Cum să-ți pregătești părul înainte de vopsire

.

Vopsirea părului este un proces chimic destul de complex, în urma căruia, la nivelul structurii firului, se produc anumite modificări. Fie că îți dorești o schimbare totală de look, să îți deschizi culoarea naturală ori să folosești tehnici de decolorare precum balayage, ombre sau șuvițe, este indicat să îi oferi podoabei capilare îngrijirea optimă de care are nevoie. În cele ce urmează, vei descoperi o serie de sfaturi importante care te vor ajuta să-ți pregătești părul corespunzător înainte de colorarea propriu-zisă.

Evaluează starea actuală a părului

Pentru început, aruncă o privire asupra aspectului general al podoabei capilare. Observi că lungimile sunt uscate, casante, iar strălucirea lipsește cu desăvârșire? Ei bine, înseamnă că este cazul să amâni procesul de colorare și să te concentrezi pe găsirea unor soluții optime de reparare a fibrei capilare. Spre exemplu, poți introduce treptat în rutina zilnică un set de produse profesionale pentru ingrijirea parului deteriorat. Pe lângă faptul că șamponul va îndepărta murdăria și impuritățile acumulate la nivelul scalpului, balsamul hrănitor va repara zonele afectate ale firelor.

În plus, după ce depășești această perioadă delicată, ai putea să iei în considerare opțiunea de a utiliza o vopsea fara amoniac. În general, în compoziția acestor produse se regăsesc uleiuri nutritive, care protejează firul de păr împotriva deteriorării, îl hidratează și oferă o culoare permanentă vibrantă.

Hidratează intens părul

O etapă esențială în pregătirea podoabei capilare înainte de vopsire este hidratarea intensă. Orientează-te către produse care au în compoziție ingrediente active, precum uleiul de argan, bogat în acizi grași esențiali, vitamina E și aminoacizi, aloe vera care protejează firul împotriva deshidratării, respectiv uleiul de cocos, care reduce deteriorarea și îmbunătățește elasticitatea părului. 

Poți să aplici de două ori pe săptămână o mască hrănitoare ori un tratament intensiv și lasă-le să acționeze timp de câteva ore sau chiar peste noapte. De asemenea, în timpul zilei, folosește un balsam leave-in care regenerează, fortifică și descurcă firele. 

Amână spălarea părului

În mod surprinzător, specialiștii în domeniu recomandă să îți speli părul cu aproximativ 48 de ore înainte de vopsire. Astfel, sebumul natural produs de glandele sebacee se va acumula atât pe scalp, cât și pe restul firelor, cu scopul de a crea o barieră naturală de protecție împotriva eventualelor iritații cauzate de ingredientele chimice din vopsea. 

De asemenea, alege un șampon cu o textură blândă, fără sulfați sau silicon, capabil să curețe doar mizeria și impuritățile de la nivelul scalpului, fără să înlăture uleiurile naturale ale pielii. Masează produsul cu grijă prin mișcări circulare, iar la final clătește părul cu apă rece pentru a închide cuticula. 

Evită folosirea aparatelor de coafat pe bază de căldură

Cu siguranță, utilizarea aparatelor de coafat de bază de căldură îți ușurează munca. Ondulatorul te ajută să obții bucle perfecte în doar câteva minute, în timp ce uscătorul îți lasă numaidecât podoaba capilară gata de coafat. Cu toate acestea, expunerea constantă la căldură excesivă poate duce la deteriorarea părului și deschiderea cuticulei. 

Însă, dacă nu ești dispusă să renunți la folosirea acestor instrumente de stilizat, poți să aplici de fiecare dată o protecție termică pe lungimea firelor și la nivelul vârfurilor. Acest produs este disponibil sub formă de spray, loțiune, balsam leave-in sau ulei, pentru ca tu să alegi varianta optimă pentru nevoile podoabei capilare. 

Exfoliază pielea scalpului

Cu câteva zile înainte de vopsire, folosește un exfoliant special pentru a curăța în profunzime scalpul și a elimina celulele moarte și restul produselor de styling acumulate la rădăcină. Acest gomaj are multiple beneficii pentru sănătatea podoabei capilare. În primul rând, îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce înseamnă că o cantitate mai mare de nutrienți și oxigen vor fi absorbiți la nivelul pielii. În plus, asigură o suprafață curată pentru aplicarea vopselei.

Testează vopseaua

Dacă este prima dată când îți vopsești părul acasă ori la salon, îți recomandăm să faci un test cutanat, cu aproximativ 48 de ore înainte de colorare. Aplică o cantitate mică de vopsea în spatele urechii și las-o să se usuce complet. În acest mod, vei putea verifica dacă ești alergică la unul dintre ingredientele din compoziția produsului de colorare. 

După ce timpul s-a scurs, dacă nu simți o senzație ciudată la nivelul pielii, înseamnă că testul s-a încheiat cu brio. În schimb, dacă te confrunți cu o senzație acută de mâncărime, zona pe care ai aplicat vopseaua se înroșește sau apar iritații, înseamnă că trebuie să alegi un alt tip de produs pentru schimbarea ta de look. Pentru cele mai bune sfaturi, apelează la ajutorul unui hairstilist, specialist în colorare. 

Pregătirea adecvată a părului înainte de vopsire este esențială atât pentru obținerea unei culori intense și vibrante, cât și pentru a păstra sănătatea podoabei capilare. Dacă te-ai decis să faci această schimbare, aplică sfaturile de mai sus și vei observa că rezultatul te va surprinde. 

Sursă foto: freepik.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton