Mergi în vacanță fără griji! Ce asigurări trebuie să ai atunci când pleci în concediu

.

Cel mai așteptat moment al fiecărui an este, probabil, vacanța de vară, atunci când copii și părinții deopotrivă sunt nerăbdători fie să se relaxeze pe malul mării, fie să se delecteze cu frumusețea naturii, fie să exploreze orașe necunoscute și pline de istorie. Oricare ar fi destinația și preferințele, sunt câteva săptămâni din an pe care le planificăm cu mult timp înainte și pe care vrem ca totul să fie perfect.

Toată lumea știe cât de mult ne preocupă organizarea plecării în concediu. Cumpărături pe ultima sută de metri, haine și încălțări potrivite pentru locurile pe care vrem să le vizităm, echipamente sportive, dacă suntem împătimiți ai sporturilor, medicamente și lista poate continua. 

Ce nu trebuie să lipsească niciodată din agenda noastră atunci când ne pregătim să plecăm în vacanță sunt asigurările. Pentru că o asigurare făcută din timp ne poate salva de multe bătăi de cap, dar mai ales de cheltuieli neprevăzute, și ne poate salva vacanța mult așteptată și planificată întregul an.

Așadar, iată mai jos lista de asigurări pe care este bine să le ai înainte de a pleca în concediu:

1. Asigurare de călătorie. Este mai mult decât indicat, mai ales dacă pleci într-o vacanță în străinătate, să ai o asigurare de călătorie. Această poliță te protejează împotriva pierderilor financiare în cazul în care trebuie să anulezi sau să întrerupi călătoria din motive neașteptate, cum ar fi boala sau decesul unei persoane dragi, perturbările de călătorie sau închiderea operatorului turistic. De asemenea, poate acoperi pagubele sau pierderile de bagaje.

2. Asigurare medicală de călătorie. Serviciile și îngrijirea medicală sunt scumpe oriunde în lume, de aceea o asigurare medicală de călătorie este o necesitate în vacanțele tale. Aceasta acoperă costurile medicale în cazul în care ai nevoie de asistență medicală în timpul călătoriei. Așadar, o poliță medicală de călătorie este utilă pentru consultații și tratament de specialitate în situații medicale neprevăzute, cheltuieli care țin de transport în sistem de ambulanță, analize și investigații necesare, spitalizare sau, în cel mai nefericit caz, repatriere, în cazul în care acest serviciu este necesar.

3. Asigurări auto. În cazul în care pleci cu mașina în călătorie, pe lângă verificările tehnice pe care trebuie să le faci înainte, trebuie să ai puse în ordine asigurările auto obligatorii și facultative. Dacă pleci în străinătate, verifică dacă asigurarea ta RCA este valabilă în țările în care urmează să călătorești. De asemenea, recomandarea fermă este ca, înainte de plecare, să închei și o asigurare CASCO, ce acoperă daunele în caz de furt, vandalizare sau deteriorarea mașinii în urma unor catastrofe naturale.

4. Asigurare pentru bagaje. Această poliță este utilă pentru că acoperă pierderea sau deteriorarea bagajelor tale în timpul călătoriei, mai ales dacă pleci la drum cu obiecte de valoare, care își sunt absolut necesare în timpul călătoriei sau care au doar valoare sentimentală pentru tine.

5. Asigurare pentru sporturi și activități de aventură. Dacă este pasionat de spoturi și planifici să practici activități extreme în timpul vacanței, cum ar fi schiul, scufundările sau alpinismul, este recomandat să ai o asigurare specială care să acopere eventualele accidente sau răni suferite în urma practicării acestor activități.
6. Asigurare de răspundere civilă. Nu multă lume se gândește să-și facă o astfel de asigurare atunci când pleacă în concediu, dar această poliță te scutește într-adevăr de bătăi de cap în cazul în care cauzezi daune materiale sau vătămare corporală altor persoane în timpul călătoriei. Poate fi utilă în cazul în care ai un accident sau provoci pagube într-un hotel sau într-un apartament închiriat.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton