Tu ai crescut cu Făt Frumos și Ileana Cosânzeana. Zmeul era personajul negativ, iar Sfânta Vineri era talismanul norocos al tuturor eroilor de poveste. Lupta dintre bine și rău avea o mulțime de chipuri, aventurile personajelor favorite erau din cele mai năstrușnice, Regina Furnicilor sau cea a Albinelor erau ajutoare de neprețuit. Și binele învingea întotdeauna.
Poveștile s-au schimbat. Lumile s-au mărit, personajele au devenit din ce în ce mai complexe, iar acțiunea se petrece în locuri fabuloase.
Miza cea mare a cărților de povești de azi este tot educația. Ca întotdeauna. Doar că în poveștile noi se pune mare accent pe contextualizare. Pe valori și principii de viață. Pe noile metode de parenting, cele care țin seama de copilul de astăzi, cel expus la o mulțime de stimuli, cel care are de ales dintre atât de multe distracții.
Colecțiile Libertatea s-au îmbogățit cu o serie de titluri noi – Povești pentru copii. O serie minunată care îi dezvoltă imaginația copilului tău, îl învață să fie empatic, generos, să fie responsabil pentru acțiunile lui, îi explică ce consecințe pot avea alegerile lui. Și mai presus de toate îl fac să găsească cititul ca pe ceva amuzant și plăcut.
Vei găsi minunata poveste a lui Ernest și Celestine în căutarea jucăriei preferate, vei afla cum un pui de pasăre amuzant pe nume Ghiduș poate să îl schimbe pe tiranul rege Leon – leul cel puternic. Te vei bucura de niște versuri fabuloase scrise de Nina Cassian în Povestea a doi pui de tigru, dar vei afla și lucruri despre istorie și exploratori, prin povestea lui Emil Racoviță, primul român ajuns în Antarctica, spusă de Maria, strănepoata sa.
Autori importanți pentru copii din literatura lumii, precum și ilustratori cu o marcă unica. Indiferent de domeniul abordat, cărțile sunt o invitație la autoeducație: literară, vizuală, terapeutică.
Descoperă întreaga colecție Povești pentru copii – o serie de cărți care îi vor bucura pe cei mici, iar pe cei mari îi vor face să înțeleagă că diferențele dintre poveștile de acum și cele de pe vremuri nu sunt atât de mari. Imaginația nu are granițe de timp sau spațiu.