La orice eveniment sau în televiziune, în radio unul dintre instrumentele de bază care permite o transmisie bună și controlată a sunetului este mixerul. Mixerul nu face altceva decât să preia semnalul din mai multe surse, să îl combine când e nevoie și să transmită rezultatul către una sau mai multe destinaţii.
Sunt două mari tipuri de mixere comercializate la ora actuală, cele analog și cele digitale. Dacă vorbim de mixere analogice vom avea costuri mai mici, utilizarea lor e foarte simplă, avem niște canale pe care le putem combina și le putem „închide” sau „deschide” ori de câte ori e nevoie pentru a putea obţine anumite efecte sonore și a reda cât mai bine vocea, sunetele transmise.
Pe fiecare canal al unui mixer analogic putem avea câte o „cale” pe care o putem controla în timp real fie în timpul unui live, fie în timpul unei înregistrări. Feedback-ul vizual oferit de controlul asupra butoanelor de la mixere analogice este un mare plus pentru orice mixer analogic de calitate folosit în varii domenii ce au legătura cu sunetul procesat. Factorii din mediu pot influența calitatea procesării cu aceste mixere sunet.
Digitalul nu se dă bătut și contraatacă
Spre deosebire de cele analog, cele digitale sunt flexibile, compacte, au egalizatoare sofisticate și foarte bine optimizate, sunetul poate fi ceva mai bun la ieșire, se pot aplica efecte foarte simplu, la un concert de amploare e mai simplu să cuplezi diverse boxe puternice datorită sistemului de protocoale audio de tipul AVB sau Dante.
Deși au un preț ceva mai mare, aceste mixere sunet digitale permit copierea, salvarea și folosirea setărilor anterioare mult mai ușor, așa că orice preț justificat. Mixerele analog au un mare avantaj însă în faţa celor digitale, înregistrările sunt mult mai clare, mai naturale, schimbările din presiunea aerului fiind capturate exact cum s-au produs.
Compresia naturală și banda mai puțină folosită se pot adăuga pe lista de bile albe ale sistemelor analog de mixare. Cu mixerele analog pot mixa și începătorii și profesioniştii, se găsesc mai ușor, sunt mai simplu de controlat și permit obţinerea unor înregistrări mai bune de fiecare dată, fără efort.
La SoundStil analogul e în prim plan, mixerele au preţuri bune și sunt într-un număr mare în oferta curentă
În magazinul online SoundStil veți descoperi mixere analog de calitate, de la firme de top, care reușesc să facă faţă oricăror înregistrări și evenimente. Mixerele pot avea până la 32 de canale mono și 4 canale stereo, ieşiri auxiliare, conectare prin USB, designul lor e bine gândit pentru a putea fi luate oriunde.
Configurarea lor e ușoară, cu ajutorul USB, în cat și în out, instrumentele se conectează rapid la mixere, la fel și diverse playere. În funcție de modelul comandat putem avea și secţiuni de monitorizare cu căști și ieşiri de boxe. SoundStil oferă mixere cu benzi de egalizare cu MusicQ, auxiliare, indicatoare PFL, toate intrările au nivel de control, există și o mufa stereo pentru redare, procesor de efecte, tot ce are nevoie un profesionist pentru a avea control total asupra sunetului de calitate.
Echipa SoundStil este mereu alături de clienți și oferă consultanţă de specialitate, în pagina de produs descrierile tehnice sunt complete și simplu de parcurs, plata se poate face și în rate, până la 12 fără dobândă, garanţia fiind de doi ani. Transportul este gratuit la toate comenzile peste 300 ron.