(P) Care sunt principalele greșeli comise de către femeile care își doresc să fie independente financiar?

.

În prezent, independența financiară este o dorință pe care din ce în ce mai multe femei o au. De la libertatea pe care o oferă, până la avantajele aduse în relațiile interpersonale, a avea un venit constant, care să îți permită să trăiești așa cum îți dorești, îți poate oferi nenumărate alte beneficii. Totuși, există o serie de greșeli care limitează posibilitatea de a dobândi această independență. 

Iată TOP 3 greșeli pe care nu trebuie să le faci dacă îți dorești să fii independentă financiar:

 

  • Rămâi la un job care nu îți oferă veniturile necesare

 

Jobul este principala sursă de venit. Așadar, e important ca acesta să îți aducă sume mulțumitoare în fiecare lună, care să îți perimită să trăiești așa cum vrei. Multe femei rămân pentru mult timp la un job care nu le oferă beneficiile financiare pe care le așteaptă. În cazul în care ești pregătită să faci o schimbare în ceea ce privește domeniul de activitate și să alegi unul care să îți aducă un salariu mulțumitor, angajările la videochat reprezintă prima oportunitate despre care trebuie să citești mai multe. Spre exemplu, KendraStudio.ro oferă modelelor care se află la început un venit de minim 5.000 de lei lunar. Bineînțeles, această sumă crește în funcție de orele petrecute în studio. 

 

  • Nu îți deschizi un cont de economii

 

În primul rând, un astfel de cont este important pentru a elimina tentația de a cheltui banii care se află pe cardul folosit la cumpărături. În al doilea rând, suma care se află în cont va acumula o anumită dobândă, care are diverse valori, în funcție de banca aleasă. Astfel, trebuie să adaugi lunar bani în acest cont pentru a te asigura că nu vei întâmpina probleme neprevăzute în viitor.

 

  • Nu ai un plan de cheltuieli

 

Pentru a reuși să atingi independența financiară este esențial să ai un plan de cheltuieli. Doar așa poți afla unde „se duce” fiecare leu din contul tău. În general, un astfel de plan e împărțit în nevoi, dorințe și economii. În primul rând trebuie acoperite nevoile, precum plata facturilor, a chiriei, alimentele, căldura, apa (citește 6 modalități prin care să reduci consumul ei), ratele și transportul. 

În al doilea rând, este necesar ca dorințele să fie gestionate cu multă înțelepciune pentru a nu cheltui prea mult. O modalitate prin care poți face acest lucru e să ai o listă cu lucrurile pe care ți le dorești și, lunar, să acorzi o anumită parte din buget pentru obiectele de pe listă. Această strategie te va ajuta, de asemenea, să observi care sunt lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat și care au fost adăugate pe listă într-un impuls de moment. 

În ceea ce privește economiile, pe lângă contul despre care am vorbit mai sus, trebuie să stabilești, chiar la începutul lunii, suma de bani pe care vrei să o economisești. Multe femei își spun că vor pune în contul de economii banii rămași necheltuiți la finalul lunii. Însă, când vine momentul, își dau seama că au cheltuit deja mulți bani și nu au rămas cu o sumă mare pe care să o pună în contul de economii. 

Acestea sunt cele mai comune greșeli întâlnite în momentul în care se ia decizia de a ajunge la independența financiară. Dacă îți dorești să ai un viitor cât mai confortabil din punct de vedere al finanțelor, evită greșelile și învață obiceiurile sănătoase în ceea ce privește gestionarea veniturilor. 

Sursa foto: unsplash.com

    
Vedete din Romania Vedete internationale