Micile momente de bucurie sunt cele mai importante în viața unui om, mai ales atunci când e vorba de copii. Și dacă în această perioadă dificilă nu putem să ieșim din casă cu cei mici, le putem face o bucurie invitându-i în bucătărie.
Probabil că ți-au cerut adesea să îi lași să te ajute la prepararea mâncării, iar acum îi poți chema chiar tu să pregătiți câteva deserturi pe care să le savurați împreună, tranformând gătitul într-o activitate distractivă.
Vă propunem, astfel, să vă bucurați din plin de momentele petrecute în familie și să încercați una dintre cele trei rețete de deserturi delicioase, perfecte pentru o după-amiază dulce.
Căpșunele se amestecă cu puțin lapte, într-un blender, sau cu mixerul. Se adaugă restul ingredientelor, mai puțin înghețata, și se mixează bine, până rezultă un lichid consistent.
Se toarnă într-un pahar și se adaugă câteva cubulețe de căpșune, precum și o linguriță de înghețată de vanilie.
Chec cu brânză cottage Olympus, piersici și afine
Ingrediente:
3 ouă
100 g zahăr + 1 lingură cu zahăr
6 linguri cu unt Olympus topit
160 g brânză cottage Olympus
245 g iaurt cu specific grecesc Olympus 2%
1 linguriță extract de vanilie
100 g făină
½ linguriță sare
1 pliculeț cu praf de copt
250 g piersici feliate proaspete sau din compot
50 g afine
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 170 de grade.
Bate ouăle cu zahărul.
Adaugă untul topit, brânza cottage, iaurtul, vanilia și omogenizează.
Adaugă făina, sarea, praful de copt și omogenizează.
Pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și adaugă feliile de piersici.
Coace cca. 50 de min.
Lasă prăjitura să se răcească în tavă cca. 30 de min.
Mousse cu iaurt cu specific grecesc Olympus
Ingrediente:
300 g iaurt cu specific grecesc Olympus 10%
80 g zahăr pudră vanilat
200 ml frișcă lichidă
200 vișine din compot
150 g musli crocant
Mod de preparare
Se bate frișca 5-6 minute, cu mixerul la viteză mare, până este pufoasă. În alt bol, se amestecă iaurtul cu specific grecesc cu zahărul pudră. Mixează până granulele de zahăr nu se mai simt. Adaugă frișca, amestecă de sus, în jos, cu mișcări de împăturire, pentru a nu scoate aerul din compoziție. Asamblează desertul: un strat de musli, un strat generos de mousse de iaurt, un strat de fructe la alegere, proaspete sau din compot. Dă totul la rece câteva ore înainte de servire.