Cum menții sănătatea picioarelor tale: 4 sfaturi utile

.

Sănătatea picioarelor este de cele mai multe ori trecută ușor cu vederea. Iar pe măsură ce înaintezi în vârstă, problemele încep să devină din ce în ce mai vizibile. Asta pentru că densitatea oaselor scade, fapt care poate afecta și sănătatea picioarelor.

Din fericire există câteva soluții eficiente pe care poți să le aplici din timp. Pentru că, atunci când iei măsurile necesare ca să ai grijă de picioarele tale, scazi șansele de a dezvolta diferite boli ale oaselor și articulațiilor. Iată câteva sfaturi care îți sunt de ajutor.

Menține o greutate optimă

Un exces de greutate pune o mai mare presiune pe picioare, ceea ce crește riscul de a dezvolta boli precum osteoartrita sau varice. Una dintre modalitățile prin care poți să ții greutatea sub control este să adopți o alimentație echilibrată. Mănâncă multe fructe și legume proaspete, redu grăsimile, sarea, zahărul și sucurile carbogazoase.

Totodată, încearcă să bei mai multă apă. Hidratarea corectă este benefică atât pentru sănătatea picioarelor, cât și pentru a întregului organism. În plus, atunci când bei mai multă apă pe parcursul unei zile îți ajuți și corpul să ardă mai multe calorii. Nu în ultimul rând, încearcă să rămâi activ și să faci sport.

Adoptă un stil de viață activ

Așa cum am menționat anterior, exercițiile fizice te ajută să menții o greutate optimă. Totodată, acestea ajută la îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul picioarelor. Mergi mai mult pe jos, aleargă, înoată, fă yoga, aerobic sau exerciții de stretching. Important este să alegi o activitate pe care să o faci cu plăcere.

La fel de important este să alegi încălțămintea potrivită atunci când faci sport. Ai nevoie de încălțăminte de calitate, cu un nivel ridicat de confort și rezistență, precum acești sneakers Nike. Ține cont că cerințele diferă și în funcție de sportul pe care îl practici. Indiferent că alegi o pereche de pantofi sport de dama sau pantofi sport pentru barbati, verifică întotdeauna să fie potriviți pentru nivelul de activitate și efortul fizic depus.

Nu sta jos prea mult timp

Picioarele au nevoie de mișcare. Atunci când stai jos pentru o perioada îndelungată de timp, crește riscul de apariție a varicelui. Dacă lucrezi la birou, încearcă să planifici pauze de ridicat de pe scaun și mers pe jos timp de câteva minute.

De asemenea, o altă soluție atunci când lucrezi la birou este să alternezi statul pe scaun cu lucratul în picioare, la un birou cu înălțime reglabilă. Chiar și atunci când nu ești la birou, încearcă să ieși afară și să faci plimbări scurte.

Redu temperatura apei la duș

Deși sună bine ideea de a face o baie fierbinte după o zi lungă, sau chiar după un antrenament, rezultatul nu este cel ideal pentru picioarele tale. Apa foarte caldă nu face decât să favorizeze umflarea picioarelor și împiedică recuperarea mușchilor.

Așa că e necesar să reduci temperatura apei atunci când faci duș, dar și să încerci să stai mai puțin timp în cadă. O altă soluție este să clătești picioarele la final cu apă rece. În acest fel este redus nivelul de inflamație și crește buna funcționare a sistemului circulator.

În concluzie, picioarele sănătoase au nevoie de o alimentație echilibrată, multă mișcare, încălțăminte potrivită și de calitate, precum și de o hidratare adecvată. Toate aceste obiceiuri te ajută să te bucuri de picioare sănătoase și puternice mai mult timp.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton