Cum alegem canapeaua potrivită?

.

Invită confortul în locuința ta! O canapea living perfect aleasă va influența semnificativ confortul fiecărei zile și estetica respectivei camere. Te întrebi ce canapea să alegi? Ce culoare, dimensiune sau stil se va integra în interiorul tău? Rămâi alături de noi! Vei afla cum să alegi mobila, care va satisface toate așteptările tale.

Când cumperi o nouă canapea living, reține neapărat câteva aspecte, care te vor ajuta să alegi modelul ideal. Respectă recomandările noastre și îți vei asigura confortul visat și o estetică deosebită în interiorul casei tale. Însă mai întâi… să vorbim despre tipurile de canapele.

Tipuri canapele living

Canapeaua este soluția perfectă, atât pentru spațiile mici, cât și pentru cele mari. Pe piață vei găsi diferite opțiuni, care se diferențiază prin structură, mărime și stil. Cel mai frecvent alese sunt:

  • Canapea 2 locuri – modelul ideal. Se integrează excelent în livingurile de dimensiuni nu foarte mari. Canapeaua mică se prezintă perfect și în încăperile spațioase, mari. În set, câteva modele vor crea un spațiu spectaculos de relaxare.
  • Canapea 3 locuri – este o soluție excelentă pentru familii. Acest model asigură un spațiu mare de ședere, însă mai trebuie menționat un aspect! Din păcate nu toți și-l pot permite, prin prisma dimensiunilor mai mari.
Cum alegem canapeaua potrivită?

Lăsând deoparte dimensiunile, suntem 100% siguri că regina tuturor canapelelor este canapeaua extensibilă! Da, ea este cea care conferă maximum de funcționalitate. Alegerea perfectă pentru garsoniere și apartamente, unde fiecare centimetru contează. Atunci, pe timpul zilei va servi drept mobilă de relaxare, iar noaptea va deveni un pat confortabil. Această soluție este excelentă și pentru camerele mari. Caracterul practic al canapelei pat îl vei putea observa în situația, în care aștepți musafiri. Merită întotdeauna să ai un spațiu suplimentar de dormit!

Care sunt cele mai bune dimensiuni pentru o canapea living?

Când vine vorba de păstrarea proporțiilor potrivite în living, dimensiunile adecvate ale canapelei sunt foarte importante. În cazul încăperilor mici, cel mai bine este să alegi un model mai mic, pentru a evita impresua de aglomerare a spațiului. Însă în camerele mai spațioase ai numeroase posibilități, de aceea îți poți permite să cumperi o canapea mai mare sau chiar câteva canapele, care vor completa spațiul liber. Înainte de cumpărare, nu uita să iei măsurile exacte.

La ce trebuie să fim atenți?

  1. Culoare. Acesta este un element important al amenajării. Ce culoare e cel mai bine să alegem? Alege nuanța, care se integrează cu restul amenajării. Dacă nu te pricepi foarte bine la amenajările de interior, alege stilul clasic! Nuanțele neutre, precum nuanțele de bej și grij, se vor prezenta extraordinar în orice stil de interior. Mai mult! La schimbarea stilului încăperii, se vor integra fără probleme în următorul. Dacă însă faci parte dintre cei îndrăzneți, alege un accent de culoare pentru livingul tău. Una dintre soluțiile cele mai populare este o canapea verde. Aceasta conferă eleganță, clasă și o notă de prestigiu și lux interiorului.
  2. Materialul de tapițerie. Acordă atenție țesăturii, cu care este învelită mobila. Aceasta influențează confortul utilizării, precum și aspectul și rezistența. Alegerea tipului depinde de preferințele individuale. Dacă însă vrei să te bucuri de o canapea modernă, frumoasă, pentru o perioadă îndelungată, verifică proprietățile materialului, precum și rezistența la abraziune și lumină. Ai un cățel sau o pisică? Alege o țesătură prietenoasă cu animalele, care are o rezistență sporită la gheruțe.
  3. Ornamentele. Da, așa cum am menționat. Pe piață vei găsi numeroase variante diferite. Acordă atenție detaliilor, precum matlasarea, nasturii decorativi, cusăturile, modelele orientale sau florale și multe altele. Cu siguranță, această alegere se diferențiază față de alte mobile.
  4. Funcționalitatea. Dacă vrei să ai un loc suplimentar de dormit, alege o canapea extensibilă. În plus, verifică dacă modelul respectiv are recipient pentru lenjerie – cu siguranță acest lucru va crește utilitatea și vei câștiga mai mult spațiu de depozitare, nu doar pentru perne și pături. Ce părere ai de reglarea spătarului? Aceasta este o opțiune excelentă, care va crește confortul tău de relaxare!
Cum alegem canapeaua potrivită?

Sperăm că recomandările noastre te vor ajuta să alegi modelul de vis! Alegerea unei canapele living este o decizie grea – și noi am trecut prin așa ceva. Însă cu recomandările noastre, poți face această alegere! Îți dorim succes în căutările tale, știm că o vei găsi pe cea ideală pentru tine!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton