Există o artă a parfumului care se învață. Un parfum trebuie să se potrivească nu numai cu stilul unei persoane, dar și cu personalitatea acesteia. În plus, nu puține sunt femeile care folosesc același parfum, în ciuda faptului că oferta este bogată. Ele folosesc un singur parfum pentru că acesta le reprezintă cel mai bine, se potrivește cel mai bine cu personalitatea lor, doresc să fie recunoscute prin acel parfum. Parfumurile pentru femei online au avantajul că pot fi comandate foarte repede, mai ales dacă știi ce parfum ți se potrivește. Cu toate acestea, nu uita să testezi până găsești parfumurile care ți se potrivesc cel mai bine și care îți plac cel mai mult.
Indiferent ce produs folosești, este foarte important să știi cum îți alegi parfumul și cum îl folosești. Îți spunem în acest articol greșelile pe care le fac femeile atunci când se parfumează. Există câteva reguli simple pe care trebuie să le cunoaștem, pentru a profita cît mai mult de parfumul preferat. Înainte de a le reaminti, iată criteriile după care să-ți alegi parfumul:
- apa de colonie are o concentrație de 5% și își va menține mirosul pe piele între 2-4 ore;
- apa de toaletă are o concentrație de 8-10%, iar mirosul va dura pe piele aproximativ 4 ore;
- apa de parfum are o concentrație de 10-20%, iar mirosul se va menține aproximativ 6 ore;
- parfumul cu o concentrație de 25% își va menține mirosul pe piele între 9-16 ore.
Este bine să reții aceste intervale de timp și să porți cu tine mostre din parfumul preferat, pentru a te asigura că mirosul se păstrează pe piele. Reîmprospătează mirosul la intervale de 4-8 ore.
Aplică parfumul peste tot
Dacă te dai cu parfum peste tot nu faci decât să irosești parfumul inutil. Există anumite locuri care trebuie parfumate: după ureche, în spatele gâtului, la încheietura mâinii sau în spatele genunchiului. Există o regulă pe care trebuie s-o reții: aplică parfumul în față dacă vrei să-l simtă alții și în spate dacă vrei să simți mirosul mai ales tu.
Își parfumează hainele
Multe femei își parfumează hainele. De fapt, fac mai mult rău decât bine, pentru că multe parfumuri au în compoziție uleiuri, astfel încât hainele se pot păta.
Nu hidratează pielea înainte de a o parfuma
Este adevărat, pielea hidratată reține mirosul mai bine decît dacă ai aplica parfumul pe pielea uscată. Iar dacă vrei ca parfumul să reziste mai mult timp, sau să fie mai intens, folosește o loțiune de corp care se află în aceeași gamă cu parfumul.
Freacă locul unde au pulverizat parfumul
Nu pulveriza pe încheietura mâinii și apoi freca, fiindcă riști să iriți zona. Tamponează ușor și parfumul se va menține vreme îndelungată.
Uită că mirosul de parfum se amplifică în zonele în care corpul emană căldură
Prin urmare, identifică aceste zone și menține proaspăt parfumul acolo.
Nu aplică parfumul pe păr
Dacă aplici parfumul pe păr ai toate șansele să fii remarcată fiindcă mirosul se împrăștie atunci când te afli în mișcare. Totuși nu trebuie făcut exces de parfum în păr, fiindcă parfumul îl usucă și în timp se deteriorează.
Nu aplică parfumul în spatele genunchilor și pe partea interioară a coapselor
Aplicarea parfumului în spatele genunchilor sau pe interiorul coapselor menține mirosul mai bine tocmai din cauza mersului.
Pulverizează în exces în zona gâtului
Trebuie să fii atentă mai ales dacă tenul tău are tendința de a avea acnee. Parfumul poate agrava afecțiunea. În asemenea cazuri, este mai bine să parfumezi încheietura mâinii.
Nu testează parfumul pe piele
Parfumul poate să miroasă diferit dacă este aplicat pe două persoane diferite. Este important să vezi cum miroase pe pielea ta, nu pe al altuia. Așadar testează întotdeauna parfumul pe pielea ta și vezi cum se simte mirosul la câteva ore după aplicare.
Nu folosesc parfumul în funcție de perioada din zi potrivită
Regula este simplă, există parfumuri de zi și există parfumuri de seară. Pentru dimineață și pentru orele de peste zi sunt potrivite parfumurile ușoare, cu tentă florală, care emană prospețime. Pentru orele de seară sunt mai potrivite parfumurile mai grele, mai persistente, cu un miros puternic.
Se parfumează după ce sunt îmbrăcate
De fapt, parfumul trebuie aplicat înainte, în anumite zone, pentru ca mirosul să se poată dezvolta la contactul cu căldura emanată de corp.
Îndepărtează uleiurile naturale de pe piele
Acest lucru înseamnă că nu trebuie să-ți freci pielea în exces, pentru că înlături astfel uleiurile naturale. Unele geluri de duș sunt pur și simplu prea agresive. Pielea are nevoie de produse de îngrijire blânde și de hidratare. Foarte important de asemenea este să limitezi dușurile la 10 minute și să nu folosești apă fierbinte, ci caldă. În acest fel, dacă pielea ta este hidratată corespunzător, parfumul va persista mai mult timp.
Important de reținut!
Să te parfumezi este foarte simplu: doar un puf și gata. Să știi să porți parfumul este ceva mai greu, pentru că trebuie să îmbini parfumul cu personalitatea și ținuta ta. De asemenea, degeaba ții la vedere parfumuri scumpe dacă atenuezi mirosul cu dușuri lungi, fierbinți și dacă aplici parfumul fără să hidratezi pielea înainte.
- Aplică parfumul pe încheietura mâinii. Nu freca, doar tamponează.
- Nu uita că mediul poate ameliora parfumul. Mirosului nu-i priește trecerea de la rece la cald, după cum nu-i priesc nici razele ultraviolete.
- Reține că parfumurile bune sunt ambalate în recipiente mici, tocmai pentru că aerul le diminuează mirosul. Recipientele mici păstrează mirosurile proaspete vreme de câteva luni.
- Nu tot ce este sintetic este neapărat rău. Există parfumuri (bujor, frezie) care nu pot fi obținute natural, ci doar pe cale sintetică. Există și parfumuri care folosesc un amestec de molecule naturale și sintetice.
- Parfumul nu rezistă foarte mult pe pielea uscată.
Sursa foto: shutterstock.com
Ultima modificare octombrie 1, 2021 3:35 pm