Cum să faci cel mai pufos pandișpan

.

Atunci când vrei să faci un desert simplu și delicios, poți prepara un pandișpan pufos. Avantajul este că îl poți crea cu ingredientele pe care le ai în casă, așa că este ideal și pentru o zi ploioasă în care ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să ieși din casă. 

Pandișpan clasic

Pandișpanul clasic este unul dintre cele mai ușor de realizat desert, pentru care ai nevoie doar de șase ouă, 250 grame de zahăr și 200 grame de făină.

Pentru un rezultat optim, este foarte important să separi albușurile și gălbenușurile. Albușurile se bat spumă cu un mixer sau un tel, până se întăresc și se amestecă cu 125 grame de zahăr. Gălbenușurile se amestecă cu restul de zahăr, iar cele două compoziții se mixează ușor, până se omogenizează. 

Ulterior, trebuie să amesteci făina, cernută ușor, iar când aceasta e încorporată, compoziția este gata. Dacă vrei, la aceasta reteta pandispan poți să adaugi și puțină cacao.

Cât timp te ocupi de compoziție, preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Introdu tava în cuptor și las-o să crească 30 de minute. 

Pandișpanul simplu este bun și după câteva zile, spre deosebire de cel cu fructe, pe care este indicat să îl mănânci pe loc. Dacă îl preferi cald, îl poți încălzi cu ajutorul unui gratar electric

Pandișpan cu vișine

Un alt pandișpan delicios, cu fructe de sezon, este cel cu vișine. Rețeta este puțin diferită de cea pe care o folosești la pandișpanul simplu, dar nivelul de dificultate este tot unul scăzut. 

În acest caz, vei folosi 8 ouă, iar albușurile se bat separat de gălbenușuri, ca în rețeta anterioară. Albușurile se bat cu un tel, apoi se adaugă 200 grame de zahăr. Când ai obținut o spumă tare, adaugă gălbenușurile și zahăr vanilat, alături de un praf de sare. 

După ce s-a omogenizat compoziția, amestecă 125 de grame de făină și amestecă încontinuu, ca să nu se formeze cocoloașe, integrează o lingură de ulei și continuă cu restul de făină. 

Adaugă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie și așează vișinele peste aceasta. Este important să scurgi vișinele înainte, pentru a nu uda pandișpanul. 

Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute, iar la final presară zahăr pudră sau vanilat. 

Desigur, poți folosi și alte fructe, precum caisele, căpșunile sau merele. Dacă vrei să realizezi un pandișpan aparte, poți să folosești chiar un mix de fructe. O recomandare bună sunt prunele, piersicile, strugurii și nucile. Este foarte important să bați bine albușurile atunci când vrei să încorporezi mai multe fructe, pentru că în acest mod nu se vor scufunda în compoziție și pandișpanul va rămâne pufos.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton