Cum să rămâi motivat să faci exerciții fizice în mod regulat?

.

Atunci când trebuie să menții o rutină cu exerciții fizice regulate devine o mare provocare, mai ales în contextul unui stil de viață foarte aglomerat și plin de responsabilități. Chiar dacă știm toți cât este de importantă activitata fizică pentru sănătate în general, a găsi motivația necesară pentru a continua poate fi dificil. De aceea venim cu mai multe sfaturi în acest sens.

Fii răbdător și consecvent

Rezultatele nu apar întotdeauna imediat, iar acest lucru poate fi descurajant pentru foarte multe persoane. Este important să îți amintești că schimbările durabile necesită timp. Fii răbdător și nu renunța atunci când lucrurile nu merg așa cum ai planificat. Creatine monohidrat sau orice alt supliment nu vor oferi rezultate peste noapte. Cu răbdare, vei observa schimbări semnificative în timp.

Stabilește-ți obiective clare și realiste

Primul pas pentru a rămâne motivat este să îți stabilești clar ce vrei. În loc să te concentrezi pe un scop final îndepărtat, cum ar fi pierderea unui număr mare de kilograme sau participarea la un maraton, începe cu obiective mai mici la care să poți ajunge. De exemplu, poți să îți propui să faci exerciții de trei ori pe săptămână sau să îți îmbunătățești treptat performanțele la alergare. Pe măsură ce îți atingi aceste obiective, vei avea acea împlinire care te va motiva să continui.

Ajută-te inclusiv de suplimente

Poți lua Creatine monohidrat sau alte suplimente similare care să te ajute să vezi rezultatele mai ușor. Acest supliment te ajută să îți crești forța musculară și rezistența. Totul se întâmplă deoarece creatina contribuie la regenerarea rapidă a ATP care este o sursă principală de energie folosită în mușchi în timpul antrenamentelor. 

Găsește-ți un partener de antrenament

Antrenamentele pot deveni mult mai plăcute și eficiente dacă le faci alături de un prieten sau un membru al familiei. Un partener îți poate oferi sprijinul necesar și te poate încuraja să te ții de programul de exerciții. 

Evită pe cât posibil monotonia

Monotonia este unul dintre cei mai mari inamici ai motivației. Atunci când faci mereu același exercițiu este foarte posibil să te plictisești și să îți pierzi interesul. Diversifică rutina de antrenament. Adaugă mai multe tipuri de exerciții cum ar fi alergarea, ciclismul, înotul sau antrenamentele cu greutăți. 

Ține o evidență a modului în care progresezi

Atunci când ții o evidență a rezultatelor, te vei simți motivat. Notează antrenamentele inclusiv durata acestora, intensitatea și toate datele relevante. Pe măsură ce vezi cum poți îmbunătăți performanțele și cum te poți apropia de obiectivele tale, vei fi motivat să continui. În plus, observând evoluția poți să iei exemple atunci când ești descurajat.

Indiferent de abordare nu uita de propriul corp cu care trebuie să fii în armonie. Ajustează antrenamentele în funcție de cum te simți. Dacă ești suprasolicitat, nu te forța să faci niciun antrenament intens. În schimb, alege activități mai ușoare, așa cum sunt plimbările sau sesiunile de yoga. Ascultă semnele date de corpul tău înainte de a lua o decizie cu privire la programul de antrenamente.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton