8 secrete de frumusețe pentru un ten sănătos, curat și tânăr

.

Toți visăm să avem un ten fără cusur, sănătos și luminos, dar e tot mai greu să ținem pasul cu noile apariții cosmetice și cu avalanșa de sfaturi pentru îngrijirea tenului venită din atât de multe surse, de la medici dermatologi la influenceri pe care îi admirăm. E dificil, în contextul atâtor informații, să filtrezi și să îți dai seama ce ar putea funcționa, cu adevărat, pentru pielea ta.

Cunoști deja regulile de bază ale unei rutine corecte de îngrijire, dar cum poți cerne toate celelalte recomandări? Din fericire, nu este nevoie să îți investești toate economiile în proceduri magice și produse cosmetice cu prețuri exorbitante, pentru a te putea bucura de un ten perfect și tânăr. Iată o listă a acelor secrete de frumusețe care îndeplinesc criteriile dermatologilor la intersecția cu indicațiile specialiștilor în cosmetică:

1.   Folosește produse de curățare adecvate pentru tenul tău

Pentru tenul gras sau predispus la acnee, un gel de curățare cu acid salicilic sau peroxid de benzoil poate face minuni. Pentru pielea uscată și matură, este indicat să folosești un cleanser emolient, așa cum sunt demachiantele glicolice sau cele lăptoase. Pentru tenul cu pete pigmentare sau melasmă, sunt eficiente produsele care conțin acid hidroxicitric și acționează activ pentru remedierea acestei probleme.

2.   Nu utiliza prea multe produse cosmetice

Stratificarea mai multor produse cosmetice nu este cea mai bună idee, dacă vrei un ten curat și sănătos. Unele pot fi agresive cu tenul, pe când altele îl pot încărca, un eventual rezultat al acestei combinații fiind apariția coșurilor și înfundarea porilor. Păstrează-ți rutina de îngrijire cât mai simplă.

3.   Hidratează-ți tenul dimineața și seara

Cele două momente esențiale pentru hidratarea tenului sunt dimineața, imediat după ce ai ieșit din duș și seara, chiar înainte de culcare. Evită loțiunile care conțin parfumuri, deoarece acestea pot fi agresive cu pielea și optează pentru o cremă hidratantă destinată utilizării zilnice, care nu conține iritanți. Acordă o atenție sporită ingredientelor active. De exemplu, o cremă hidratantă cu acid hialuronic poate fi mai eficientă, tocmai pentru că menține hidratarea la nivelul epidermei și stimulează producția naturală de colagen și elastină.

4.   Evită să îți atingi fața

Obiceiul de a-ți atinge fața trebuie evitat cu orice preț, dacă vrei să ai o piele frumoasă. Nu doar că această deprindere contribuie la răspândirea bacteriilor pe suprafața tenului și poate provoca apariția coșurilor, dar reprezintă un factor de risc și pentru leziuni și cicatrici, riduri și răspândirea unor virusuri precum cele gripale.

5.   Hidratează de la interior, spre exterior

Hidratarea optimă este un factor important când vine vorba despre aspectul pielii. Un consum redus de lichide se reflectă în înfățișare și îți poate face fața să arate ternă și lipsită de strălucire. Pe lângă consumul corespunzător de apă, e important să alegi produse de îngrijire cu o formulă hidratantă, începând de la cleanser și până la crema antirid.

6.   Evită expunerea la căldură

Dacă, până acum, ți s-a spus doar să eviți expunerea la soare, trebuie să știi că nici temperaturile extreme nu sunt tocmai benefice pentru ten. Proximitatea unor surse de căldură precum caloriferul sau șemineul pot face ravagii asupra tenului tău, cauzând inflamații și descompunerea fibrelor de colagen de la nivelul epidermei.

7.   Exfoliază cu regularitate pielea

Pierdem, în fiecare zi, în jur de 50 de milioane de celule ale pielii. În absența exfolierii, acestea rămân la suprafața pielii și îi conferă un aspect nesănătos, uscat și descuamat. Pentru a combate acest efect, folosește un exfoliant zilnic delicat, cu pH neutru, care nu usucă pielea pe măsură ce o exfoliază. Și nu te limita la exfolierea tenului, continuă ritualul cu un scrub pentru corp.

8.   Vitaminizează-ți pielea

Vitaminele nu sunt benefice doar pentru funcționarea optimă a corpului, ci au o serie de proprietăți dezirabile și pentru piele. O dietă echilibrată este importantă, însă asta nu înseamnă că nu poți aplica vitaminele direct la sursă, pe piele. Alătură-le o serie de antioxidanți topici, prin folosirea unor serumuri și creme care conțin ingrediente hrănitoare precum vitamina C și bucură-te de rezultate!

Cu aceste secrete la îndemână, traversarea marelui ocean de informații despre îngrijirea tenului devine acum mai accesibilă. Continuă să te informezi și alege acele recomandări pe care le validează atât specialiștii în dermatologie, cât și în cosmetică și, cu siguranță, tenul tău va avea doar de câștigat!

Sursă foto: Pexels

Ultima modificare ianuarie 27, 2022 6:49 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale