(P) Bijuterii iberice pe care le poți descoperi în acest sezon estival!

.
Cele mai însorite țări europene – Spania și Portugalia te așteaptă cu orașe cosmopolite pline de monumente, cu o atmosferă febrilă întreținută de ritmurile suave de flamenco și fad,o și străzi înguste pline de ateliere ale meșterilor locali, unde poți face cunoștință cu obiceiurile iberice bine păstrate.

Pornește într-un periplu facinant de 13 zile, alături de Europa Travel, spre ținutul lui Don Juan și în țara lui José Saramago – ”pământul înzestrat cu frumusețe”. Rezervă circuitul în Spania și Portugalia până la 15 martie, la tariful de 899 euro/persoană și profită de BONUSUL de 103 euro, acordat de Europa Travel, ce constă în excursii opționale la Sintra și Toledo.

Top locuri de văzut în Spania

Cu fiestas colorate, ritmuri de flamenco și râuri de sangria, cu orașe medievale și însoritele coaste de la Mediterană sau Atlantic, nu este de mirare de ce Spania este a treia cea mai vizitată țară din Europa. Spania este perfectă pentru tururi culturale, distracție, escapade gourmet sau sejururi relaxante la plajă, iar în circuitul de la Europa Travel vei putea explora cele mai populare orașe din țara seducătorului Don Juan.

Madrid este un oraș cochet, unde se aglomerează palate regale înconjurate de grădini luxuriante, muzee de prestigiu, piețe medievale, artere moderne ticsite de magazine luxoase și restaurante cochete, fiind o adevărată plăcere să-l explorezi la pas.

Pornește pe urmele Regilor Spanioli și vizitează Palacio Real, o splendoare arhitecturală cu 2000 de camere împodobite cu tablouri valoroase, și Palacio Cibeles, o comoară gotică cu fațadă plină de sculpturi din piatră și un interior fabulos dominat de coloane răsucite. Bineînțeles că în acest tur al metropolei nu poate fi ratat Museo del Prado, locul perfect pentru iubitorii de artă, găzduind o colecție impresionantă și variată de tablouri, sculpturi, tapiserii etc.

”Aruncă o privire” spre Spania medievală vizitând, într-o excursie opțională de la Europa Travel, și orașul celor trei culturi – Toledo. Cetatea fortificată înconjurată de râul Tajo, face parte din patrimoniul UNESCO. Pierde-te pe străzile șerpuitoare ce te conduc spre Piața arabă Zocodover, vizitează Catedrala gotică Toledo și admiră panoramele din Castelul Alcazar. De aici te poți îndrepta spre orașul castilian, Segovia unde vei simți amprenta vremurilor trecute când aristocrații se retrăgeau aici departe de locurile aglomerate.

Circuitul de la Europa Travel îți descoperă și cele mai încântătoare orașe din regiunea cu portocali și măslini – Andaluzia. Nu poți rata Sevilla, capitala expresivă ce găzduiește numeroase monumente de patrimoniu, dintre care Mormântul lui Cristofor Columb, Turnul de Aur, impresionanta coridă medievală și Piața Spaniei. Din Granada poți să faci o excursie opțională spre micuța colonie britanică, Gibraltar – cu stânca lui Hercule ce desparte Mediterana de Oceanul Atlantic și Spania de Maroc.

Valencia este fără îndoială cel mai modernist oraș spaniol, aici se află Centrul artelor si științelor – cu aspectul său futurist, în timp ce Barcelona se laudă cu arhitectura inconfundabilă a stilului gotic, semnătură a marelui Gaudi, fiind două orașe contrastante pe care le poți descoperi în acest circuit de la Europa Travel.

Circuit Spania si Portugalia

Portugalia, ținutul soarelui

Poetul Luís de Camões spunea că Portugalia este acolo unde ”pământul se sfârșește și începe marea”, iar în circuitul de la Europa Travel vei avea ocazia să faci o incursiune în lumea fascinantă a acestei țări colorate.

Vei vizita vechiul Invicta, Portoorașul vinului întins pe malul râului Duoro și Lisabona – orașul exploratorului Vasco da Gama. Simbolurile arhitecturale ale capitalei portugheze sunt Turnul Belem și Mănăstirea Jerónimos, monumente ce fac parte din UNESCO. Nu poți pleca din Portugalia  până nu faci un tur, alături de Europa Travel, până la Sintra, orașul regilor renumit pentru coloratul Palacio da Pena, și Cabo da Roca, acolo unde Atlanticul se dă în spectacol la ”capătul Europei”.

Fă cunoștință cu Portugalia tradițională vizitând Coimbra, elegantul oraș universitar, Batalha unde se află somptuoasă mănăstire dominicană Santa Maria da Vitoria na Batalha și Fatima, cel mai important centru de pelerinaj din Portugalia.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Spania-Portugalia – tarif: 899 euro/persoana, 12 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport avion, transferuri si excursii cu autocar conform programului, ghid local la Porto si Madrid, asistenta turistica. *Early Booking – Bonus in valoare de 103 euro, ce consta in excursii optionale la Sintra si Toledo, valabil pana la 15 Martie 2019, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton