Cum să ai grijă de pielea ta în zilele răcoroase – Sfaturi și recomandări

.

Odată cu scăderea temperaturilor, pielea noastră devine mai predispusă la uscare și deshidratare, așadar îngrijirea corectă a pielii în orice perioadă a anului, dar mai ales în zilele răcoroase a devenit o necesitate, nu doar un moft. Atât mainile, cât și tenul suferă schimbări în sezonul rece, iar o îngrijire precară poate conduce rapid spre probleme care în timp se pot agrava. Iritațiile și mâncărimile nu sunt deloc plăcute, așadar mai jos vei explora de ce ai nevoie să adopți o rutină clară de îngrijire a pielii.

Iată cum să ai grijă de pielea ta în sezonul rece

  • Aplică o mască de față

Aerul rece poate avea efecte mai puțin benefice asupra tenului, așadar pielea ta are nevoie de puțin ajutor pentru a-și păstra vitalitatea. Poți opta pentru utilizarea unor măști de față coreene, care îmbunătățesc aspectul tenului și îi păstrează fermitatea și elasticitatea. De asemenea, acestea conțin ingrediente nutritive care ajută la refacerea barierei pielii, oferindu-i un aspect sănătos.

  • Adaugă un umidificator de cameră

În timpul sezonului rece aerul din încăperi devine din ce în ce mai uscat, astfel că și pielea ta va tinde să se deshidrateze mai rapid. Este recomandat să utilizezi un umidificator de cameră deoarece menține hidratarea optimă a pielii, ferindu-te de senzațiile neplăcute de mâncărime sau iritație. De asemenea, buzele și mâinile sunt foarte sensibile, iar utilizarea unui astfel de aparat va permite hidratarea corespunzătoare de care pielea ta are nevoie.

  • Evită apa fierbinte

Chiar dacă sună minunat ca după o zi friguroasă să ajungi acasă și să te relaxezi cu o baie fierbinte, trebuie să știi că apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale ale pielii și facilitează apariția iritațiilor. Dacă totuși îți dorești momentul tău de relaxare, ai grijă ca după baie să aplici neapărat un unt de corp sau un ulei hrănitor care să-ți ofere o piele moale și fină.

  • Ai grijă la vestimentație

Hainele de bună calitate confecționate din materiale naturale precum bumbac sau mătase sunt perfecte pentru sezonul rece. Acestea sunt foarte blânde cu pielea și te vor proteja mult mai bine de frig decât hainele din material sintetic. De asemenea, o fibră naturală menține pielea sănătoasă, fără a cauza mâncărimi.

  • Curăță tenul cu produse hidratante

Produsele de curățare folosite pe timpul iernii sunt diferite de cele utilizate vara, deoarece produsele mai agresive pot cauza diverse iritații neplăcute. La temperaturi scăzute este indicat să folosești produse cu ingrediente emoliente precum ceramidele sau glicerina, care nu îți vor lăsa pielea să se usuce. Pentru curățarea tenului folosește în fiecare seară o loțiune blândă potrivită tipului tău de ten, și ai grijă să nu îți speli fața în exces pentru că acest lucru duce la deshidratare.

În concluzie, o piele sănătoasă și fermă trebuie îngrijită indiferent de sezon, dar la temperaturile scăzute este nevoie să adopti o rutină puțin mai specială care să te mențină în cea mai bună formă. Utilizează produse de calitate, atât din punct de vedere cosmetic, cât și vestimentar și vei vedea că pielea ta va arăta minunat chiar și în sezonul răcoros.

Sursă foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton