(P) Ai nevoie de o canapea nouă? Alege-o pe cea mai potrivită, urmând aceste sfaturi!

.

Se pare că vechea canapea a dat tot ce-i mai bun în toți acești ani? Păi, este timpul s-o înlocuiți cu una nouă, mai confortabilă și de o calitate mai bună, astfel încât să reziste mai mult timp de data aceasta. La Biano.ro, știm cum să procedăm în timpul selecției și pe ce să ne axăm, astfel încât să nu mai renunțați niciodată la produsul ales.

  • Efectuați măsurile exacte ale camerei

Primul pas înainte de a cumpăra o canapea nouă, desigur, este să stabiliți unde va sta și să măsurați bine spațiul. Așa că luați un metru în mână și începeți. Rețineți că o canapea nu poate fi așezată direct lângă perete sau radiator. Va trebui să așezați o măsuță de cafea în fața ei, în jurul căreia trebuie să existe suficient spațiu, pentru a fi posibil de mers prin cameră. De asemenea, ar trebui să lăsați suficient spațiu pe părțile laterale ale canapelei. Dacă există o masă laterală sau o comodă lângă ea, trebuie să vă asigurați că toate sertarele și ușile din sufragerie pot fi deschise confortabil.

Rețineți faptul că o canapea care a stat în același loc zece ani, nu trebuie neapărat să stea acolo pentru totdeauna. Canapeaua tip colțar nu stă obligatoriu într-un colț, ci perfect se încadrează în mijlocul unei camere mai mari, unde separă optic bucătăria și camera de zi.

  • Alegeți tipul de canapea potrivit

Ați măsurat? Grozav! Acum decideți ce tipuri de canapele să alegeți. Vreți o canapea în formă de U, colțar, modulară sau în combinație cu fotolii sau scaune? Dacă aveți suficient spațiu și o familie numeroasă sau doriți să invitați mai mulți oaspeți, nu vă fie teamă de canapelele mari în formă de U, care pot găzdui confortabil opt persoane. Dar alegeți întotdeauna acest tip de canapea confrom dimensiunilor camerei, pentru a nu crea înghesuială. Dacă aveți un living mai mic, dar știți că aveți nevoie de mai multe locuri, îl puteți rezolva cu fotolii sau scaune, care nu stau neapărat împreună și le puteți așeza în toată camera. O soluție bună pentru vizitele ocazionale mai mari sunt și pernele scaunelor, pe care le scoateți, pur și simplu, din dulap dacă este necesar.

  • Alegeți cel mai confortabil loc de amplasare a canapelei

Când alegeți în sfârșit locul amplasăriii canapelei, consultați-vă cu membrii familiei, dar nu vă lăsați influențați. Trebuie să fie confortabil în special pentru dumneavoastră și să se potrivească nevoilor dumneavoastră. Dacă nu vin mulți oaspeți la voi, când cumpărați canapeaua, luați în calcul acest aspect. Dacă sunteți doar doi membri în familie și vă place să vă uitați la televizor, alegeți o canapea cu un loc de șezut suficient de adânc pentru a încăpea amândoi confortabil. Dacă aveți copii mici, investiți într-o canapea de calitate, care nu va fi distrusă atunci când se va sări regulat pe ea și va fi ușor de curățat în același timp.

  • Alegeți o tapițerie calitativă

Dacă vă puteți permite și doriți o canapea cu adevărat de înaltă calitate și atemporală, pe care nu va trebui să o schimbați în câțiva ani, ci dimpotrivă, va rezista zeci de ani, investiți în tapițerie din piele naturală. Pielea este un material tradițional care este inerent, foarte durabil și va rezista mult timp. Cu toate acestea, este relativ etanș, ceea ce reprezintă un avantaj, pe de o parte (murdăria nu este absorbită în interior și o puteți îndepărta cu ușurință de pe suprafață), dar pe de altă parte, poate ușura lipirea corpului de aceasta. Dacă nu vă simțiți confortabil cu o asemnea tapițerie, atunci optați pentru material textil. Ceea ce trebuie să știți despre acesta este că nu va împiedica transpirația, ci aceasta va fi absorbită în interior, lucru care va duce la o viață mai scurtă a acestor canapele.

Sunt deosebit de populare canapelele din microfibră, care sunt mult mai ieftine decât pielea, arată bine, sunt destul de bine întreținute și, datorită tehnologiilor moderne, durata lor de viață este mult mai lungă decât înainte. Materialele calde, cum ar fi chenilla, jacquard sau micropluș sunt, de asemenea, plăcute pentru ședere.

  • Când vine vorba de modele și culori

Dacă doriți să aveți o canapea acasă pentru o perioadă nedeterminată, mai bine evitați culorile strălucitoare și modelele florale sau geometrice. S-ar putea să fiți fascinat la prima vedere, dar fiți siguri că peste câțiva ani, aceste elemente vă vor pune pe nervi. Combinarea altui mobilier cu o astfel de canapea este o muncă complicată. Este mult mai practic să alegeți culori neutre, precum gri, bej sau maro. Acestea pot fi combinate cu ușurință și le puteți însufleți în culori cu o grămadă de perne moi, pături sau covoare.

Sursa imaginii: Photograph renting / Shutterstock.com

Ultima modificare ianuarie 28, 2021 9:23 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale