Corsetul clasic este asociat cu imaginea femeii din trecut ce se supunea cu strictețe unor reguli de frumusețe absurde. Tiparele erau fie despre a etala talia mică, fie de a aplatiza sânii, de a-i ridica sau despre posterioare cât mai generoase. Astfel de idei făceau ca femeile să își găsească mereu calea spre a fi perfecte, stârnind admirație și menținând viu interesul bărbaților.
Desigur că lucrurile s-au mai schimbat între timp, dar se pare că rămâne la fel interesul pentru corset. Acesta a evoluat semnificativ, de la a fi strâns excesiv cu șnururi menite să subțieze abdomenul, să ridice sânii, până la a fi cu efect de aplatizare. Modele diverse de astfel de piese de lenjerie sunt parte din trucurile feminine. Iată și de ce.
Corsetele aplatizează
În trecut, un corset era singura manieră de a contura silueta în forma sa cea mai suplă. Se baza pe efectul de compresie, doar că maniera de a realiza subțierea taliei nu era deloc cofortabilă. Un corset punea presiune pe coaste, pe abdomen și implicit pe organele interne. Cu toate acestea, femeile se torturau pentru frumos.
Acum însă efectul de compresie și aplatizare poate fi obținut fără prea mult chin. Spre exemplu Clessidra aduce în atenția publicului diversitatea de corsete. Acestea pot fi realizate din latex sau spandex. Cele mai agresive au o textură mai rigidă a materialului și sunt mai groase. Au închidere ajustabilă în cele mai multe dintre cazuri, iar prin simpla închidere creează deja efectul de aplatizare.
Corsetele modelatoare
Acestea au fost create din dorința femeilor de a fi practice. Pot fi purtate atât în timpul orelor de sport, cât și de zi cu zi, pe sub haine. Efectul de modelare se observă în timp. Secretul unui astfel de corset constă în faptul că produce un efect termic asupra abdomenului, ceea ce ajută la modelarea zonei.
Unele modele sunt potrivite spre a fi purtate zilnic, oricât suportă purtătoarea. Altele sunt specifice pentru a fi purtate în timpul antrenamentelor. Modelele de uz zilnic cu un nivel de compresie divers poate fi recomandat și mămicilor, în cursa lor de redefinire a taliei după ce au născut.
Corsetele amplifică efectele eforturilor de a slabi
Într-o completare cu dietă și sport, corsetele pot cotribui și ele la redefinirea corporală. Pe termen scurt acestea pot fi soluția pentru a afișa un look perfect. Corsetul face ca zonele cu depozit de grăsime să fie aplatizate, ceea ce pentru o femeie în căutarea perfecțiunii înseamnă exact ce îi trebuie pentru a putea purta orice.
În special, ținutele mulate dau bătăi de cap, întrucât nu pot fi purtate când deranjează zonele inestetice din cauza grăsimii. De asemenea, în încercarea de a fi sexy purtând ceva mulat apare și celulita mai mult că oricând la vedere. Iată de ce corsetele sunt piesele de lenjerie modelatoare sunt preferate.
Beneficiile corsetelor
Magazinul www.clessidra.ro cu gama sa diversă de astfel de corsete demonstrează și care este interesul publicului. Corsetele sunt căutate în mod special pentru efectul de aplatizare, la nivelul abdomenului. Totodată, acestea ridică bustul, ajută la îmbunătățirea posturii, oferă suport lombar și unele au și efect termic – ceea ce atenuează uşor și durerile de spate.
Pot fi purtate pe sub haine datorită faptului că au închidere ascunsă, ce nu iese în evidență. Prindere cu scai, moș cu babă sau fermoar, dintre opțiunile existente se pot alege corespunzător în funcție de momentul din zi sau ținuta dorită.
Iată că un corset a parcurs un drum interesant. De la o necesitate conform tiparelor feminine a ajuns să fie mai degrabă un truc și un aliat al femeilor, spre dorința lor de perfecțiune. Pentru că o femeie care arată bine, se simte mai încrezătoare ca oricând, corsetele nu mai sunt acum un chin la purtare. Nu sunt o obligație impusă de tiparele societății.
Alege responsabil
Chiar dacă intenția este de a subția talia, mărimea aleasă a corsetului trebuie să fie corespunzătoare. Cu alte cuvinte nu alege un corset mai mic decât ți-ar trebui, transformând purtarea lui într-un chin. Clessidra oferă suport și ghid în acest sens, pentru alegeri optime.
Ultima modificare martie 18, 2019 1:19 pm