Evoluția designului interior al cazinourilor: Cum s-au schimbat strategiile de design pentru a influența experiența jucătorilor

.

Industria jocurilor de noroc este în continuă evoluție. Putem observa acest lucru în toate segmentele, de la mediul online până la cel terestru. Într-o perioadă în care online-ul devine tot mai prezent și câștigă teren, cazinourile terestre se bazează mai mult pe experiența în sine pe care o oferă clienților.

În mediul online, lucrurile sunt ceva mai simple pentru operatori. Ei nu au nevoie de sedii impunătoare sau restaurante de lux. În schimb, când vine vorba despre cazinourile terestre, lucrurile stau diferit. Contează mult locația respectivului cazinou. Cu cât este amplasat într-o zonă cu mai mulți trecători, cu atât șansele de a atrage clienți cresc. 

Dacă ne uităm la cazinourile rămase în București, acestea sunt amplasate în centrul orașului. Dar, dincolo de asta, contează și arhitectura locului. Oamenii merg în cazinouri și pentru experiența în sine, nu doar pentru jocuri. Cu cât locația arată mai bine, cu atât cresc șansele respectivului cazinou de a atrage clienți.

Designul interior, gândit pentru o experiență de top

Aici intervine, așadar, și designul interior. Este clar că cele mai multe cazinouri sunt amplasate în clădiri istorice. Dar acestea au fost re-decorate și amenajate în așa fel încât să le ofere clienților cea mai bună experiență.

Ce-i drept, putem vedea că lucrurile s-au schimbat de-a lungul timpului. În trecut, cazinourile aveau doar un stil clasic și opulent, cu culori bogate, lustre din cristal și mobilier extravagant. Erau frecventate doar de oameni cu foarte mulți bani și de elite în general. Ca o curiozitate, la inaugurarea cazinoului din Sinaia a avut loc un concert al lui George Enescu. Iar asta spune totul despre oamenii care frecventau cazinourile pe atunci.

Venind mai în actualitate, designul interior al cazinourilor s-a schimbat. Designul contemporan al cazinourilor se concentrează pe crearea unor spații plăcute și accesibile, în așa fel încât clienții să fie cât mai relaxați când ajung acolo. Se pune accent pe iluminare ambientală, scaune confortabile și totul este cât mai accesibil, în așa fel încât clienții să petreacă timp îndelungat. De asemenea, în cazinouri nu sunt ferestre, iar clienții nu își pot da seama când se întunecă sau când se face lumină afară. Acest lucru are și un efect psihologic, deoarece clienții nu realizează cât de repede trece timpul. Lucrurile sunt diferite în mediul online, acolo unde toate brandurile din top cazinouri bune afișează din oră în oră mesaje cu activitatea clientului pe site. Astfel, acesta poate vedea cât a jucat, ce sume și alte detalii.

Gamă totală de servicii

Așa cum spuneam, cazinourile au devenit în prezent o experiență în sine. Oamenii nu se limitează doar la activitatea principală pentru care merg acolo. În cazinourile mari, ei au la dispoziție și restaurante de lux și baruri. Unele cazinouri oferă mâncarea și băutura gratuit pentru clienți. Practic, ei se gândesc că, și dacă pierd în seara respectivă, măcar s-au distrat și au mâncat și băut fără să plătească.

În același timp, cazinourile mai mari au creat și zone private și exclusiviste pentru jucătorii care mizează sume mai mari. Aici ei au parte de intimitatea dorită, în timp ce mizează sume mari. Vorbim despre săli de joc VIP, lounge-uri private și mese de joc de lux. Ele sunt amenajate cu mobilier de înaltă calitate și dotări specifice.

Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Fii responsabil!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton