(P) Cartușe de imprimantă versus tonere – ce trebuie să șții despre ele?

.

Ți-ai propus să investeșți într-o imprimantă personală, pe care să o folosești ori de câte ori ai nevoie? 

Dincolo de faptul că trebuie să alegi cât mai bine cu putință echipamentul cu ajutorul căruia să obții toate documentele de care ai nevoie, este important să șții și care este diferența dintre cartuse imprimanta și tonere, pentru a putea descoperi care sunt obiectele de care ai nevoie.

Cartușe imprimantă – ce sunt?

Cartușele pentru imprimantă sunt echipamentele care te ajută să obții documentele de care ai nevoie, fie că este vorba despre unele alb-negru sau color. Acestea sunt împărțite în 3 categorii, în funcție de modul în care sunt realizate:

·        cartușe OEM – sunt cartușele ce provin de la producătorii originali ori de la partenerii care au licențe de fabricare (Original Equipment Manufacturer). De regulă, aceste obiecte poartă numele companiilor de care sunt fabricate: HP, Lexmark sau Canon și au o calitate impecabilă. Chiar dacă este vorba despre cele mai scumpe cartușe de pe piață, este bine să șții că îți asigura o utilizare excelență a imprimantei. De exemplu, investind într-un cartuș original, te asiguri că îl vei putea monta fără probleme;

·        cartușe compatibile – sunt realizate de către producători terți și îți oferă calitatea dorită. Pe acestea le găseșți pe piață la prețuri mai mici, fiind o alternativă excelență pentru cartușele originale;

·        cartușe refurbished – din această categorie fac parte cartușele originale, care au fost recondiționate. Mai exact, cartușele originae goale sunt colectate, apoi curățate și umplute din nou cu cerneală, pentru a fi folosite din nou.

Tonere

O altă soluție, pe care o ai la dispoziție pentru a utiliza imprimanta de acasă este să investeșți într-un toner. Acesta este potrivit pentru imprimantele cu laser și conține o pulbere realizată din rășină sintetică, pigmente de culoare, oxide metalice pe bază magnetică, precum și cantități relativ mici de substanțe de separare, așa cum sunt ceara și silicoanele.

Un alt aspect pe care trebuie să îl șții este că raportul în care sunt amestecate substanțele variază în funcție de producător. Compoziția este stabilită astfel încât să fie compatibilă cu valorile specifice aparatelor. De regulă, mărimea particulelor cu pulbere pentru tonere variază de la 5 până la 30 de micrometri, ceea ce înseamnă că tonerele se comportă ca niște fluide.

Ce culori ai la dispoziție?

Dacă te întrebi ce culori poți alege pentru tonere, atunci este bine să șții că le ai la dispoziție pe următoarele:

·        K – negru;

·        C – cyan, adică albastru;

·        M – magenta (roșu);

·        Y – yellow (galben).

Cum îți dai seama că este momentul să schimbi tonerul sau cartușul?

Printre elementele de care mai trebuie să ții cont în privința cartuselor și a tonerelor se numără și modul în care îți dai seama că e momentul să le schimbi. De exemplu, atunci când observi că documentele nu mai sunt imprimante corespunzător, iar scrisul pălește pe hârtie, cel mai probabil trebuie să faci o nouă investiție.

Comandă-ți online cartușul sau tonerul de care ai nevoie!

Cea mai ușoară metodă, pe care o ai la dispoziție pentru a obține un cartuș sau un toner nou, este aceea de a plasa o comandă online. Înainte de a face o investiție, este bine să citești atent descrierea echipamentelor, iar abia apoi să decizi asupra celui care se potrivește imprimantei tale.

Tonerpro.ro îți oferă posibilitatea de a alege dintr-o gama largă de obiecte de calitate. Online vei găsi atât un toner imprimanta de calitate, cât și cartușul optim, pe care le poți folosi cu încredere!

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: +4 021 348 15 19

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton