BRAVE TALK

.

Într-o lume în care oricine poate duce o luptă cu anxietatea și depresia, sprijinul unui prieten devine cel mai important ajutor. Dar de multe ori, nu știm cum să îl oferim. 

Prin BRAVE TALK, acest lucru se poate schimba. Acum poți învăța prin cinci pași cum să fii o persoană de încredere pentru prietenii tăi. BRAVE TALK este despre a ști cum să porți o discuție atunci când un prieten nu este bine emoțional. Este despre curajul de a înfrunta alături de el lupta interioară pe care o duce. 

Cei care se luptă cu anxietatea și depresia tind des să se izoleze, să ducă această bătălie de unii singuri pentru că vulnerabilitatea este descrisă ceva de care trebuie să ne ferim. Dar realitatea nu trebuie să fie astfel. Vulnerabilitatea este vine din curajul de a arăta cine suntem cu adevărat, cu emoțiile pe care le avem, cu sentimentele pe care le purtăm.

Maybelline New York a creat BRAVE TALK, o metodă eficientă pentru a aborda discuțiile sensibile. O conversație purtată la momentul potrivit, în cadrul potrivit, contează mai mult decât mulți dintre noi și-ar imagina.

Primul pas este să bagi de seama. Dacă observi că un prieten nu este bine emoțional, ascultă-ți intuiția și începe să fii mai apropiat de acesta. Întreabă-l cum se simte, fii alături de el și fii atent dacă există semnale de alarmă.

Apoi, reglează cadrul pentru o discuție confortabilă. Asigură-te că prietenul tău se simte în siguranță, într-un mediu privat, care să îl facă să se deschidă. Privește povestea lui cu empatie, nu-i minimaliza trăirile și arată-i că înțelegi prin ce trece.

Ascultă activ și întreabă dacă poți fi un ajutor. Fii alături de el și asigură-l că este în regulă să fie vulnerabil, că sentimentele lui sunt importante. Arată-i compasiune și încearcă să-i oferi sprijin atât cât are nevoie. 

În același timp, asigură-te că îi validezi emoțiile. De multe ori, tindem să punem presiune pe prietenii noștri în momentele în care par mai retrași, să le spunem că totul va fi bine, să îi încurajăm fără să ne dăm seama de motivul pentru care au o perioadă mai dificilă. Dar este important să le oferim sprijin atât cât au nevoie, fără să intrăm în spațiul lor personal. De aceea, cunoașterea limitelor este un pas foarte important.

Nu în ultimul rând, pentru a fi un sprijin al prietenilor noștri, este important să expunem resursele. Îi putem încuraja să ia atitudine și să nu lase lupta cu anxietatea și depresia să îi copleșească. Le putem sublinia calitățile, îi putem face să aibă mai multă încredere în forțele lor.

Întrebarea Cum te simți astăzi? a devenit una extrem de importantă în viața noastră. Fie că este vorba despre un prieten, un coleg sau chiar un membru al familiei, a arăta că-ți pasă este un prim pas de a sprijini pe cineva care nu se simte bine emoțional. Ai nevoie să vorbești cu cineva? nu mai este doar o întrebare, ci și un mod de a ne conecta cu cei care par să nu aibă cea mai bună perioadă. De cele mai multe ori, deschiderea unei conversații îi face pe cei care au nevoie de ajutor să-și găsească o bază de sprijin, o persoană în care pot avea încredere și un motiv de a nu se izola. 

Acum, lupta cu anxietatea și depresia nu trebuie să mai fie una tăcută. A discuta despre emoții și sentimente nu trebuie considerat un act de slăbiciune, ci o dovadă de putere. Învățând BRAVE TALK, oferi un cadru safe/sigur pentru prietenii tăi, devenind sprijinul de care au nevoie. Fii BRAVE. Poartă o discuție. Ajută un prieten.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton