Munca de acasă sau de la birou este influențată într-o mare măsură de mediul din jurul tău. Mai ales dacă lucrezi câteva ore bune la computer, ești mult mai legată de spațiul de lucru decât cei care petrec mult timp pe teren sau pe drum. Dacă pandemia te-a obligat să continui în regim de telemuncă, trebuie să investești timp, dar și resurse financiare pentru a decora spațiul de lucru în cel mai potrivit fel. Principiile feng shui te pot ajuta la acest capitol, datorită puterii acestora de a atrage energii pozitive, concentrate pe nevoia de productivitate și, pur și simplu, pe starea de bine. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să structurezi cât mai bine spațiul de lucru de acasă:
Poziționează-te în putere
Pentru a profita de poziția de putere în cadrul spațiului de lucru, trebuie să te poziționezi cu fața spre ușă. Indiferent că ai o cameră dedicată pentru biroul de acasă sau că muncești în sufragerie, poți găsi o soluție pentru a avea privirea îndreptată spre ușă și nu cu spatele la aceasta, deoarece o astfel de poziție creează anxietate și vulnerabilitate. Experții în feng shui recomandă, dacă nu ai nicio opțiune și trebuie să te așezi cu spatele, să instalezi o oglindă pe peretele din fața ta, astfel încât să vezi mereu cine intră și cine iese pe ușă.
Alege mobilier care te ajută să stucturezi astfel spațiul, dar și să incluzi mese și noptiere pe care poți așeza plantele tale preferate. Înainte de a decora, asigură-te că ai o viziune clară despre intențiile tale și despre felul în care vrei să arate spațiul de lucru. În acest fel vei putea să rămâi deschisă oportunităților, la propriu și la figurat.
Concentrează-te pe funcționalitate
Chiar dacă feng shui înseamnă spiritualitate, energie și elemente așezate potrivit la locul potrivit, în lumea modernă trebuie să existe loc și pentru principii moderne. Unul dintre aspectele importante ale unui spațiu decorat după această filosofie este funcționalitatea. Aceasta înseamnă a gândi practic, cu intenții care servesc sinele, dar și structura efectivă a spațiului. De aceea, spațiul de lucru trebuie să servească unui singur scop – munca. Dacă încerci să transformi acest loc sau această încăpere într-un 3 în 1, nu vei putea să beneficiezi de roadele muncii și ale aranjamentelor în stil feng shui.
Stabilește clar ce tip de mobilier îți este necesar, câte piese și cum trebuie acestea organizate pentru a nu se crea dezordine și pentru a păstra spațiul cât mai aerisit. Asigură-te că ceri limite și membrilor familiei sau prietenilor cu care locuiești, deoarece vei avea nevoie de cât mai multă liniște și detașare pentru a putea munci cât mai bine și pentru a fi productivă. Mai ales dacă instalezi spațiul de lucru într-o zonă comună, nu-i lăsa pe ceilalţi să folosească masa de birou pentru a depozita diferite obiecte, cărți sau chiar jucării.
Mizează pe echilibru
În ceea ce privește culorile pe care le alegi, cât și alte elemente definitorii ale spațiului, trebuie să ții cont de un echilibru între yin și yang. Mai exact, în încăpere trebuie să existe texturi, forme și culori care reușesc să se completeze și să lucreze în armonie. Ține cont de principiile culorilor din feng shui după cum urmează:
- Foc: roșu, portocaliu, roz, mov, galben;
- Lemn: verde, maro;
- Metal: alb, gri;
- Pământ: maro deschis, galben deschis;
- Apă: negru, albastru.
Dacă alegi prea mult dintr-un singur element, riști să faci spațiul prea puternic, chiar copleșitor, așa că optează pentru o gamă variată de obiecte, culori și materiale pentru a-i oferi un aer primitor și plin de energii pozitive. Norocul este căutat de mulți, dar puțini reușesc să conștientizeze importanța spațiului înconjurător, mai ales când vine vorba de carieră.
Dacă reușești să încorporezi principiile feng shui în decorul spațiului tău de lucru, vei putea observa mai mult optimism la locul de muncă, productivitate și o dorință intensă de a excela.
Sursa foto: pexels.com
(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Acaju