(P) Amenajarea unui apartament închiriat: 4 idei inteligente

.

Atunci când stai într-o locuință închiriată, poate fi destul de greu să amenajezi spațiul după bunul plac. Există destul de multe restricții, una dintre cele mai frecvente fiind aceea de a nu afecta integritatea pereților. Acest lucru poate îngreuna amenajarea unei locuințe, însă, există și soluții care te pot ajuta în acest sens. Dacă abia te-ai mutat într-un apartament închiriat sau vrei să schimbi puțin fața celui în care locuiești de ceva vreme, citește rândurile de mai jos. 

Amenajarea livingului

Stare de fapt: Într-un apartament închiriat e mai mereu interzis să bați cuie în pereți ca să agăți tablouri. Avantaj: tablourile oricum nu prea mai sunt la modă, cel puțin nu acelea greoaie, ca odinioară. În definitiv, nici nu trebuie să îți transformi casa în muzeu, ci să adaugi o pată de culoare, lucru pe care îl poți face și în alte moduri. Gândește-te, întâi, ce lucruri ai vrea să schimbi sau să îmbunătățești și caută, mai apoi, produsele necesare. Verifică și oferta Mathaus, pentru a descoperi și acolo produse necesare pentru înfrumusețarea casei tale, fie ea și închiriată. 

Poți alege, spre exemplu, o canapea ieșită din comun, care să te ajute să legi, cumva, elementele de decor. Firește, poți stabili împreună cu proprietarul limitele în ceea ce privește îmbunătățirile, însă, cu siguranță, ceea ce este minim intruziv va fi acceptat.  

Pentru a nu aduce mari prejudicii podelei, poți folosi și gamele de mobilier cu roți, ca să îți poți susține astfel nevoile de amenajare. 

Amenajarea holului

Holul este, practic, una dintre zonele vizibile încă de la intrare și, din acest motiv, vrei să arate impecabil. Unii pun tablouri pe perete, sau afișe, dar, atunci când apartamentul este închiriat, e mai greu să faci asta. Poți, însă, să folosești lucrurile existente și să le transformi, cu puțină creativitate, în ceva extraordinar. De asemenea, poți schimba felul în care arată vestibulul, amplasând un covor roșu, sau o masă de terasă, cu două scaune, pentru a-i îmbia pe cei ce îți calcă pragul să se relaxeze.

De asemenea, mai poți apela și la autocolante cu mesaje, însă, în acest caz va trebui să fii sigură că acestea se pot curăța ușor, astfel încât să respecți regulile proprietarului.

Amenajarea dormitorului

Dormitorul este zona de odihnă, așa că va trebui să te „înarmezi” cu orice obiect care îți oferă confortul dorit. Perne, pilote sau pături, pufoase sau simple te vor ajuta să construiești un spațiu pe placul tău. Poți schimba aplicele sau tipul luminii, adică poți interveni acolo unde, la sfârșitul șederii tale, vei putea reface așa cum a fost. 

Amenajarea băii

Băile sunt, probabil, încăperile cel mai ușor de amenajat, mai ales că aproape tot ceea ce modifici poate trece, de fapt, ca o îmbunătățire. Poți schimba cromatica, poți alege alt lavoar, alt vas sau alt capac pentru toaletă, poți schimba bateriile sau capetele de duș, iar lista poate continua.

Cu siguranță, este mai dificil să amenajezi o locuință asupra căreia nu ai drept de proprietate, decât să faci modificări în casa ta. Totuși, iată că există soluții la îndemână, iar, ceea ce este mai important este că acestea nici nu costă prea mult. 

Orice casă se poate transforma în „acasă“ cu ajutorul produselor potrivite. Chiar și o casă închiriată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton