ușor învechite. Însă noi suntem astăzi alături de tine, pentru a-ți recomanda sortimente potrivite pentru carnea de vânat: Feteasca Neagră, Bordeaux, Cabernet Sauvignon.
Vinuri potrivite pentru carnea de pește
În cazul peștelui și al fructelor de mare, pregătite pentru mesele cu adevărat speciale, ce pot sparg emonotonia din bucătăria voastră, cele mai potrivite vinuri sunt cele albe, demiseci sau seci. În aceeași ordine de idei, îți recomandăm: Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel.
Vinuri potrivite pentru desertul de după masă
Chiar și în cazul în care servești un desert pe cinste, după masa copioasă pe care tocmai ai terminat-o, poți avea alături un pahar de vin. Evident, unul potrivit pe masura preparatului avut în față, așadar, îtț recomandăm la deserturi: Tămâioasa, Busuioaca sau Muscatul, adică un vinuri românești de la Carrefour, pe care le poți comanda acum și online.
De unde comanzi online vin bun pentru masă?
Incearca vinul românesc de la Carrefour și adu la masa plină de bucat arome pe gustul fiecăruia, potrivite cu cele mai savuroase preparate pe care le realizezi. Ține cont de recomandările noastre de mai sus, pentru o masă de care toți cei dragi ție să își aducă apoi aminte cu drag, la un pahar de vin!
Este simplu să adaugi vinurile comandate în coșul de cumpărături și la fel de simplu să le comanzi online, direct de pe site-ul Carrefour. Până când masa este gata, vinurile românești de la Carrefour, comandate online special pentru mesele cu dichis, au și ajuns la ușa ta!