Idei de amenajare a unui living modern in 2018

.

Stilul modern este probabil unul dintre cele mai populare stiluri de amenajare in momentul actual, datorită faptului că este unul accesibil, puțin pretențios, accentul în locuințele astfel amenajate fiind pus în primul rând pe simplitate și funcționalitate, aceasta din urma fiind cea care dictează necesarul pieselor de mobilier și forma acestora.

Designul contemporan în living predomină în prezent în majoritatea locuințelor, deoarece este mai practic și mai simplu de conceput decât alte stiluri. Este, de fapt, un living modern cu decorare minimalistă, în care se aplică pe deplin ideea de „puțin și bun”. Amenajarea unui living modern implică utilizarea unui mobilier cât mai simplu, din materiale ușoare, moderne sau nonconformiste cu elemente decorative puține și simple.

Sursa imagine principală: https://www.acaju.ro/masa-extensibila-azteca-ultra-stejar/

Trăsături și elemente de bază pentru stilul modern

Esența stilului modern constă în utilizarea formelor geometrice de bază, a liniilor simple și drepte, situându-se undeva la mijloc între stilul minimalist și cel contemporan, împrumutând din aspectul aerisit al spațiilor minimaliste și căldura celor contemporane.

  • Paleta coloristică specifică stilului modern este una bazată pe culori pure, precum negrul și albul, nuanțe neutre și accente de culori vibrante, precum roșul, galbenul strălucitor, verdele fistic sau turquoise-ul. Este foarte important să se păstreze proporția în momentul alegerii culorilor pentru o amenajare modernă. Canapelele în culori îndrăznețe sunt cu adevărat un hit pentru un living modern.
  • Mobilierul modern este de obicei unul modular, multifuncțional și adaptabil oricărui spațiu, fiind definit prin linii simple, asimetrice și suprafețe netede și compacte, lipsite de ornamente. Marea majoritate a corpurilor sunt suspendate și dispuse pe orizontală. Se preferă mobilierul prevăzut cu uși, care oferă spațiu de depozitare și contribuie la pastrarea aspectului ordonat al încăperii.
  • Cele mai utilizate materiale în realizarea mobilierului modern sunt PAL-ul și în special MDF-ul, care datorită proprietăților sale și nenumaratelor posibilitîți de prelucrarere, este preferat de designeri pentru a obține acele suprafețe curate și foarte bine definite, mate sau lucioase, în culori uni sau finisaje care imită fibra lemnoasă uniformă.
  • Țesăturile pe care le regăsim în amenajările moderne sunt bumbacul, lâna, inul, mătasea și pielea. Nici acestea nu sunt folosite în exces ci doar unde este strict necesar. Jocul de texturi este nelipsit dintr-un ambient modern, astfel fiind evitată monotonia.
  • Decorațiunile în stilul modern, au același rol de a completa ambientul fără să-l încarce și trebuie alese după principiul puține dar de efect. Dintre materialele preferate menționăm metalele precum cromul, nichelul și inoxul, urmate de sticlă, ceramică, lemn și policarbonat.

 

Idei de amenajare a unui living modern in 2018

Sursa photo: https://www.acaju.ro/fotoliu-casey/

Tendințele designului interior pentru 2018

  • Se poartă ultra violet (este culoarea anului), dar și culorile vibrante (roșu, turcoaz, rozul pal, verde gălbui, portocaliu, galben, albastru). Toate aceste culori îți vor crea un living plin de viață și o atmosferă plăcută. O nuanță verde albăstrui e perfectă pentru dinning, iar accente închise la culoare precum mobilierul din lemn de mahon sau ramele tablourilor ori elementele din fier forjat vor da viață acestui interior relaxant.
  • Negrul revine în forță și e perceput ca un ton extrem de elegant și de rafinat. De asemenea, culorile metalice sunt un must have, punând mobilierul în evidență și dând un aer luxos. Cei care iubesc negrul, vor fi fericiți în 2018. Black Flame este noul negru cu subtilități adânci de indigo. Este o culoare care pune în evidență mobilierul, crează senzația de putere și independență. Canapelele negre sunt un must have pentru stilul minimalist.
  • Considerat o culoare ștearsă și chiar deprimantă, mult timp griul a fost evitat în amenajările interioare. În ultimii ani designerii și specialiștii în amenajări interioare i-au reconsiderat atributele, luând în calcul mai ales cameleonismul acestuia. Tonurile de gri sunt cele mai neutre nuanțe posibile, ceea ce înseamnă că griul se poate integra în absolut orice schemă cromatică fără să o influențeze. Griul este un liant pentru echilibrarea spațiului, îmbinând atât nuanțele calde cât și cele reci.
  • Una dintre tendințele de amploare în domeniul amenajărilor interioare este utilizarea pe scară largă a elementelor decorative și finisajelor din lemn sau din materiale ce imită fibra acestuia. În plus, lemnul natural se integrează foarte bine cu mai multe tipuri de interioare, de la cele moderne și industriale, până la cele clasice sau retro. Nuanțele deschise de lemn natural sunt moderne și atrăgătoare, mai ales pentru spațiile mici, iar nuanțele închise vor oferi o notă de lux camerelor. Pluta este unul din materialele cele mai folosite, fiind utilizat pentru podele, plăci de perete, piese de mobilier.
  • La mare căutare vor fi piesele de mobilier cu forme curbate, margini rotunjite și forme mai puțin dure, de asemenea arcadele care vor face spațiul mai interesant. Alege-ți neapărat pentru livingul tău o canapea, o masă de dining sau o măsuță de cafea cu margini rotunjite.
  • Micile accente de culoare, ca mix între decorul scandinav și cel oriental, precum perne deco, draperii sau un tablou în culori puternice, vor crea un spațiu modern, cu mai multă energie și mai plin de viață.
  • Revenirea plantelor în atenția designerilor a atras și revenirea finisajelor și textilelor cu imprimeu floral și vegetal. Poate fi vorba despre tapițeria canapelei din living, despre tapițeria patului, despre un covor frumos, despre un set de așternuturi, despre un set de draperii sau despre tapetul aplicat pe peretele de la capul patului din dormitor. Sunt boeme, feminine și vesele iar în 2018 vor fi la putere.
  • Texturile îți vor răsfăța simțurile și vor completa perfect amenajarea locuinței. Materialul foarte folosit este catifeaua, combinată cu alte texturi naturale, pentru o senzație de confort și calm, în special pentru obiecte de mobilier precum canapele sau fotolii. Pielea este și ea în trend, fie că este vorba de căptușeala patului sau de scaune matlasate.
  • Stilul minimalist este definitoriu: piese de mobilier simple, funcționale, care nu ocupă mult spațiu. Stilul vintage rămâne în tendințe și în acest an, reprezentat mai ales de obiecte de iluminat din cupru învechit.
  • Trendul eco este regulă în continuare, cu accent pe materiale reciclabile. Accesoriile vintage vor fi revalorificate dând unicitate și echilibru unei locuințe moderne.

Idei de amenajare a unui living modern in 2018

Sursa photo: https://www.acaju.ro/canapea-fixa-mandra-chesterfield/

Amenajări moderne reinterpretate pentru anul 2018

Pornind de la ideea că în prezent oamenii caută o viață mai simplă, mai ușoară, designerii cred că anul 2018 va fi cel în care vor exista din ce în ce mai multe spații decorate în tonuri din aceeași familie de culori. Un decor monocrom bazat pe o culoare liniștitoare va da naștere unui spațiu calm și relaxant, dar partea mai dificilă va fi să combini nuanțele în așa fel încât să nu te trezești cu un decor plat și fără viață. De aceea în anul 2018 poți îndrăzni să renunţi la clasicul alb şi la monotonie și să aduci în casa ta mai multe nuanțe colorate. O nouă tendinţă, ca aceasta, îţi poate schimba în bine starea psihică, te poate ajuta să te odihneşti sau să te concentrezi mai bine.

  • Amenajări în ultra violet

Probabil că arată complicat, culoarea violet poate fi obositoare dacă e predominantă, de aceea e bine să decorați în modul cel mai simplu și mai firesc, cu cât mai multe accente violet combinate cu note de lavandă, nuanțe de gri sau roz prăfuit. Alege culoarea Pantone a anului 2018, ultra violet, ca pe o provocare la ingeniozitate, conștientizare și originalitate și integreaz-o în gama cromatică a casei tale.

O canapea este piesa de mobilier ce îți poate scoate din banal camera în care este pusă, iar dacă mai este și tapițată într-o culoare puternică, atunci cu siguranță reprezintă alegerea ideală. Poți alege o piesă de mobilier, sub forma unei canapele/colțar ultra violet sau a unui fotoliu într-un living în care predomină albul și/sau nuanțele de gri șters. Culoarea anului 2018 în designul interior arată foarte bine pe texturi moi cum ar fi catifeaua pentru canapele sufragerie sau draperii și covoare, dar și în decorațiuni precum panouri 3D sau tablouri. Pentru cei ce caută un decor mai extravagant, ultra violet este alegerea înțeleaptă pentru spații precum livingul sau diningul.

Poți reînsufleți un perete prin culoare sau tapet ultra violet, pe fundalul acestuia va arăta bine orice canapea albă, neagră sau gri, iar păturile și pernele decorațive sau alte modele textile vor da pete de culoare de succes unor canapele, colțare sau fotolii.

  • Amenajări catifelate

Și în designul de interior, unele din cele mai vechi trenduri în decorațiuni interioare se reîntorc în casele oamenilor, cu abordări spectaculoase și potrivite spațiilor actuale. Este cazul catifelei, un material de care lumea s-a ferit în ultimii zeci de ani si care acum revine spectaculos în decorul interior.

Anul acesta, catifeaua este mainstream chiar și când vine vorba despre amenajările interioare. Mai ales că în ziua de astăzi, catifeaua vine în foarte multe culori și modele, este mult mai durabilă și mai ușor de întreținut decât pe vremea bunicilor noștri. Este materialul vedetă a sezonului, iar o canapea nouă din catifea este un must have pentru cei pasionati de design si de calitate. Alege neapărat pentru living  canapele sufragerie îmbrăcate în catifea și vor deveni unele din cele mai spectaculoase piese de mobilier.

Piesa de mobilier îmbrăcată în catifea de culoarea închisă poate deveni punctul central al camerei în timp ce catifeaua de culoare deschisă este mai plăcuta ochiului și nu iese atât de mult în evidență. Designerii recomandă catifeaua în culorile pietrelor prețioase – smarald, ametist sau safir. Asortată cu obiecte metalice sau cu sticlă, catifeaua va ieși în evidență, iar ambianța elegantă va fi accentuată.  

  • Amenajări living cu șemineu

Simpla contemplare a focului în serile geroase de iarnă crează o senzație de relaxare și de liniște interioară. Atmosfera caldă și de poveste pe care o crează imaginea unui șemineu este un fel de apogeul al confortului contemporan într-o locuință.

Construit din diverse materiale, de la piatră la caramidă, marmură sau chiar sticlă, șemineul poate fi integrat cu ușurință în orice stil de amenajare. Dacă până acum era destul de complicat să îți pui șemineu în living dacă nu stăteai la casă, acum există numeroase modele de șeminee cochete și elegante, pe care le poți amplasa fără nicio problema în orice cameră de zi. De exemplu pentru un living mic de bloc unde nu ar arăta bine un șemineu clasic, acesta poate fi înlocuit de unul din sticlă, încrustat într-un perete.

  • Sticla devine unul dintre materialele de bază în designul modern

Sticla are numeroase atuuri, cel mai important fiind faptul că amplifică lumina naturală, dând naștere unui decor luminos și pozitiv. Această caracteristică face ca obiectele de decor sau elementele arhitecturale din sticlă să fie foarte potrivite pentru spațiile mici, precum apartamentele de bloc, pe care le transformă în locuri mai luminoase, mai spațioase și mai moderne.

Chiar dacă nu locuiești într-o clădire futuristă în cel mai nou ansamblu rezidențial, poți avea o locuință modernă folosind piese de mobilier sau decorațiuni din sticlă. Materialul este extrem de versatil, ceea ce îi permite să fie folosit în diverse elemente din locuință, de la pereți, cabine de duș sau balustrade de scări, până la măsuțe de cafea, mese de dining, lămpi, tăvi, vaze și multe altele.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton