(P) 4 sfaturi pentru a prepara o cafea de calitate acasă

.

Majoritatea oamenilor nu își pot începe ziua fără să bea o ceașcă de cafea. Și să savurați o ceașcă la cafeneaua preferată din oraș sau în drum spre serviciu ar putea fi punctul culminant al zilei dvs.

Acum, în timp ce ne aflăm în mijlocul unei pandemii, ne este dor de dimineața la cafenea. Și să recunoaștem: cafeaua de acasă nu este la fel de delicioasă ca cea dintr-o cafenea.

Avem cele mai simple sfaturi pentru a vă ajuta să faceți ceașca perfectă de cafea în confortul propriei case. Ne puteți mulțumi mai târziu.

1. Cumpărați cafea bună, proaspătă, din boabe întregi, care se încadrează în bugetul dvs.

Alimentele proaspete și de înaltă calitate vă oferă mese proaspete și delicioase. La fel se întâmplă și cu cafeaua. Cafeaua bună, proaspătă și de înaltă calitate vă va oferi ceașca perfectă de fiecare dată. Este, de asemenea, important să rămâneți în limita bugetului, așa că nu vă întindeți prea mult – suficient cât să vă asigurați că veți obține o cafea excelentă.

Optați pentru cafeaua integrală. În acest fel veți obține mai multă aromă, deoarece aromele naturale ale cafelei sunt blocate în uleiurile esențiale ale boabei. Odată ce cafeaua este măcinată, uleiurile se evaporă destul de repede. De aceea, doriți să vă umpleți ceașca cu acele uleiuri prețioase.

2. Cum și când măcinați contează

În primul rând, asigurați-vă că aveți râșnița potrivită pentru a măcina boabele de cafea în mod coeziv. O râșniță este adesea un aparat mai scump, dar este cea mai bună investiție dacă doriți să beți de fiecare dată o ceașcă de cafea de calitate acasă. Dar dacă nu vă puteți permite, o râșniță manuală este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru a obține o măcinare frumoasă și consistentă.

Măcinați-vă cafeaua imediat înainte de preparare pentru a obține aroma maximă. Potrivit experților, cafeaua începe să-și piardă aroma la aproximativ 30 de minute după ce a fost măcinată. De asemenea, asigurați-vă că măcinați boabele la dimensiunea și consistența potrivite. Prea grosier înseamnă că veți avea o cafea slabă, în timp ce prea fin înseamnă că veți extrage excesiv cafeaua și va avea un gust amar. Încercați să obțineți o măcinare medie până la medie-fină.

3. Folosiți un cântar și asigurați-vă că măsurătorile sunt corecte

Cantitatea pe care o utilizați vă poate oferi o ceașcă de cafea acceptabilă, dar pentru a o corecta de fiecare dată, este mai bine să folosiți un cântar. „Golden Ratio” sau „Raportul de aur” folosește 1 gram de cafea la 18 grame de apă, ceea ce înseamnă că pentru fiecare unitate de cafea ar trebui să utilizați 18 unități de apă. Desigur, totul depinde de propriile preferințe personale, așa că folosiți acest ghid pentru a vă găsi propriul „raport de aur”.

4. Păstrați boabele în modul corespunzător

Este important să păstrați cafeaua într-un recipient etanș care o protejează de lumina soarelui, deoarece deteriorarea se accelerează atunci când cafeaua este expusă oxigenului. Asta înseamnă că boabele de cafea își vor pierde aroma și vor deveni învechite. Nu refrigerați sau congelati boabele de cafea. În mod ideal cumpărați o cantitate de 5-7 zile de cafea și păstrați-o la temperatura camerei.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton