(P) Amenajare baie mică – Tips & Tricks

.

Băile mici pot părea o provocare în cadrul unui proces de amenajare a locuinței; simultan, crearea unei băi funcționale și cu destul spațiu pentru depozitare poate fi necesara pentru transformarea locuinței într-un sanctuar personal.

Fiecare element de design dintr-o baie mică ar trebui să aibă un scop. În același timp, trebuie să fie funcțional, pentru a crea un spațiu perfect pentru beneficiar, destinat relaxării. Există multiple metode prin care se poate spori amploarea unui spațiu de dimensiuni reduse. Delta Studio a întocmit această listă cu tips & tricks în cadrul unui proces de amenajare baie mică, pentru a vă fi de ajutor în construirea unei locuințe de vis.

1. Amenajare baie mică – Metode de stocare

În locul metodelor tradiționale de stocare, precum câteva dulapuri înalte, se poate opta pentru utilizarea rafturilor deschise. Astfel, prosoapele colorate, din diverse materiale, pot deveni parte din decorul întregului spațiu. Acest lucru va introduce culori calde și jucăușe, eliminând piesele de mobilier nedorite. Alte idei:

  • Rafturi suspendate – adaugă opțiuni de depozitare într-o manieră de bun gust;
  • Scări destinate depozitării – personalizează spațiul și reprezintă un loc minunat pentru a stoca obiectele pentru baie;
  • Lăzile din lemn pot fi stivuite, montate în perete sau așezate pe pardoseală pentru o depozitare cât mai accesibilă.

2. Amenajare baie mică – Funcționalitate constantă

(P) Amenajare baie mică - Tips & Tricks

Funcționalitatea este esențială pentru orice tip de baie mică. Spațiile mici sunt catalizatoare pentru supra-aglomerare nedorită, deci trebuie adăugate doar elemente de design strict funcționale. Se recomandă evitarea obiectelor cu un scop pur decorativ. Se recomandă:

  • Stocarea unor obiecte ușoare (precum dischete de bumbac) în borcane de sticlă pe rafturile suspendate;
  • Plasarea unor coșulețe pentru stocare sub lavoar, pentru maximizarea fiecărui unghi din cadrul băii;
  • Adăugarea acestor coșuri dedesubtul dulapurilor și deasupra unităților de spălare.

3. Amenajare baie mică – Cromatică potrivită

(P) Amenajare baie mică - Tips & Tricks

Când vine timpul pentru vopsit, specialiștii recomandă planificarea în prealabil a paletei cromatice. Este important de reținut că vopsirea unui perete de accent necesită timp. Se încurajează optarea pentru culori neutre, pentru conturarea unui spațiu cât mai relaxant și plăcut din punct de vedere estetic.

  • Utilizarea unui palete de tonuri neutre, ca temă de bază a băii;
  • Optarea pentru materiale și modele în tonuri neutre, pentru a adăuga creativitate și profunzime în cadrul spațiului;
  • Culoarea albă va fi întotdeauna reprezentativă pentru senzația de curățenie.

4. Amenajare baie mică – Stropi de culoare

(P) Amenajare baie mică - Tips & Tricks

O altă alternativă pentru vopsea este adăugarea de culori prin dispunerea la vedere a unor prosoape colorate, a plăcilor de faianță / gresie, a covoarelor sau chiar a unor halate, pentru a contura o ambianță personalizată. Se recomandă:

  • Dispunerea la vedere a unor prosoape sau halate în culori vibrante, pentru a adăuga personalitate în cadrul băii;
  • Dispunerea la vedere a unor vase și accesorii, pentru un design elegant;
  • Vopsirea cadrului oglinzii pentru o culoare de accent.

5. Amenajare baie mică – Ușă de duș fără sudură

(P) Amenajare baie mică - Tips & Tricks

Pentru amenajarea unei băi de dimensiuni reduse se recomandă înlocuirea căzii de baie cu o cabină de duș modernă, cu ușă de sticlă fără sudură. Este o modalitate excelentă de a economisi spațiu într-o baie mică. O ușă de sticlă fără sudură poate fi mai scumpă decât o perdea de duș, dar cu siguranță va fi mai durabilă. Aceasta va da senzația de spațiu deschis și va adăuga valoare în orice locuință.

6. Amenajare baie mică – Modele și materiale din belșug

(P) Amenajare baie mică - Tips & Tricks

Mulți designeri au menționat de-a lungul anilor că atât nuanțele întunecate, cât și modelele aglomerate, nu reprezintă o idee potrivită pentru un spațiu mai mic. Însă, utilizate corect, și sub îndrumarea unui specialist, pot adăuga profunzime în baie, creând iluzia de spațiu.

7. Amenajare baie mică – Oglinzi în locul pereților simplii

(P) Amenajare baie mică - Tips & Tricks

Oglinzile sunt recunoscute internațional pentru capacitatea lor inedită de a crea un spațiu mai amplu. Se aplică și în cazul unei băi mici. În locul unor pereți albi și goi, se recomandă acoperirea acestora cu oglinzi decorative, sau a cel puțin unui perete.

8. Amenajare baie mică – Îmbinări de negru și alb

O baie complet albă pare mult mai strălucitoare și curată. Simultan, poate fi rece, lipsită de personalitate și profunzime. Adăugarea unor accente de culoare neagră, sub forma unui perete negru sau un tapet cu modele alb – negru, vor contura baia mult dorită de beneficiar.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton