Home > Advertorial > Încerci să rămâi însărcinată? Exercițiile fizice și dieta echilibrată îți pot îmbunătăți fertilitatea!
Încerci să rămâi însărcinată? Exercițiile fizice și dieta echilibrată îți pot îmbunătăți fertilitatea!
.
Dacă încerci să rămâi însărcinată pe cale naturală dar te confrunți cu probleme de fertilitate, poți aplica două soluții: să-ți crești fertilitatea prin exerciții fizice, alimentație sănătoasă și să alegi fertilizarea in vitro(FIV) ca metodă de a concepe o sarcină și a-ți îndeplini visul de a avea un copil.
Fitness-ul este cea mai bună alegere pentru tine pentru că oferă beneficii fertilității, iar despre procedura FIV poți afla toate informațiile necesare pe Embryos.ro. Stilul de viață contează foarte mult pentru persoanele care fac FIV. Alimentația are un rol în susținerea organismului în timpul unui ciclu FIV, ea trebuie să fie bogată în nutrienți care reduc inflamația, îmbunătățesc fertilitatea și sănătatea generală a reproducerii.
Un stil de viață sănătos oferă o stare de bine și menține hormonii sub control, echilibrați. Experții în domeniul medical recomandă cuplurilor căsătorite cu tulburări de infertilitate să facă FIV, pentru că acest tratament are o rată de succes destul de mare pentru a obține o sarcină.
Principalele sfaturi pentru a-ți menține corpul sănătos pentru a rămâne însărcinată sunt următoarele:
Mănâncă multe fructe și legume bio, care sunt bogate în fibre, minerale, antioxidanți și vitamine
Bea suficientă apă cu lămâie pentru a susține detoxifierea corpului, pentru a-l ajuta să elimine deșeurile
Consumă alimente care sunt proaspete și care îți mențin corpul în formă, plin de energie
Fă zilnic mai multă mișcare și plimbări în aer liber
Mersul pe jos ajută corpul să producă endorfine, iar asta oferă o stare de bine și un plus de energie
Nu uita de odihnă, dormi suficient pentru a oferi corpului timp pentru a se relaxa și pentru a-și reface nivelul de energie.
Cercetătorii au arătat că anumiți nutrienți pot ajuta la reglarea hormonilor sexuali (specializați în reglarea funcțiilor reproductive), la îmbunătățirea calității ovulelor și spermei, la creșterea fertilității și deci a șansei de a avea un copil. Ei recomandă o dietă bogată în:
Fasole, linte, năut și alte leguminoase care conțin fier, zinc și proteine
Spanac, broccoli, varză kale și alte legume cu frunze verzi care au fier, antioxidanți puternici, vitamine B
Fructe de pădure cu vitamina C și acțiune antioxidantă precum afine, zmeură, căpșuni
Nuci, migdalele, caju deoarece au acizi grași omega-3, zinc și antioxidanți
Sardine, somon și macrou pentru că au acizi grași Omega-3, vitamina D și seleniu.
Exerciții fizice pentru o greutate ideală și creșterea fertilității
Fitness-ul ajută la îmbunătățirea mobilității, a circulației sanguine în tot corpul, la eliberarea stresului, a tensiunii excesive, a stărilor de anxietate, iar asta poate promova fertilitatea. Exercițiile fizice ajută organismul să fie mai sănătos și activ, iar asta poate crește șansele de concepție. Se recomandă exerciții de fitness ușoare și moderate, care combat obezitatea, elimină kg în plus, mențin un echilibru hormonal și reduc riscurile de a dezvolta afecțiuni sau alte probleme de sănătate.
Exercițiile de respirație profundă îndepărtează stresul, anxietatea și pot crește fertilitatea. Respirația profundă ajută la îmbunătățirea stării psihice și în contractarea și relaxarea voluntară a mușchilor podelei pelvine. Și exercițiile Kegel promovează tonifierea acestor mușchi, astfel aceștia treptat devin mai puternici.
Exercițiile fizice din această perioadă a vieții, când se dorește obținerea unei sarcini, trebuie să fie moderate, cu un impact redus, să îmbunătățească fluxul de sânge către organele reproducătoare, să ofere beneficii fertilității. Cele mai indicate sunt fitness, pilates, înot, mersul pe jos.
Mersul cu bicicleta, ușor, timp de 20 de minute pe zi poate ajuta la eliminarea surplusului de grăsime corporală, la creșterea puterii și a flexibilității corpului. Înotul practicat de 2-3 ori pe săptămână este excelent pentru reducerea stresului, menținerea corpului în formă și îmbunătățirea forței musculare.
Pentru a întări corpul, poți face un antrenament moderat de forță, care să te ajute să ai o postură mai bună, să-ți tonifiezi mușchii spatelui, mușchii fesieri, să previi astfel durerile de spate și alte afecțiuni care apar frecvent mai ales în perioada de sarcină.
Exercițiile fizice excesive și stresante trebuie evitate pentru că au un impact negativ asupra fertilității. De asemenea, trebuie evitate și alte forme de stres, cum ar fi: excesul de greutate sau obezitatea, privarea de somn, situațiile tensionate și conflictuale, un job prea solicitant.