Baia este una dintre încăperile din casă în care se adună foarte multe obiecte: de la produse de îngrijire personală, la produse de curățat si detergenți.
Tocmai de aceea, trebuie să rezervăm un spațiu destinat depozitării, pentru a avea o baie organizată și îngrijită.
Un mobilier de baie este soluția perfectă pentru o bună organizare a spațiului sanitar și pentru un design modern, nu foarte aglomerat.
Mai întâi de toate trebuie să avem în vedere bugetul alocat amenajării băii, stilul în care ne dorim să amenajăm baia, în special stilul mobilierului deoarece, acesta va reprezenta atracția principală și materilalul din care sunt realizate acestea.
Bugetul diferă în funcție de posibilitățile fiecăruia și de stilul și materialele alese. De exemplu, un material mult mai rezistent (MDF/lemn masiv) va fi mai scump, din cauza greutății și a prelucrării mai dificile.
Există foarte multe stiluri de amenajare interioară. Trebuie doar să alegem unul dintre toate acestea pe care să-l adaptăm spațiului nostru. Puteți alege stilul contemporan, clasic, modern, minimalist sau chiar zen.
În funcție de spațiul disponibil vom alege ce depozitam în baie
În funcție de dimensiunea băii, vom alege acele obiecte sanitare care merita să fie depozitate în spațiul special amenajat. Astfel, într-o baie de serviciu vom depozita produsele de curățenie ale casei, detergenți sau chiar mașina de spălat.
În baia matrimonială vom dori să ne aranjăm cosmeticele, prosoapele sau obiectele pentru igiena personală. De aceea vom avea nevoie de un mobilier pentru baie mai mare, mai spațios, care să acapareze tot necesarul.
Aici trebuie să fim foarte atenți în măsurarea spațiului disponibil, deoarece obiectele sanitare, precum cada, lavoarul sau wc-ul, vor reduce spațiul funcțional din baie.
În fuctie de stilul preferat vom alege mobilierul de baie
În oferta Regata veți găsi diverse modele de mobiliere de baie, în diferite stiluri, dimensiuni și culori, pe gustul tuturor. Iată recomandările noastre:
Stilul CLASIC
Stilul clasic este acel stil de amenajare interioară organizată, cu elemente simple, care nu ies în evidenta. În acest stil, culorile predominante sunt cele de maro, bej sau chiar violet, ori nuanțe din aceeași paleta cromatică.
Mobilierul de baie Mona este disponibil în diferite dimensiuni: 55 cm, 65 cm, 85 cm și 105 cm. Primele 3 sunt compartimentate cu patru dulapuri, două în partea inferioară și două în partea superioară, iar ultimul, cel de 105 cm, este cel mai spațios și este compartimentat în câte trei dulapuri.
Mobilierul Mona este realizat din MDF, material care rezistă foarte mult în timp și prezintă o nuanță de nuc.
Indiferent de alegerea făcută, aceste mobiliere vor fi perfecte pentru organizarea optimă a băii tale.
Pentru un plus de eleganță acestea se montează suspendat, pe perete și prezintă o oglindă pe dulapul superior.
Stilul MODERN
Este acel stil care combină necesitățile noastre cotidiene cu un aspect cât mai natural. Acesta aparține timpului actual și preia nuanțele inspirate din culorile din natură: alb, maro, crem, bej.
Stilul Modern poate fi ușor confundat cu stilul contemporan, însă ceea ce îl deosebește sunt nuanțele utilizate și liniile drepte. Întregul mobilier sanitar prezintă linii verticale și orizontale drepte; liniile curbe sunt evitate în acest stil. Mobilierul care aparține acestui stil trebuie să aibă atât rol funcțional, cât și estetic și de manipulare vizuală a spațiului.
Tocmai de aceea, în oferta noastră găsiți trei modele de mobiliere de baie, perfecte oricărui spațiu sanitar, de dimensiuni reduse sau mai mari.
Mobilierul de baie Basic se găsește în trei dimensiuni: 65 cm, 80 cm și 100 cm. Astfel, vă fi mai ușor să alegeți varianta perfecta pentru baie, fie că aveți o baie micuță, de apartament, sau una mai spațioasă.
Mobilierul Basic este realizat din MDF și imita perfect lemnul natural. Finisajul acestui mobilier este mat și va reprezenta, cu siguranță, piesa de rezistență din baia ta. Basic de 65 cm, dar și cel de 80 cm, este format dintr-un mobilier cu lavoar, dispus în două dulapuri, și o oglindă cu dulap lateral, în partea superioară. Basic 100 cm este puțin mai spațios decât cel menționat anterior, deoarece mobilierul cu lavoar este format din trei dulapuri spațioase, iar în partea superioară, încă două laterale oglinzii.
Indiferent de dimensiunea pe care o alegeți, nu uitați că mobilierul face parte din stilul modern, astfel că funcționalitățile sale: organizarea lucrurilor sanitare, rolul estetic și manipularea vizuală a spațiului vor fi realizate pe deplin.
Riga este unul dintre mobilierele de baie moderne, datorită albului mat și liniilor drepte de design. Acest mobilier este unul dintre cele mai spațioase mobiliere de baie, cu o dimensiune de 120 cm. Mobilierul pentru lavoar este format din trei dulapuri spațioase, iar oglinda este destul de mare pentru a oferi un plus de eleganță îmbinată cu utilitatea. Rama acesteia este realizată din același material că întreg mobilierul adică, din MDF melaminat. Acest mobilier sanitar are și o pată de culoare, care creează un efect plăcut de contrast: cele trei mânere negre.
Și Riga, la fel ca celelalte mobiliere menționate anterior, se montează suspendat, pe perete
Stilul RUSTIC
În stilul rustic se pot incadra doar acele mobiliere care imită lemnul natural sau au nuanțe cât mai apropiate de cea a lemnului. Aici vorbim despre mobilierele Basic și Mona. Ambele mobiliere au elemente care aparțin ambelor stiluri, astfel că se vor potrivi oricărui stil.
Stilul ELEGANT-ROMANTIC
În cadrul acestui stil se regăsesc următoarele mobiliere: Vega, Mira și Terra.
Mobilierul Vega reprezintă cu succes stilul elegant, datorită albului lucios de care dă dovadă. La prima vedere acesta pare un mobilier foarte simplu, clasic, potrivit oricărui spatiu sanitar. Cu toate acestea, Vega va fi piesa cea mai organizată și cea mai utilizată din baie. Acest mobilier este realizat din MDF și prezintă o suprafață albă, lucioasă.
Setul de baie Vega este format din mobilierul pentru lavoar, dispus în doua sertare, lavoar și oglinda.
Blatul, împreună cu lavoarul, sunt din sticlă de înaltă calitate. Sticla oferă un aspect elegant mobilierului și face ca întreg setul să reprezinte cea mai atractivă piesă din întreagă baie. Mobilierul conține un sertar generos pentru depozitarea obiectelor de baie. Piesa care va atrage imediat privirile este oglinda. Rama oglinzii este, de fapt, o gravură în lemn masiv, de culoare aurie.
Deosebit la acest mobilier este atenția la detalii: modul în care s-au pus accentele aurii pe mânere, ramă și picioarele mobilierului. Sertarul este dotat cu sisteml soft-close, pentru îmbunătățirea calității mobilierului și pentru prevenirea zgomotelor generate de trântirea sertarului.
Care sunt tipurile de mobilier pentru baie?
Datorită proprietăților lor, mobiliere de baie se împart în două tipuri: montate pe pardoseală sau suspendate.
Mobilierul montat pe pardoseală este menit să șuștină greutate. Principalul său avantaj este faptul că se sprijină pe aceasta. Acest tip de mobilier este potrivit pentru montarea în baia de serviciu, unde, cu siguranță, vor fi depozitate produsele de curățat, care dețin o greutate mare.
De obicei, aceste mobilere sunt mai robuste, însă, trebuie să țineți cont de spațiul pe care îl ocupă și de aspectul pe care îl oferă. Așadar, un mobilier de baie, cu picioare, dar nu foarte înalt, va fi perfect pentru baie.
Mobilierul suspendat transformă ușor baia într-un ambient modern și creează impresia unui spațiu lejer și practic. Faptul că se poate curăța sub mobilier poate constitui un avantaj pentru acest tip.
Un astfel de mobilier va fi perfect pentru montarea într-o baie matrimonială în care necesarul obiectelor depozitate va fi constituit din cosmetice, bijuterii sau produse de igienă personală.
Trebuie ținut minte faptul că un mobilier suspendat nu vă putea rezista la o încărcătură foarte mare.
Ce mobilier de baie poți alege pentru baia ta?
Ei bine există foarte multe modele de mobiliere de baie, însă trebuie să urmărești doar acele modele care ți-ar fi de folos în baie. De exemplu, dacă dorești să-ți amenajezi baia de serviciu, care, de obicei, este de dimensiuni reduse, nu are rost să te interesezi de mobiliere mari, foarte spațioase. Într-adevăr, poți vedea mai multe variante care iți pot folosi într-o viitoare amenajare a spațiului sanitar.
Mobiliere cu oglindă
Oglinda este un element nelipsit din baie. Aceasta are atât rol funcțional, cât și rol în completarea design-ului. Poziția acesteia este practică pentru bărbierit, coafat, machiat sau orice altă activitate la care este necesară o oglindă.
Mobilierul cu oglindă oferă un ambient mult mai luminat și mai primitor, față de alte mobiliere mai simple.
Mobilier pentru lavoar
Mobilierul pentru lavoar este creat, de obicei, pentru un anumit tip de lavoar. De cele mai multe ori acestea se vor putea achiziționa la set, însă există și variante separate.
De regulă, un mobilier de baie pentru lavoar este creat pentru depozitarea produselor sanitare de curățare, iar împreună cu lavoarul vă crea un tot unitar elegant.
Soldatul de baie sau mobilierul tip coloană
În spațiul care rămâne disponibil în baie se poate monta un soldat, pentru o organizare mult mai bună a produselor.
Un astfel de mobilier este înalt, cu o lățime mică și destul de ergonomic.
De obicei, acesta este utilizat pentru depozitarea prosoapelor, accesoriilor de baie, produselor de curățenie etc.
Acesta poate fi suspendat sau montat pe pardoseală. Așa cum spuneam și mai devreme, mobilierul suspendat vă putea depozita o greutate mai mică, decât cel montat pe pardoseală care poate rezistă la o greutate mai mare datorită sprijinului.
Ce tipuri de materiale sunt recomandate pentru realizarea mobilierelor de baie?
- MDF
Mobilierele din MDF sunt rezistente la umiditate și o densitate mult mai mare. Pe lângă acest lucru, prezintă o durata mai mare de viață și se poate vopsi în orice culoare din paletar, pentru o integrare mai ușoară în design-ul ales.
- Lemn masiv
Mobilierele din lemn masiv reprezintă cea mai elegantă variantă de mobilier. Acest mobilier, la fel că MDF-ul, nu se demodează și poate face parte din tendințe moderne sau chiar clasice.
- Sticla
Mobilierele din sticla oferă un aspect unic și elegant întregului spatiu sanitar, însă nu se pot depozita prea multe produse în spațiul de depozitare din cauza rezistentei puțin mai scăzute față de celelalte două categorii.
Ce trebuie să știm înainte să alegem un mobilier de baie?
Recomandăm să verificați rezistența și structura pereților pentru a putea alege între un mobilier suspendat sau montat pe pardoseală. O astfel de măsură de siguranță își va face efectul pe o durată mai mare.
Mobilierele de dimensiuni mai mici, situate în colț sau suspendate vor oferi impresia unei încăperi mult mai spațioase și organizate ca la carte.
Spațiile înalte nu sunt prea des utilizate. Așadar, puteți opta pentru mobiliere mai înalte (precum soldații) și mai mici în lățime. În acest mod veți putea utiliza și acele spații „moarte”, fară a schimba aspectul întregii încăperi.
Trebuie să fiți atenți la distanța dintre mobilier și ferestre sau uși pentru a putea evita o eventuală ciconire.
Amenajarea unei bai nu este ușoară, mai ales când vine vorba despre alegerea elementelor esențiale: mobilier, lavoar, gresie și faianță etc. Cu toate acestea, o bună informare poate face acest pas mult mai ușor.
Încearcă să-ți creezi baia perfectă cu ajutorul unui mobilier pe măsură!Alege Regata pentru Acasa!
Ultima modificare februarie 22, 2022 4:55 pm